The Get Up Kids 2.0?

Something to Write Home About är en av de där skivorna jag dyrkade för en massa år sedan. Den är fortfarande bra på ett sånt där nostalgiskt och lite skevt 90-talscharmigt sätt. Det är lite falsksång, slarvigt spelat och ytterst trevligt på alla sätt och vis. Emo var en lite småtuff musikscen med halvnördar som inte var tuffa nog att spela regelriktig hardcore.
Året var 1999.

Nu är det 2011. Emoscenen består av små arorektiska killar som ser ut som småtjejer.
The Get Up Kids är så oerhört ute att de inte ens skulle kunna fylla Karlbergsgymnasiets aula med nostalgiska halvgubbar i flanellskjortor. De bestämde sig nämligen för att döda sin karriär med riktigt usla skivor efter tidigare nämnda skiva. Och sen stampa på resterna av sitt rykte med att göra milt sagt halvtaskiga reuniongigs för något år sedan.


Men nu släpper bandet There Are Rules, som efter första genomlyssningen, faktiskt överraskar. Dessutom på ett positivt sätt. Det är elektroniskt, bitvis malande krautigt och fullmatat med effekter. De magiska refrängerna är kvar. I alla fall på några av låtarna. Väl värd en lyssning eller två även om det knappast låter som Red Letter Day eller Holiday.
Om detta betyder att The Get Up Kids gör en regelrätt comeback får tiden utvisa, men jag kan garantera att jag skulle gå och se dem live om de kommer till Sverige. Förhoppningsvis i Karlbergsskolans aula.

/ D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0