Lucka # 1

Då var det dags för det första julklappstipset och bakom lucka # 1 finner vi ett ullfodral med skinnflärp till Macbook 13". Funkar givetvis till andra datorer i samma storlek! Tillverkas i Polen (polacker är inte bara bra på att plocka bär) av ett (hör och häpna:) polskt företag och kostar 433:-  Här.
Detta fodral finns även i mörkgrått med svart skinnflärp.

/ F & D

EnFinKarls Julkalender

I morgon smäller det! EnFinKarl tänker köra igång en alldeles egen julkalender som främst kommer innehålla julklappstips till er, våra kära läsare! Varje dag fram till dopparedagen bjuder vi till dans. Nu får ni hålla er till imorgon. Fridens.

/ F & D

Lagom

Lagom är ett typiskt svenskt ord. Det är också ett ganska otypiskt svensk märke.

Daniel Adams-Ray är det väl ytterst få människor som har missat nu, speciellt med hela den där offentliga penismätartävlingen som han och Oskar Linnros hamnat i mitt i Sveriges Radio.
Hans musik i all ära, men märket Lagom som han driver tillsammans med Nette Sandström (och numer Jacob Hedberg) är något i hästväg. Små men kärnfulla kollektioner med detaljer som man önskar att man själv hade kommit på. Mina favoriter i AW10 är Shaft Cardigan och Jackal Winter Coat
Jackal Winter Coat
"Jackal Winter Coat"
Prisnivån på Lagom är dessutom inte överdrivet hög utan ganska resonabel om man ser till vad man får.
Däremot har de inte etablerats ordentligt i Sverige än och är relativt svårt att få tag på här i de  västra delarna av Swedlandia, då de få som har tagit in märket inte tagit in mycket mer än t-shirts.
Dock så finns det en utmärkt webshop för folk i farten där man till och med har en reaavdelning. In och fynda!
Och missa inte yllebyxorna Robin för 400 spänn!

Så här vill jag se ut när jag blir stor

Har alltid fastnat för små detaljer när jag inhandlar kläder och en kille som absolut har koll på detaljer är Thom Browne. 2001 startade han sitt eget märke och har slagit igenom stort. Killen är brilliant som gjort om snittet på hur en klassisk kostym ska se ut! Om Thom själv får välja ska byxorna sys upp precis ovanför ankeln och samma sak gäller ärmarna på kavajen. Han bär nästan alltid en vit button-down skjorta med svart slips och en silverklämma. Självklart har han på sig ett par klassiska svarta brogues, fast helst utan strumpor. Som om inte det var knasigt nog (på ett bra sätt) brukar han ha på sig skjorta och cardigan när han tar sin morgonjogg i Central Park.
Jag hoppas att jag kanske någon gång under min livstid får chansen att bära en kostym från Thom Browne, men jag är tveksam då priset för en måttsydd historia ligger runt en normal månadslön och lite till.
Tom Brun, svensk översättning.
Detta är perfektion

/ F

LÓREALs Ögon roll-on

Har sett reklamen ca 100 ggr med "Lost-hunken" och varje gång tänker jag att det där är bara skitsnack. Rolla dig själv under ögona och se piggare ut. Går folk på sånt? Men igår kunde jag inte hålla mig när jag fick se den i hyllan nere på Ica! Jag gömde den i korgen så inte min flickvän skulle stoppa mig. Upp till bevis LÓREAL, får denna lilla Ögon roll-on dina mörka påsar att försvinna? Resultatet finner ni nedan.

Det här är innan "rollandet"
Rolla, rolla, rolla, rolla bort din trötta min
Precis efter "rollandet"

Hör och häpna! Det blev skillnad. Kändes riktigt skönt mot den tunna huden under ögat. En kylande effekt som innehåller koffein och c-vitamin. Perfekt för mig som har småbarn och nästan alltid är uppe innan 07:00. Spring iväg och köp om du har en viss förmåga att bygga upp påsar under ögona!

/ F

Nyköpt

Idag har jag skaffat mig en ny mössa. Den är Mörkblå. Den kommer från Gant Rugger. Såhär ser den ut.
Imorgon ska jag besöka banken med min nya mössa

/ F

Mike Disfarmer

SVT visade nyligen en dokumentär om porträttfotografen Mike Disfarmer, en ytterst intressant individ som fick sitt erkännande efter sin död.
Underbara foton och intressant dokumentär.
Kolla upp dokumentären på SVT Play nu!
Från ww.disfarmer.com
Plockat från www.disfarmer.com
/ D


Min idol

Jag spelar inte gitarr, jag målar inte och jag åker inte skateboard.
Ändå är Graham Coxon av mina stora förebilder i livet.
Det är nämligen så att denne oerhört stilige man som utstrålar osäkerhet och nörderi är löjligt driven och framgångstik inom alla områden han beger sig in i.
Inom musiken har han alltid gått sin egen väg. Oavsett om det gäller Blur, där han gitarrslingor alltid varit lite skeva på ett skönt sätt eller när han spelar in tillsammans med Pete Doherty som han lyckats övertyga att vara nykter ett litet tag. Det är alltid en känsla av autenticitet i det han gör.
En känsla av rastlöshet ligger alltid också och skaver i bakgrunden,
något som i andra fall ofta kan vara störande, men här ger det energi och driv.
Jag skulle vilja uppskatta hans soloplattor mer än jag gör, men Graham har i alla fall testat allt från punk till Dylanesque singer/songwriterpop. Oftast låter det riktigt bra. Ibland fantastiskt.
Dessutom spelar han ofta alla instrument själv. Och släpper det på sitt egna skivbolag. Och målar omslaget.
Grahams konst är något jag verkligen uppskattar. Upptäckte hans konst via omslaget till hans soloskiva "The Golden D" och har varit ett fan ändå sen dess.
Men, det här är väl en modeblogg egentligen även om vi svävar ut mer ofta än sällan, så jag tänkte visa lite varför utseendefixerade modeintresserade människor också kan uppskatta Graham Coxon:
Det är nämligen så att Graham är precis lika schizofren i sin klädstil som han är i sitt musicerande. Ena dagen ser han ut som en brittisk greve och andra dagen som den snyggaste medlemmen av Pavement.
Och visst blir man lite sugen på att skaffa en brunrutig kostym?
Andra anledningar till att gilla Graham Coxon:
  • Han kör motorcykel. Triumph.
  • Han hoppade av Blur i tid. Innan katastrofen "Think Tank."
  • Han var gift med en svenska och döpte en låt till "Satan i Gatan" (på Golden D)
  • Han har vid ett berusat tillfälle frågat en polis om han verkligen levde. Detta efter att blivit påkörd av en taxi.
  • Han åker skateboard och ska tydligen vara rätt bra på det.
  • Han har åkt på stryk av en Grekisk butiksägare efter att ha snattat korv. Graham var vid tillfället iförd jeanskjol. Berusad.
Just nu är det bara att vänta på Grahams självbiografi som förmodligen kommer att innehålla mängder av roliga fyllehistorier. Han var ju känd som "den dyngfulla" i Blur.
/ D

Vernissage i Kristinehamn

Hej hopp! Idag åker jag och lilltjejen (min dotter) på vernissage i Kristinehamns konstmuseum beläget vid ett gammalt mentalsjukhus. Min kära flickvän läser kulturvetenskap och anordnar det hela. Så dagen till ära tar jag på mig detta och så bjussar jag på lite fotokonst från Mark kallat the secret life of toys.
Svårtolkad med en gnutta självironi. Glasögonen hängandes i senilsnören för kulturella sammanhang och en mer konstnärlig "look"?!
Vader Knievel
Housewife of death star

Son of man, Magritte


Vill du välja på fler bilder och kunna köpa i tavelform? Gå in Här.

/ F


Skogshuggarrock

Jag hugger ved hela natten, högt över land, högt över vatten, i skogshuggarrock. Tomas Ledin och jag fortsätter på temat skogshuggarrock som min kollega David så fint döpt det till. Dagens klädval och ett litet köptips till er!
Mössa: Solos Egna
Scarf: Secondhand
Skjorta: Our Legacy
Flanellskjorta: Imperator
Hängslen: H&M
Jeans: Levis 501
Skor: Red Wings
Väska: Fjällräven

Fjällräven i samarbete med Opening Ceremony kan beställas här. Tyvärr finna bara den Blå/Röda kvar i sortimentet.
Fjallraven X Opening Ceremony

/ F

Uniform Wares

Har ett tag suktat efter en klocka från Uniform Wares 200 serien. Har själv svårt för när det blir för mycket detaljer och för "blaffigt". Detta är minimalism utan glitter och sånt tjaffs. Med ett skinnband i finaste italienska läder, rostfritt stål och en liten kalender "Swiss made". Denna skulle min handled gilla och den går att beställa på deras hemsida.
/ F

Rufus hjärta Beatles = sant

Att min son Edwin heter Rufus i andranamn är inte bara för att vi tyckte det passade. Den största anledningen till att vi valde just detta namn är Rufus Wainwrights förtjänst! En artist som både jag och min flickvän älskar. Sättet han sjunger på så där lite släpande, ungefär som att han tagit en drink för mycket innan spelningen är på något sätt hypnotiserande. Som ungefär 99 % av alla andra artister i världen så har även min kära vän Rufus tolkat Beatles och jag kände att det var dags att visa upp det här! Across the universe med Rufus Wainwright och sedan samma låt live tillsammans med Sean Lennon och Moby. Lägg er ner och njut!
/ F

Skogshuggarpop

Om du har följt bloggen så kanske du har märkt att vi är oförklarligt fascinerade av skogshuggare. Kanske är det att vi själva inte är sådana skäggiga karlakarlar som arbetar med fysiskt krävande jobb att vi måste hävda oss genom att klä oss som riktiga skogsarbetare ibland.

Hur som helst så återupptäckte jag ett av mina favoritband nu i veckan, nämligen kanadensiska The Weakerthans som lätt skulle kunna benämnas som "skogshuggarpop" (till skillnad mot Ledins "knivhuggarrock.")
Fyra relativt skäggiga män spelar pop som låter både träigt och gammalt och riktigt fint.
Nyligen släppte de en liveskiva som är väl värd en lyssning eller två.
Annars kan man se på en av deras videos. Kanske bara för att få se den mycket otippade sporten curling få göra en cameo i rockhistorien.
Kanada är för övrigt ett bra musikland att räkna med. Sen är de rätt bra i hockey också har jag hört.
/ D

Söderpåsen

Min kära vän Guro tillverkar påsar i tyg som man kan bära saker i. De flesta har varit riktade mot kvinnor, men nu finns även en sjukt elegant väska för manliga gossar som behöver bära sin svartvinbärssprit eller sina vinylskivor i något stiligt.
Besök http://soderpasen.blogspot.com/ och klicka den här skönheten för 299 riksdaler.
/ D

Accessoar för rökare

Nu röker inte jag. Visst har man provat någon gång när man är på trycket, men helt ärligt det mest onödiga man kan få för sig att börja med! Ändå långt inne någonstans i reptilhjärnan är det nått som får mig att önska att det var nyttigt att suga i sig en cigg. Typ....som att äta en morot eller dylikt och det på grund av denna tändare jag hittat på Ebay. Ska nog prova att beställa ett exemplar. Man kan alltid tända ljus med den! 10 pickadollar Här
Tänk att dra upp den här ur väskan när man ska ta ett bloss

/ F

Resans inköp och en gammal säljdisk

Slängde ihop en bild på det jag fick med mig hem från resan. Konstigt nog inte ett enda klädesplagg trots fina secondhand butiker. Glömde också nämna att 90 % av alla pensionerade gubbar i Skottland klär sig i Barbour! Det är ingen lögn. Barbourbutiken inne i stan delade dessutom lokal med en vapenhandlare som sålde fasanjaktsgevär i finaste kvalitet (coolt värre). So, here it is.
Böcker: The Selby och Take Ivy
CD: Two door cinema club
Mugg: Mustasch

Precis innan jag åkte förra veckan fyndade jag den här säljdisken på returen i Åmål. Den var jättekul att bära till tredje våningen. Jag skrattade hela vägen upp.
Det här är kläderna jag brukar ha när jag bär tunga grejer

Mössa/rånarluva/burka: Fifth Avenue Shoe Repair
Kavaj: Acne
Tröja: Wester
Jeans: Levis 501
Skor: Red Wing

/ F

Edinburgh Del: 2

Då lägger jag upp resten av resan i en bildkavalkad del: 2.
Armstrongs second-hand. Här inne kan du spendera en hel vecka och fortfarande inte ha sett allt. Kan rekommendera området Grassmarket för vanligt stros med några roliga butiker.
Otroligt rolig inredningsaffär med ett gammalt spritskåp/sminkskåp att rulla med
på sina resor.
Tillbaka på hotellet. Johan dricker Guinness. Jag dricker Tennents. Båda sorter är
väldigt goda, men min absoluta favorit var St. Andrews ale. Missa inte den om du
tycker om öl.
Svårt att få med på bild, men highlands var fantastiskt! Bergigt, kulligt, blåsigt och friskt.
Små bäckar och floder som ringlar fram mellan kullarna och får överallt. Har aldrig sett så mycket får i hela mitt liv!
Ett vanligt hus, highland-style.
Blair Castle. Ett litet slott med otroligt fina omgivningar.

Det var allt för denna gången. Tack Skottland och tack Edinburgh för en fin vecka!
/F

Edinburgh Del: 1

Så där ja. Nu var resan avklarad och Edinburgh var som förväntat - Mycket kiltar, mycket whisky och
Braveheart-liknande omgivningar! Det var bra....riktigt bra! Tänkte att jag lägger upp del: 1 i form av bildkavalkad med tillhörande kommentarer. Varsågod!
Första dagen hittade vi en stor kulle med utsikt över hela staden.
På kullen fann vi massa gamla monument som jag inte orkade läsa om,
men fint var det! Här står jag och min far på ett av monumenten.
Min bror Johan testar kanon och den funkade kanon (någon från götet kanske skrattar).
"With canon you can" som jag brukar säga.
Här testar jag en kanon jag med. Denna bastanta sak stod uppe på
Edinburgh Castle och sköt iväg kulorna i bakgrunden ca 3 km när den var i bruk.
"The Whisky Experience". Guidad rundtur i hur man framställer denna dryck och
själva hade de samlat på sig över 3000 sorters whisky. Självklart fick man smaka
på fem sorter från olika delar av landet. Missa inte detta om ni tar er till Edinburgh.


Imorgon kommer Del: 2 med bilder från Highlands, öldrickning och lite shopping.


Cowabunga / F

Alex James

Blur var länge ett band jag gillade (fram till den fruktansvärda Think Tank, hur skulle det kunna bli bra utan Graham Coxon?) Dessutom är samtliga medlemmar, förutom den där horribelt fule rödtotten bakom trummorna, personer som jag "lånat" massor av rent stilmässigt. Ända sedan mitten av 90-talet med Fred Perry-pikéerna, 00-talet med amerikanska second hand-t-shirts och arméjackor och, det som jag nu är inne på, senare tids gubbe-på-rävjakt-i-storstan-stil har jag snott deras stil rakt av.
Gubbarna, för de är faktisk rätt gamla nu, har det delvis fortfarande. För medan Damon Albarn medelålderskrisade och adopterade nån typ av hiphopstil och Graham Coxon blev deprimerad och Beatlesvuxen (dock fortfarande stilig) så blev den evige playboyen Alex James osttillverkare på engelska landsbygden och stiligare än någonsin.
En av de få basister i världen som faktiskt är cool på riktigt.
Om någon vill debattera om herr James faktiskt är cool eller inte så föreslår jag att man läser hans biografi Bit of a Blur först. Läs den ändå. Strålande läsning oavsett vad man tycker om Blur.
/ D

Jude Law

Såg just Jude Law på Saturday Night Live. Killen har en löjligt skön stil.
Kalla den bohemisk eller vad du vill. En fin karl är han i alla fall.

Fredrik kallar det här segmentet "Så här vill jag se ut när jag blir stor" eller nåt liknande när han skriver om personer som inspirerar honom. Jag kallar det inget speciellt, men jag vill verkligen se ut som den här ytterst bakfulle killen ibland.
Killen har påsar under påsarna under ögonen. Jag gissar på att det var en bra kväll.
/ D

I am off

Då var det dags för en flygtur till Skottland. Blir borta till nästa tisdag och vet inte om jag kommer kunna blogga, men som tur är har ni kvar min kollega David i Sverige. Räkna med ett resereportage när jag är tillbaka! Tyckte den här fina låten passar in på min stämning nu trots att de är irländare.


/ F

Tisdagstips

Nu har jag jackor till förbannelse här hemma, men nog skulle det vara kul att få lägga till denna i garderoben! Höst/vinter/vår jacka från Acne i bombermodell. 3000:- är ändå överkomligt för en såpass användbar jacka.

/ F
Jackan kan beställas Här

Emo

För tio eller femton år sedan gillade jag en musikstil som kallas emo. Då var det en cool musikstil med hårda gitarrer, ångestladdad sång och, om sanningen ska fram, med ganska usla produktioner. Men det fanns en äkthet i det hela som tilltalade mig. Jag älskade band som Fireside, Last Days of April och Texas is the Reason.
Men sen hände något. Emo blev ful. Storslagen. Tråkig. Falsk. Tonårsarg istället för tonårsledsen. 
Idag kännetecknas emo av stora och oerhört stötande frisyrer, patetiska band och fula kläder. Det kanske finns undantag, men i så fall har jag missat dem.
Min vän Matte Mekk introducerade mig dock idag för ett band som fick mig att minnas emons glada dagar: Killers Walk Among Us från Göteborg. Surfa in och låt deras Denyal Is Not Just A River vara soundtracket till denna lite jobbiga årstid.
/ D

Har du skogshuggarambitioner?

Har du skogshuggarambitioner och dessutom storlek 43 eller 44 på fötterna?
Då är det här din lyckodag!
Av någon underlig anledning säljer Caliroots ut modellen OG Woolrich Boot av Red Wing för endast 999 riksdaler.
Har du klickat hem dem?
-Bra, då är det bara att odla skägg.
/ D

Armanibågar att dö för

Har suttit och slösurfat på olika bloggar ikväll och hittade ett par glasögon från Armani. Glasögona är en reproduktion från 80-talet i modernare utförande och jag är så kär att det gör ont! Var bara tvungen att lägga ut två bilder på dessa bågar innan jag slänger mig i säng. Come to daddy!

Brukar också bära glasögon vid rakning
I år ska jag önska mig 1 714 :- av tomten

Finns för 1 714 SEK i fem färger Här.


/ F

Mössor i massor

Det börjar dra sig mot kallare tider och jag skulle vilja tipsa om några fina huvudbonader. Själv har jag en rånarluva, en rysk minkmössa som är handgjord i Sverige och ett gäng klassiska Beanies. Det här har jag alltså letat upp till er mina kära läsare!

De första tre är hämtade från ASOS. Dom har ca en miljon mössor man kan välja bland, så jag lägger upp allihop här! Nej det gör jag så klart inte, men jag visar några billigare varianter!
Carhartt köper du här för 206 pickadoller
Asos Beanie 91 spänn! Finns i olika färger
Klicka hem till dig här
Asos Tiny Beanie i olika färger, 69 spänn Här
En variant från svenska hope 500 kronor Här
Acne 299 :- hittar du här

En dyrare variant, men perfekt in i minsta detalj enligt min mening.
The Real McCoy´s USN Watch Cap kan bli din Här.
Kostar bara ca 800 SEK


Finns såklart oerhört många fler varianter där ute! Kolla SOLOs egna varianter
och kika in på Herr Judits hemsida för billigare ullvarianter.
Hoppas jag hjälpte någon där ute i kylan!

/ F

Lördagsmiddag

Har precis avnjutit en middag hos mor och far. Lammgryta till huvudrätt och mangomousse till efterrätt, mumsfillibabba! Hemma hos mina "päron" hänger det en tavla som jag eventuellt ska sno hem någon dag.
Tavlan är målad av min fars farbror och är ett porträtt av min fars farfar, alltså till mig EnFinFarfarsfar (8 st far i samma mening). Här kommer EnFinFarfarsfar iklädd gårdagens fynd. Nämnde jag att jag betalade 80 :- för både Jeansjackan och västen?!

/ F
Jeansjacka: Levis
Väst: Asken
Chambrayskjorta: J. Crew
Slips: Industribolaget
Ullbyxor: Fifth Avenue Shoe Repaire

The Amplifetes - Somebody New

De här killarna fick mig att inse att svensk musik verkligen kan vara intressant igen.

Vintagefynd

Idag har det varit en riktigt trevlig dag! Fast att vi har småbarn hemma fick jag mig en skön sovmorgon då barnen vaknade vid 07:30. Under frukosten upptäckte jag att det skulle bli en helt underbar dag med stor sol ute. Ringde en god vän som också har barn och vi bestämde familjefredagsmysfika på Åmåls högsta berg, Kungsberget. Iväg ut i solen med flickvän, barn och kakor. Min goda vän och hans flickvän som också är en god vän tog med hemmabryggt kaffe i termos. Myspys på berget blev det och sedan iväg till Returen secondhand. Efter en snabbkik bland kläderna hittade jag en jeansjacka från Levi´s för 50:- och en tunn dunväst för 30 :-. Jeansjackan hade jag en kopia av hemma så den skänker jag till min kära bror! Nu blir det soffan med chips och dipp. Är så otroligt nöjd med dagens inköp att jag bjussar på ett gäng bilder (retar alltid någon).
/ F
Slitning i detalj
50 :-
30 :-

Modetips från Statens Järnvägar

Åkte tåg igår och fick genom SJ:s tidning Metro ett tips om Stutterheim, ett svenskt märke som tillverkar något så otroligt som snygga regnjackor. Med tanke på att jag bor i Göteborg så är regnjacka ett måste.
Dock är regnjackor oftast hysteriskt fula plagg med massa snören och reflexer överallt. För att inte tala om färgkombinationerna som av någon anledning alltid förekommer på regnplagg.
Nu finns alltså ett vettigt alternativ. Kostar dock närmre 3000 spänn, men jag misstänker att livstiden är rätt lång.

Nu ska jaga bara klicka hem ett par Hunterstövlar så kanske jag överlever den här hösten också.
/ D

Glasögontips på Ebay

Jag har länge velat ha ett par bågar ifrån Moscot, men aldrig fått tummen ur att beställa. När jag väl valde ut ett par nya för ett litet tag sedan fegade jag ur och det blev ett par Wayfarer från Ray-Ban. Nu är det så här mina vänner att jag har hittat ett par fina varianter på ebay till ett riktigt bra pris! Tänkte att det kanske var någon som var sugen på nya brillor nu när höstmörkret smyger sig på.

/ F

Först ut är min favorit och modellen heter Lemtosh och finns även i svart/transparent.
Här hittar ni den och den går på 149 USD! Ca 900:-

Denna variant finns även i Tortoise och syns på bl.a Johnny Depp.
Vill du vara med att buda på någon av de som ligger ute tryck här!
Denna variant har stannat på ca 80 - 90 USD.
Hej! Jag heter Jånny

Edinburgh, [e´dinbərə]

Ja då var det snart dags! Ska på en Far, son + sonresa till skottland. Den 10:e tar vi flyget från Götet och blir kvar fram till den 15:e. Nu är det så här att det är min första resa någonsin till detta avlägsna land (tar inte ens 2 timmar med flyget). Jag behöver tips från er läsare! Jag vill veta vad jag borde se? Vilken restaurang jag ska besöka? Vilken whisky jag ska dricka? Affär som måste besökas!? Är det så att du sitter inne med något jag borde få uträttat när jag är där tycker jag att du ska slänga iväg en kommentar genast! Nu har ni en vecka på er att bjuda på lite tips.
/ F
Hotellet vi har bokat.

Hasta La Vista, Baby

Ibland har man ett favoritplagg som man bär fem dagar i veckan första året och som sedan hänger med ytterligare ett par år. Rotade runt lite i garderoben idag för att rensa och hittade tre gamla guldkorn som jag inte använt på länge. Jag slängde på mig allt och upptäckte till min förtvivlan att skjortan och jeansen var aningen för små. Skorna är inne på sista versen, men har ändå tjänat mig väl i 5 års tid! Det sticker till lite i bröstet när jag tänker tillbaka på allt kul vi har haft ihop! Ingenting håller för evigt. Är det inte så? Tänkte iaf att dom skulle få visa upp sig en sista gång här på bloggen, som en sista hälsning! Ikväll lägger jag upp fyra favoritjeans som jag växt ur (dock ej de svarta på bilden) och som går att lägga bud på. Senare ikväll alltså.

/ F

Denna löjliga ansiktsbehåring beror på att jag tävlar med min lillebror
om vem som kan få mest hår i ansiktet fram till den 10:e.
Nuff Said!
-Sula om mig så håller jag två veckor till! En kängas sista desperata
försök till återförening.

Skjorta: Abercrombie & Fitch
Jeans: Vintage fiftyfive
Kängor: Filippa K

Lumberjack

Eftersom det verkar som fler och fler modehus runtom i världen satsar på vildmarksteman i sina kollektioner tänkte jag bjuda på en internetsida vid namn Meadow. Här kan du hitta allt du behöver för din slutgiltiga skogshuggarlook utan att betala för mycket! Behöver du dessutom med utrustning när du ska ut och kapa träd kan du gå in här och beställa hem en gratis katalog!
/ F
En scen från filmen Step Brothers med Will Ferrell för lite inspiration!

Danska accessoarer

Fredriks stiltips härom dagen fick mig att kolla upp smyckesutbudet för män och jag insåg snabbt att danskarna kunde göra något annat än röd korv och billig öl: nämligen stiliga smycken som dessutom är relativt maskulina.

Danska märket (a)bout gör t.ex. ganska roliga accessoarer till ett billigt pris och även om de har riktiga bottennapp i kollektionen också.  Danska märken har ju av någon märklig anledning en fäbless för det tokroliga (se t.ex. rave/clown/fräna märket Humör.) Men (a)bout har faktiskt lyckats med att slöjda ihop några sköna smycken och accessoarer med skinndetaljer. Väl värt ett besök.

Annars gjorde ju även Pilgrim (också de röda och vita) en del klockrena halsband i sina herrkollektioner, men ska jag vara ärlig så har jag inte hittat någon ny kollektion för pojkar i alla åldrar 2010.

Sen har vi även märket Konrad vars hemsida och produkter har en hel del gemensamt med tidigare nämnda (a)bout. Kan det vara så att det är samma märke?

Med andra ord, Brian Laudrup köper kanske sina landsmäns smycken och det tänker jag också göra.


/ D

En dag i trädgården

Idag har jag och lellpöjken krattat lite löv i trädgården. Mitt i allt krattande fick jag syn på utehuset och vilken otroligt vacker vägg i tegel den hade! Fram med kameran och fota dagens klädval tänkte jag. Nu får ni inte någon bild på den vackra väggen i sin helhet eller hur den såg ut färgmässigt då jag valde svartvitt, men hoppas det går bra ändå! Min son Edwin som är med på bilden blir alltid suddig på bild. Detta beror på att han är 3 år och väldigt aktiv. Här kommer Fredrik vs. tegelvägg + treåring in action!
/ F


Newsboy cap: Vintage, Prestige Mateo
Skepparrock: Comme des garcons for H&M
Cardigan: Crossover Collection
T-shirt: Topman
Chinos: Acne
Skor: Redwings

Ökenkänga blir pälsad

Gillar man ökenkängor och gråter varje år man måste stoppa in dom i garderoben för att vintern är i antågande? Då har Jag ett par fina tips till dig! Först ut är Opening ceremony - desert pony där dom helt enkelt har satt ponnypäls på utsidan av skon (är nog inte riktig ponny). Gillar den här riktigt mycket! Är man som jag och gillar både skor och djur kanske det är nått för dig? Skon köper ni här.

Vad du är snäll min kära lilla ponny!

Nästa sko kommer också från Opening Ceremony och här pratar vi vanlig mocka i jägargrönt, däremot har dom byggt upp sulan ett snäpp som man kan se på väldigt många andra skor också nu i vinter! Här köper ni den.


Kommer säkerligen med fler Vinterskotips!
/ F

RSS 2.0