EnFinKarls Årskrönika

2010 var året vi startade EnFinKarl och året då mycket ändrades i våra liv. Fredrik fick sitt andra barn, David bytte jobb minst två gånger och båda hade många trevliga dagar och kvällar. Ibland tillsammans.

Vi lät vår nyaste medarbetare Sigrid, 8 månader, jobba med en årskrönika i mellandagarna och här har vi resultatet i sitt...eh, färdiga format. Mycket nöje!



Förresten, 2011 kommer att bli ett magiskt år. Vi kommer att expandera vår verksamhet och förhoppningsvis lyckas göra massa bra inlägg om kläder och annat skoj.
EnFinNyttÅr!

/ D & F

Stockholm, pannkaka och kusiner

Idag ha vi haft besök av stockholmare (kommer ett gästinlägg från dessa utbölingar imorgon, tror jag). Vi har gjort pannkaka och kvällen slutade med kusinträff på min flickväns sida! Trevligt värre. Lite vin från Lindemans. Svintrevligt. Hoppas ni läsare har lika trevligt som jag. Gonatt!
Pelle (sthlm) working the visp. Piskeflöde.
Picking the gitarr med inlagd snus.
Släkten är värst.


/ F

White Ninja

Idag kommer den lite sent. Vet inte varför jag har lovat att lägga upp detta tre ggr i veckan när jag i princip glömmer det varende gång. Så hädanefter kommer det lite mer sporadiskt, bara så ni vet. Sorry.
/ F

Nyköpt

Tyvärr har jag inte kunnat ta mig ut på mellandagsrean, men som tur är har man internet och svärföräldrar. Första inköpet blev den blå sweatshirten från Uniforms For The Dedicated som jag tipsade om igår. Lite oversizad och kommer fungera perfekt för en lite mer avslappnad stil. Det andra jag införskaffat är ett par Levis 501, onewash som mina svärföräldrar så duktigt fixade åt mig när dom var iväg till storstan. Har aldrig riktigt fastnat för de näst intill otvättade, mörkare modellerna, men jag ville prova och jag vet att man kan få otroligt fina jeans om man bara sliter in dom ordentligt! Tänkte jag kunde lägga ut en bild i månaden för att visa hur det går. Jag och David ska snart ta oss en onsdags-öl och njuta av resten av kvällen! Det borde du också göra!
/ F

Lucka # 29

Då vi bor i de djupa urskogarna i Dalsland och fortfarande surfar på 28.8-modem, som låter som R2D2 på crack när de loggar på intranätet, så har vi sedan den 23:e december laddat upp En Fin Karls Julhälsning. Mycket nöje och God Jul (om än några dagar för sent!)



/ D & F

Lands End

Hittade ett par fina kängor från amerikanska Lands End. 149 USD = 1023 SEK är vad man får punga ut. Frakt får man såklart lägga till, men det verkar vara en riktigt prisvärd känga i rödbrunt läder! Kanske något för dig? Kika in HÄR.
/ F

Julfirandets effekter

Efter jul är det lätt att känna sig lite "plöffsig" efter allt hetsätande av fet mat och goda karameller. Så här ser jag ut nu.
Har problem med att allt onyttigt sätter sig under hakan.


/ F

Busbillig klassiker

Jag vet att Baracutajackor av Harringtonmodell enbart hittas på:


1. Gubbar. X. Skinheads 2. Britpopband på 90-talet.


Men en klassiker är alltid en klassiker och Baracutajackorna är av grym kvalitet och går aldrig ur modet. De är helt enkelt för tråkiga för det. Jag gillar dem och tänker köpa en. Om du själv är lite sugen på en Baracutajacka till en tjyvpris så bör du surfa in på Premium Brands-sektionenAsos.com och klicka hem ett stycke klädhistoria.


Jag tänker köpa den ultragubbiga khakifägade vaxade kreationen.
Skynda om du är intresserad av ett köp, jag misstänker att de kommer att gå åt rätt fort.
Och till min kompanjon Fredrik: Klart som korvspad att kidsen ska vara med på bloggen!
/ D

111VOX

Tänkte jag kunde tipsa om tre plagg på rea hos 111vox.com. Märket är Uniforms For The Dedicated och dom gör klassiska plagg med utmärkande detaljer. Jag har valt ut tre favoriter åt dig! Bra va!?
480 :-
1080 :-
600 :-


In och fynda innan det är för sent. Beställer du över 500 :- är det dessutom fri frakt.

/ F

EnFinKarls dag

Jag vet att den här bloggen handlar om kläder, inredning, kultur och mycket annat. Jag vet vad min kollega tycker om bloggar där man visar upp sina barn och ger småbarnstips osv. Jag förstör hela konceptet, men nu är det så att jag har två barn och ibland är det svårt att skippa dom helt när dom tar såpass stor plats i mitt liv (är mitt liv), så idag får ni stå ut med att kidzen kommer med i fokus. David, du får ringa och skälla på mig när du slutat jobba!

Dagen började iaf med att Edwin bjöd på plastpizza i soffan...
Edwin 3 år, Sigrid 8 Mån och Pappa, gammal nog att ha barn.
När Sigrid bestämt sig för att sova passade jag på att......
...fota mig själ i dagens mundering. Skönt med raggsockor, låt dig inspireras. Kanske har jag t.o.m inspirerat någon att skaffa barn!?

/ F

Engineered Garments

Såg precis att Inventory lagt upp några bilder från Engineered Garments Spring/Summer 2011. Jag surfade in på deras hemsida för att kolla på hela kollektionen och fastnade för dessa tre militäriska trenchcoatar. Bra val av modell också! Hoppas att Tres Bien kan plock in iaf den på första bilden, för den vill bli min!
Många fina kakfickor, perfekt trench för picknick.
Jag längtar till våren!

/ F

white Ninja

White Ninja goes ice fishing
/ F

Tips på mellandagsfynd

Då jag idag knappast varit i skick för att bege mig ut och trängas i butiker efter det perfekta mellandagsfyndet så har jag istället surfat runt på diverse hemsidor och letat fina varor att bränna julklappspengarna från mormor på.

NN.07s skinnväska med det informativa namnet "Bag Male" som jag småsuktat lite efter finns nu till det förmånliga priset 1119 kronor på Nelly.com.


/ D


Mark McNairy

Ja, så heter den här killen som gör klassiska skor i ett mer spejsat utförande. Skor har jag vetat att han sysslar med en tid, men kläder hade jag inte en aning om. Kolla in hans nya websida med skor, skjortor och annat skoj. Han skickar även till vårt fina land om du skulle hitta något fint. Tryck på Här.
/ F

Piké

Efter att jag fyndade en pikétröja från Julian Red strax innan jul så har jag återfunnit kärleken till det där plagget som tennisspelarna föredrar. Då min preferens klädmässigt på senare tid dragit mer och mer åt det anglofila hållet så kan det kanske vara så att jag har återgått till min britpopperiod då jag var runt 14 och föredrog Fred Perry-loggan framför allt annat (mina Clarkskängor har för övrigt hängt med sen dess.)
Eller så kanske jag har blivit gammal och vill klä mig sådär coolt som man gjorde när man var ung och tuff. Hur som helst så vill jag slå ett slag för pikétröjan. Man kan ha på sig det även om man inte är skinhead, tennisproffs eller pensionär. Jag tror det i alla fall.




/ D

Dagens Rånare

Såhär prydlig är rånaren idag. Banken är stängd, så ikväll blir det film alternativt Call of Duty: Black Ops. Vi får se.
- Det här är ett rån! Jag har EnFinKarl som gisslan.

/ F

Jeeves and Wooster

Lampor är alltid roligt. När lampor ser ut som de nedan är det ännu roligare! Jeeves and Wooster heter dessa godingar designade av Jake Phipps. Lamporna är baserada på PG Wodehouse karaktärer som heter just Jeeves and Wooster och bar dessa i serien.
Klicka bild för info.

/ F

Mellandagsrea i datorn.

Då jag lider av lite ont i håret idag passade jag på att spendera lite av mina julklappspengar på mellandagsrean på intranätet.
En vinterjacka kändes nödvändig med tanke på att det är närmre -15 grader ute, så en Penfieldjacka på rea blev ett finfint inköp från junkyard.se.
Om du klickar på den långa understrukna raden här nere leder den dig till ett ställe där du kan köpa jackan på bilden. Det kostar lite pengar och sen skickas den på posten hem till dig.
/ D

Juldagen

På juldagen ska man ta igen sig efter julaftonkvällens ståhej! Då kan det vara bra att kolla så alla inre organ är okej. Jag och min bror har därför gjort detta till en tradition:
/ F

Lucka # 23

Snart är vi nästan i mål. Nu är det lite sent att beställa saker via interwebben, så jag skulle vilja rekommendera en bok (En bokhandel har dom flesta inom någon mils avstånd). Självbiografin Scar Tissue skriven av Anthony Kiedis, sångaren i Red Hot Chili Peppers. Nu är inte jag något superfan av Red Hot, men mitt musikintresse tillsammans med de otroligt fina recensioner boken fått får mig att vilja sluka den genast!
Klicka på boken om du vill beställa via nätet.

/ F & D

Deportees ger bort en finfin julklapp

Förra året släppte Deportees sin skiva "Under The Pavement -The Beach" som låg högt på min årsbästalista. I år ger de bort fem remixer av varierande kvalitet. Remixerna är gjorda av bland andra Rasmus Kellerman a.k.a. Tiger Lou, Lars Skoglund som trummat med massor av fräna band och Ander Teglund från Cult of Luna och Convoy.
Gillade du "Under The Pavement" så kommer du att gilla det här. Och sen är det ju gratis!
Remixerna hittar du på http://deportees.bandcamp.com/
/ D

Årets första julklapp

Idag köpte jag en julklapp åt mig själv, nämligen första säsongen av Arrested Development. En sorgligt bortglömd serie som påminner en hel del om Wes Andersons berättarstil och humor. Att serien fick det underbara namnet "Firma Ruffel & Båg" i Sverige gör bara det hela ännu roligare. Michael Cera är med och spelar lika menlös som han alltid gör. Skillnaden är att han är väldigt ung.
Hoppas bara jag gillar julklappen.
/ D

White Ninja

White Ninja asks for a sign
/ F

Pynt

Julgranen är pyntad. Julskinkan är färdig. Julklapparna är inhandlade. Barnen sover. Jag har halsbränna, men det gör inget för nu blir det mys i soffan med Scott Pilgrim vs. The World på tv:n. Gillar Michael Cera och hoppas han är lika underbart tafatt och rolig i denna film. Go kväll!
Såhär nöjd är jag.

/ F

Lucka # 22

Ironiskt nog skriver jag det här från en PC, men jag föreslår att du önskar dig en Mac från Tomten. Det är sjukt smidigt. Och har du redan en Macintosh så önskar du dig en nyare, större och bättre. Som den på bilden.



/ D

Lucka # 21

Elle Interiör är en tidning jag flitigt läser varje gång jag besöker mina päron som prenumererar på den. En tidning fullsmeckad med inspiration och inredningstips. En given julklapp till den som gillar färg och form! Just nu kör dom ett julerbjudande där du får 6 nummer och en body soufflé från Face Stockholm för ynka 149 svenska kronor. Här beställer du.
/ F

Dagens Soundtrack

Eftersom jag och David här på EnFinKarl är två av världens bästa killar som någonsin levt, tycker jag att dagens låt får bli 2000-talets Bohemian Rhapsody framförd av Weezer.
/ F

15.04

Tisha från Acne och schletna jinns från ett jeansmärke som heter Levis. Stå upp klocka från ett varuhus som heter IKEA. Ja, det är en melodica på översta hyllan. Nej, jag spelar inte melodica.
/ F

Lucka # 20

Idag blir det strumpor från svenska Happy Socks. Har sett att dom har strumpor i både ull och merinoull som förmodligen värmer bra dessa kalla dagar! Strumpan som julklapp är iaf för mig en produkt som gått från tråkigast i världen till något riktigt roligt. Kanske har med åldern att göra. In och köp till morfar, farfar, bror, syster, pojkvän och flickvän.

/ F


Weiss Ninja

White ninja loves baby turtles
/ F

Philippe Starck

Dessa lampor har funnits med i de flesta inredningsmagasin nu, men jag kände mig tvungen att lägga ut en bild här! Även om jag inte förespråkar vapen och våld tycker jag dessa kreationer är helt underbara. Det handlar om Beretta som sänglampa, AK-47 bordslampa och M16 Rifle golvlampa. Allihop i 18K guld. Priset då? Behöver jag kanske inte nämna, men är du sugen är det Philippe Starck för FLOS. Någon där ute som är bra på smide och kan göra en liknande till mig? Behöver inte vara i guld.
- Pang, pang!

/ F

Lucka # 19

Idag bjuder vi på parfymer från Svenska Byredo. Grundaren Ben Gorham har tagit fram ett gäng unisexdofter med väldigt speciella doftkaraktärer, så in i närmaste parfymgalleri och lukta ordentligt innan ni köper. Tycker det är kul att det är någon som vågar gå emot de mer klassiska dofterna. Ben själv är en kille som mycket väl skulle kunna slå sig in på en tio-i-top lista över bäst klädda i Sverige, så det är inte konstigt att han lyckats så bra både här och utomlands. Finns bl.a en parfym han gjort bara för Fantastic Man. Nog tjatat, här kommer en bild på produkten så ni vet vad ni ska kika efter i hyllan.
Ben Gorham himself

/ F & D

Lördagstips

Har surfat runt på diverse sidor och upptäckte att Très Bien Shop har 20 % på alla jackor. In och fynda nu när det finns storlekar kvar! Over and Out
/ F

Min Bror och Jag

Jag och min bror, vi är ganska lika, fastän ganska olika. Johan han är blond, det är inte jag. Johan bor i Oslo, det gör inte jag. Jag har barn, det har inte Johan. Jag är bra, det är inte Johan.

Jo då, Johan är bra på en massa saker, men han är värdelös på att köra warthog i Halo Reach. Igår fick vi lite tid över på kvällen och passade på att lira Halo. Det blev mest massa svordomar och smågnabb, men det är ju så det ska vara syskon emellan. Vet inte vad det här inlägget gick ut på, men så här såg vi ut!
Min bror och moi.
Standard med skjorta och slips när man är en "gamer"

/ F

Lucka # 18

Det mer eller mindre ligger drivis på gatorna och våren känns kanske långt borta, men faktum är att den snart är här. Plåga dig igenom två eller tre riktigt värdelösa månader med slask och snö så får du snart se asfalten igen.
Och då kommer du tacka mig för det här tipset.


Jag har alltid varit svag för kläder som slits till perfektion och skinnjackor var länge det självklara valet när det kom till valet av vårjacka, men faktum är att jag blir bara gubbgrinigare och gubbtröttare och vad passar då bättre än en riktig gubbjacka från Barbour?



3195 riksdaler kan svida i julplånboken, men klassiska plagg är oftast en fin investering.
En oljerock blir vad man gör det till. Vårdar man den ömt så håller den i uppskattningsvis till solen slocknar. Men vårdar man den inte ömt så slits den sådär perfekt som i alla fall jag vill ha den.


Eller så dammsuger man E-bay eller Tradera efter en redan perfekt jacka som redan har varit i skogen och slitits på rätt sätt.


/ D

White Ninja

Ha en trevlig dag!
/ F

Lucka # 17

Nu börjar vi närma oss dagen kallad julafton och några tips till ska ni få! SNS Herning om fiskarn själv får välja! Grova ulltröjor och allmänt "karit" ska det vara ibland, speciellt när det är kallt ute.
Gillar du mig? Köp mig här

Jag kan inte hålla mig! Ni får två tips till ;). Fin fina skärp från Tanner Goods och ett par bergsklättrar-boots från A.P.C. Hoppas något ska passa! Ta tillvara på dagen nu.
Skärp dig här. Finns i flera färger!
Något dyrare, men ack så prydliga. Köps här

/ F & D

Lucka # 16

Visst, du har kanske redan en svindyr Samsoniteväska för längre turer. Den är kanske grå och plastig och överlever ett världkrig utan några större problem.
Men den är inte i närheten av lika snygg som Sandqvists seglarsäck "Osborn".
Osborn är dessvärre slutsåld och återkommer inte förrän i februari, men visst vore det fräckt att slänga en seglarsäck över axeln, tatuera in ett ankare på armen och ha en flicka i varje hamn precis som en äkta sailor?
Steg ett mot att bli en äkta sjöbuse är att surfa in på Sandqvists webshop och sukta fram till februari och kanske välja stil på ankaret som ska sitta på armen.
/ D & F

Dagens kopp och avslappningsövning

Börja med att dricka upp en vanlig slät kopp med svart kaffe.
Sedan lägger du dig på ett ställe där du trivs och bara ligg.
Kan krävas lite övning i början, men när du väl fått in det kan du inte sluta. Överansträng dig inte, utan börja med en gång i veckan och öka successivt.

/ F

Till Jultomten

Snälla Tomten, jag har varit en relativt duktig gosse i år och försökt att vara snäll så ofta jag orkar.
Av någon outgrundlig anledning så har jag blivit intresserad av gamla exklusiva klockor och dessutom återupptäckt Tradera vilket leder till många timmars suktande efter klockor som ligger långt över min budget.


Det är där du kommer in, Tomten. Det är nämligen så att jag har hittat ett Jaeger-LeCoultre-ur som borde sitta på min vänstra handled. Uret är nämligen tillverkat speciellt för brittiska armén under WWII då det bär sigillet Crow's foot. Du vet säkert redan hur mycket jag gillar klassiska modeller av det mesta och har det dessutom en historia så är det ännu mer intressant. Sen är ju faktiskt armbandsuret så underbart stiligt att jag nästan trillar av stolen.


Om du, snälla Jultomten, ser till att vinna Tradera-auktionen åt mig så lovar jag att vara snäll mer än en dag i veckan nästa år. Tack på förhand.

/ D

Hjälp med bloggdesign

Då vi på EnFinKarl har avancerat och skaffat oss en webbadress (www.EnFinKarl.se) men i farten upptäckt att vi är totalt teknikhandikappade. Bara att styra en sådan här simpel sak som att lägga in bloggposter är som att klättra upp för K2 utan armar och ben för oss. Vi behöver alltså lite hjälp.

Vi behöver någon som skulle kunna hjälpa oss med följande:
Bloggdesign samt hjälp med länkning från enfinkarl.se. Eller någon annan smidig lösning på det hela. Det räknar vi kallt med att någon kan.


Vi har en väldigt klar bild över hur vi vill att det ska se ut. Kan du hjälpa oss eller känner någon som kan hjälpa oss två arma män som borde ha levat på 1920-talet. Kommentera i så fall inlägget. Eller om du kanske redan känner oss på ett privat plan så kan du maila eller ringa.


/ D & F

White Ninja

Hittade en gammal favorit när det kommer till korta tidningsserier. White Ninja Comics är brilliant i sin enkelhet. En "vanlig" vit ninja försöker lösa olika vardagsproblem och det finns många filosofiska funderingar om man gräver lite under ytan. Tänkte att detta skulle bli ett återkommande inlägg här på bloggen! Måndag, Onsdag och fredag kommer ni alltså kunna läsa om White Ninja här. Piggar upp dagen liksom!
/ F

EnFinKarl i EnFinFörvandling

Detta är vad jag har på mig precis just nu när du läser detta. Tänkte på tartanflugan i lucka 15 så det blev tartanskt. Hoppas det inspirerar någon och ha en fortsatt trevlig dag!
Skjorta
Scarfs
Newsboy Cap
Tartan Shirt
Förvandlingen - Keps blev till Beanie och världen blev åter färgstark

Dagens Soundtrack

Har lyssnat igenom Of Montreals nya skiva nu på morgonen och jag gillar det skarpt. Jag lägger upp en musikvideo som inte är med på senaste skivan, men som är fantastiskt rolig. Vill man höra mer, klicka HÄR.

/ F

Lucka # 15

Eftersom jag visade en video på hur man knyter en fluga igår tyckte jag det var passande med en fluga som tips idag. En fluga i Tartan (Ull med keltiskt rutmönster). "Hunter" brukar man kalla just denna färgkombination och den går väldigt bra ihop med jeansskjortan nedan från sveriges egna preppymärke - Boomerang. Idag bjussar vi alltså på två julklappstips. Lyllos er.
Här hittar ni mig och mina kompisar till snuskigt bra pris! Julig är jag också!
Den här indigoskjortan vid namn Knut kostar bara 764 SEK Här.

/ F

Juleflugan

Nu i juletider är det många som använder fluga istället för slips. Jag förutsätter att de flesta kan knyta en slips, men fluga är inte lika vanligt att handskas med! Hittade en liten filmsnutt som visar precis hur du gör. Tycker personligen det blir snyggare med en handknuten fluga till skillnad från en "perfekt" färdigknuten variant. Varsågoda!
Jag vet, lite töntig video, men ändå.

/ F

Prettomusik?

För 10 år sedan släppte skäggtomten David Sandström, trummis i Refused och musiker i en miljon andra projekt, en soloskiva kallad "Om det inte händer någon innan imorgon så kommer jag."
Skivan är inspirerad av Sara Lidman och handlar om Norrbottens avfolkning och framför allt hans morfars depression som slutligen leder till självmord.
Pretentiöst? -Inte så lite heller.


Vid första genomlyssningen är den näst intill ogreppbar. Men den växer.
Inuti de komplexa arrangemangen och djungeln av svårmod så finns det massor av små fina melankoliska melodier. Jag köpte skivan när den kom ut för 10 år sedan och fattade ingenting.
Refused hade släppt stenhårda "Shape of Punk To Come" bara några år tidigare och den anses idag vara en modern klassiker. Det förtjänar Davids morfarskiva också att kallas.


Jag återvänder till den här skivan minst tre gånger om året och den är tillsammans med Televisions "Marquee Moon"Firesides "Elite" och tidigare nämnda "Shape of Punk To Come" en av de skivor jag har lyssnat mest på någonsin.


Morfarskivan är slutsåld sedan ett par år tillbaka och finns inte på musikbiblioteket Spotify, men finns att ladda ner i sin helhet på en gammal hemsida.
Om man tycker att det blir för mycket med 8 låtar på dryga timmen så föreslår jag att man börjar med att lyssna på spår nummer 3: 1968, spår nummer 5: När hjärtat svider samt spår 8: Kurragömma.
Skivan kanske inte är för alla, men som sagt så behöver den en ganska lång inkubationstid. Ge den det.


Vill man fördjupa sig i ämnet så finns den utmärkta dokumentären "Tillflykt" som kan ses i sin helhet på Youtube (i uppskattningsvis tretusen delar) och där man får se originalet David Sandström vara David Sandström och köpa torp ute i norrländska landsbygden.


Och förresten, om inte skivan ovan är något för dig så kanske Davids Costellodoftande rockmusik passar dig?


/ D

Lucka # 14

Ray-Ban. Startade 1937 och blev standard för amerikanska flygvapnet med sin, hör och häpna, pilotmodell.
Sommarplågan Wayfarers har väl knappast någon missat. Men mitt tips för dagen handlar om något annat, nämligen Ray-Bans Clubmastermodell. Ni som följt bloggen vet att jag är svag för så kallade "klassiker" och denna glasögonmodell som för tankarna till 50-talet är mitt nästa glasögonköp och alltså en julklapp till mig själv.
Målet är att hitta ett par vintage i fint skick. E-bay nästa!
/ D

Mina nyfunna samlarobjekt

Antikhandlar och loppisar är alltid kul att svänga förbi. Det har blivit till en vana att svänga in när man ser en antikt-skylt längs vägen. Senast jag var inne på ett ställe roffade jag åt mig tre gamla galgar och jag vet inte vad det är med just galgar, men jag älska dom. Ända sedan jag började använda galgen för att kunna dra åt skridskorna extra hårt i pojkhockeyn har jag gillat den (Fanns även en variant där du kunde lirka loss byxpinnen och använda som ärtrör). Nu har jag bestämt mig för att lägga till galgar till hobbysamlandet, så har du något tips eller vet var man ska kolla, tycker jag att du kan nämna det för mig! Tack.
För Byxor, men den duger till slipsar med.
En vanlig galge för kavajer. En krok på baksidan för fluga lr bälte?!
Byx/slips -galge

/ F

Lucka # 13

Gitman Brothers är kända för att sy Thom Brownes skjortor som kostar alldeles för mycket för mig. Gitman Vintage är deras egen kollektion där dom har tagit fram gamla klassiker ur arkivet. Dom ligger dessutom riktigt bra i pris om man ser till kvalitén. En oxfordskjorta med button-down ska finnas i varje mans garderob, så gå in och beställ om du inte redan har en! Här klickar du hem den.

/ F & D

Alias - Well Water Black (Feat. Why?)

En av mina absoluta favoritlåtar det senaste året är Well Water Black av Alias med tidigare nämnda Why? som gäst.
Hittade den här underbara lilla låten som gratis nedladdningRCRDLBL_
Med andra ord så finns det inget att tveka på. Ladda ner. Njut.
Är man lite feg och inte vågar chansa på att ladda ner så finns även låten även på Spotify.
/ D

Baths - Cerulean

Ett av de mest hypade skivorna på musikbloggar i år har varit Baths Cerulean som har fått oerhört fina recensioner och faktum är att det är ganska välförtjänt.



Släppt på mitt favoritbolag Anticon, som normalt sett släpper hiphop, så credden finns givetvis där från början.
Kolla in videon nedan!

Skivan finns dock inte på Spotify än, så man får helt enkelt göra som man gjorde förr: surfa in på Myspace och provlyssna och köp sedan skivan på CD, eller ännu hellre, det lite snyggare formatet LP.
/ D

Lucka # 12

3599 kr. Det motsvarar lite drygt 124 happy hour-öl på ett halvslitet hak.
Eller så sparar man levern och köper en väst som håller allt utom armarna, huvudet, skrevet och benen varma.
Rocky Mountain Featherbed har nämligen ett gäng snygga västar med, hör och häpna, skinndetaljer (har du läst bloggen förr så vet du att vi har en fetisch för djurhud på våra kläder.)
Känner du för att skaffa en stilig väst som säkert håller i hundra år, surfa in på Caliroots och bränn barnbidraget.
Givetvis finns den i massor av olika färgkombinationer. Gillar du tweed? -Inga problem. Det finns en i det gubbmaterialet också!
/ D & F

Idag är vi på trycket

Så är det. Like it or not! Vi har kul ibland också. När apor pussas ser det ut såhär.
Apkyss. 
Skelögd och full.Båda.
Så här kul hade vi.
/ D & F

Secret life of toys - Fredrik Edition

Blev så inspirerad av Marks bilder på The secret life of toys att jag bestämde mig för att göra en egen version här på lunchtid. En liten historia om två Legopirater som vaknar till liv i människornas värld på jakt efter mer piratdricka, men allt ter sig inte så lätt för två små legopirater i vår förvuxna galax.
Lyckan är total. Efter flera timmars letande hittar dom en mustig julöl, men vänta nu. Hur kommer dom åt giftet på insidan?
En liten knuff kanske? Redo att ta emot? Ship o´hoy!
ARRGGHHH! Glasflaskor är tyngre än legogubbar i vår värld.
Något kvar? Aye, matey!
Efter 2 minuters sjörövarparty däckar dom och blir åter två vanliga legopirater.

/ F

Mark Chapman

SVT har en klockren fingertoppskänsla för dokumentärer och detta är inget undantag.
Det är 30 år sedan John Lennon sköts ihjäl i New York av den milt sagt förvirrade Mark Chapman.
Dokumentären bygger på intervjuer inifrån fängelset där mördaren försöker förklara varför.
En riktigt obehaglig men intressant film.
/ D

Välklädda musiker i sex olika vinklar.

Pitchfork må vara varenda hipsters startsida, men av någon outgrundlig anledning hamnar jag ofta där för att titta på musikvideos eller läsa recensioner. Den här gången så fastnade jag framför Matthew Dears framträdande på något som heter #OFFLINE POV där man själv kan byta mellan sex olika vinklar.
Med andra ord kan man lätt kolla in Matthews ytterst stiliga vita skjorta på nära håll.
Om du har missat Matthew Dears mästerverk Black City så passa på att lyssna in dig på Spotify.
/ D

The Woodlands

Tänkte starta lördag morgon med en video från amerikanska The Woodlands som har sitt säte i Portland, Oregon. Gillar dessa kortfilmer fyllda med inspiration! Låten har Bell Plaines gjort och den heter where are you going. Varsågod!


The Woodlands from Justin Koleszar

/ F

Lucka # 11

Har man inte införskaffat vinterboots än så är det på tiden! Har man inte råd kan man önska sig de här klassikerna från Red Wing. En nytappning av samma sko som kom 1954 och som bars av brevbärare och poliser. Riktigt fin enligt EnFinKarl och det borde du tycka också!
Köp ☛Här☚ för 200 Pund

/ F & D

Morgonstund har guld i mund och leopardgrisen

Det var så vackert när jag tittade ut från köksfönstret i morse att jag grät i 2 millisekunder. Solen på väg upp som färgade himlen rosa och sjöröksfenomenet över Vänern. Fram med kameran och knäpp. Slänger med en bild på senaste köpet också! Ha en fortsatt bra dag. Tjing!
Sjörök
YGGI EHT OT P, du får lista ut själv

/ F

Bloggrekommendation nummer två.

Hur motsägelsefullt det än låter så är jag ärligt talat ingen större fantast av bloggar. Personliga bloggar där folk viker ut sitt liv eller skriver om hur mycket deras barn betyder för dem ger mig oftast ingenting.
Däremot finns det några få bloggar som är så välgjorda och genomtänkta att det inte går att tycka illa om dem.
Fengersforsbilder.se är en av dem.
Sidan är fullmatad med bilder från en svunnen tid tagna i den lilla bruksorten Fengersfors.
Bjarne och Göran gör ett hästjobb med att välja ut och publicera härliga bilder på en liten dalsländsk by som verkar sjuda av liv. In och kolla!
/ D

Lucka # 10

Bakom lucka nummer 10 hittar vi något så härligt gubbigt som en grovstickad väst från NN.07.
Det finns inte en historielärare i världen som inte skulle bli tårögd av lycka bara av blotta åsynen av denna favorit.
Historielärarnas uniformsplagg Canterbury hittar du kanske på Nelly.com och det kostar i runda slängar 999 riksdaler. Och om Tomten råkar läsa detta så kan han få veta att jag önskar mig en sådan här väst i julkapp. Jag skulle tro att storlek M skulle passa min späda gosskropp utmärkt.
/ D

Varför? - En Himmel Att Sko Hästar Under

Ok. Det kanske börjar bli löjligt med översättningarna av bandnamn, men det är ju så skojigt att jag inte kan sluta.
Videon nedan är i alla fall riktigt skön. Låten är kanske inte det bästa Yoni Wolf (Johnny Varg) och hans mannar har spelat in, men videon är som sagt ruggigt skön.
Why? heter bandet. "A Sky For Shoeing Horses Under" heter låten.
/ D

Bloggrekommendation

Det är jul snart och 90% av Sveriges befolkning kommer att lägga till lite extra hull till sina redan lönnfeta kroppar, därför känns den här rekommendationen så aktuell och givande.

Min vän Kristofer Lundström har nämligen tröttnat på sin bastanta kroppshydda och ska nu gå ner i vikt.
Givetvis ska detta göras offentligt så hela världen kan se hans framgång.
Vi på En Fin Karl önskar honom givetvis lycka till, men hoppas mest på att denne man med ruggigt skön självdistans och härlig humor fortsätter att blogga även när matchvikten är nådd.
Lunds blogg hittar ni på www.sablatjockis.blogspot.com
/ D

Mördarna

Fortsätter i samma anda som min kollega David och översätter engelska bandnamn till svenska. För de som lyssnar på radio har väl knappast denna låt undgått er, men videon kanske du inte har sett. Låten heter Boots och är The Killers julbidrag 2010. Att jag lägger upp den här beror kanske inte just på låten, som iofs är ganska mysig med ett fint budskap. Nej, jag fastnade för sångaren Brandon Flowers fina outfit, speciellt snöret runt halsen. Kika in nedan.
/ F

Lucka # 9

Har tipsat om ett ullcase till Mac tidigare, så jag kan lika gärna tipsa om ett till Iphone också! Verkar ju som att nästan hela Sverige går runt med denna telefon innanför rocken (har inte fallit för grupptrycket än, men det är nära). Sandqvist var märket, Steve är namnet på denna lilla fina skinnpung som man kan hänga runt halsen. Brunt och svart är färgerna och du köper den lämpligen här för dryga 400 SEK.
Det går faktiskt lika bra att ha den som pengapung om man vill.

/ F

Havshunden

Svensk musik är ofta ganska tråkig. Men då letar man på fel ställen.
Fontän, IKONS, Bandjo, This is Head och Studio är ju faktiskt fruktansvärt intressanta akter.
Sen finns det några få kvinnliga akter förutom Robyn som faktiskt är helt makalöst bra.
El Perro del Mar har till exempel släppt den här singeln med tillhörande spektakulära video.
En av herrarna i Studio har producerat det här lilla popmästerverket.
Det som fångar mig här är basen. Den är magisk och dryper av smetigt 80-tal, precis som jag vill ha det.
/ D

Min pyjamas

Hittade några gamla blider som visar vad jag brukar sova i om nätterna.
Vaknar alltid med ett ryck. Dunväst och mössa för att hålla värmen om natten.
Loafers på, så att jag inte fryser om fötterna. Här ska jag ställa mig upp.
Scarf och manpurse. Nu är jag redo för dagen. Ska bara byta om till kläder först!

/ F

Lucka # 8

Har länge suktat efter en jacka från amerikanska Penfield. Märket bara skriker vildmark och man blir riktigt sugen på sibirisk björnjakt när man kikar på deras kollektion. Meadow och Grandpa är två svenska nätsidor som tagit in märket, men det är ganska dåligt med storlekar och i övrigt utplockat. Därför, mina vänner, blev jag riktigt glad när jag upptäckte att det går bra att beställa direkt från deras hemsida. Kunde inte välja ut något specifikt så ni får ett smakprov på skjortor, jacka och en klassisk "trapper hat". Inte illa. Inte alls.
Chambray. 85 €
Oxford med manchesterlappar på armbågar, bröstficka och längst upp på ryggen. 80 €
Samma gäller denna, fast i rutmönster. 80 €
Dunjacka med skogshuggar-rutor. Finns även med Skinndetaljer. 185 €
Trapper hat. Håller dig garanterat varm! 35 €

Allt det här kan bli ditt om du köper det.

/ F

Bokhyllan Billy

Hittade en ny variant av bokhyllan Billy från IKEA.
/ F

Nightmare Of You

Har gått och småplockat lite hemma idag. I bakgrunden har spotify kört låt efter låt på shuffle och precis nyss körde Thumbelina igång med Nightmare of you. En lugn, avslappnande låt med trallvänlig melodi, men 3:27 in i låten händer det något. Sångaren Brandon Reilly ger ifrån sig ett barnafödarskrik som i kontrast till den annars lugna låten blir helt otroligt skönt i öronen! Ville bara dela med mig. Lyssna på låten nedan och lyssna på hela skivan här. Det är den värd!

/ F

Lucka # 7

Det är mitt i vintern och gatorna ser ut som en landskapsmålning över Svalbard, temperaturen ligger runt fryspunkten för kvävgas och dagarna är lika långa som Usain Bolts världsrekord i hundra meter.

Ändå tipsar jag nu om ett par skor som är lämpade för en torr vår och en strålande försommar. Det är nämligen så att Julian Reds lite billigare underetikett Julian Julian Julian har gjort ett par skor som snabbt har blivit mitt favoritpar. Poe Derby heter mästerverken och de för osökt tankarna till brittiskt mode och britpoperan under 90-talet.
Tunn sula, nästan krackelerat skinn och en design som påminner om Clarks klassiska ökenkänga gör att dessa kommer att slitas hårt så fort man kan se asfalten igen (som det ser ut nu borde bli någon gång i mars.)
1000 kronor kostar högerskon. Och då får du vänsterskon på köpet.
/ D

Killen med Versacejeansen

Hittade ett gammalt inlägg hos Mister Mort där han fotograferat en man vid namn Gordon som verkar helt besatt av jeans från Versace Jeans Couture. Gillar bilderna och killens samlarmani. De med nyckelpigorna och de med apor på skulle jag faktiskt använda själv! Kika in nedan och kolla alla bilder Här.
Jinns

/ F

Lucka # 6

Det är alltid skönt att bädda ner sig i fåtöljen hemma och koppla av med en bok. Särskilt mysigt tycker jag det är runt jul när man har många levande ljus i hemmet. Vill tipsa om hyllan "pockethouse" med förvaring för de böcker som du ska läsa härnäst och en speciell plats på taket för den du bearbetar just nu!
495:-, Designtoget

/ F & D

Generationsskifte

Jag har släktforskat lite grann (kikat igenom mormors gamla fotoalbum) och fann en gammal bild på min far i 32 års åldern. Fastnade direkt för glasögonen och jeansskjortan på bilden. Det här måste kollas upp tänkte jag och ringde upp min far. Jeansskjortan har jag nog precis slängt fick jag till svar. Nej! Varför!? Jaja, hur är det med glasögonen då? Dom fanns kvar, nerstoppade i en gammal skokartong längst in i garderoben. Yes, vilken lycka! Fick med mig bågarna hem och tog en bild framför spegeln. Du pappa - innan du slänger något nästa gång tar jag gärna en kik först!
Morfar (De där bågarna går inte heller av för hackor) och pappa 1994. Pappa 32 år
Hade ingen penna till hands, så det fick bli tandborsten. Fredrik 25 år

/ F

Lucka # 5

Ok, de är väl egentligen inte särskilt snygga alls.
De påminner en del om nåt som valfri medlem Kiss skulle kunna ha på sig när han trött plågar sig igenom Rock'n'roll All Night för miljonte gången. Men de är löjligt bekväma, vinterns motsvarighet till badtoffeln. Jag pratar naturligtvis om Clarks curlingkängor.
Jag köpte mitt par för kanske fem år då att jag hade gått och frusit i mina ökenkängor en hel vinter.
Sen tog det ett par år innan jag valde att använda dem, framför allt kanske med tanke på ruggigt tighta jeans var på modet och mina Julian Reds i Hobokenmodellen inte direkt funkade med curlingsportens stolthet, som i ärlighetens namn faktiskt är riktigt otympliga.
Vill man gå ännu mer hardcore så kan man köpa Ballys motsvarighet, som visserligen kostar lite mer, men som lever längre än dig. Garanterat. Och du behöver aldrig frysa om fötterna.
/ D

Lucka # 4

Idag blir det mössor från Fifth avenue shoe repair 495:- för finaste ull. Kan behövas om vädret fortsätter så här i vårt land!
Här hittar ni oss

/ F & D

Min vän "Veggodanne" och Mr. Fox

Idag har vi haft fredagsmys med barnen. Nu sover 50 % av kidsen och jag ska ta mig ett glas vin som kommer från "klacken" i Italien. Min vän Daniel är här med sin grabb och eftersom Daniel är vegetarian blir det rotfruktsgratäng med sallad. Har dansk röd korv i kylen som jag kan smyga i mig när ingen ser. Vi ska snart sätta på Wes Andersons - Fantastic Mr. Fox som jag har skyhöga förväntningar på då jag i stort sett älskar allt annat han har gjort! Kika in trailern nedan och ha en trevlig helg!

/ F

Lucka # 3

P to the IGGY. Leopardmönster har alltid varit på tapeten inom fashion och grisar passar bra såhär i juletid. Vi ger er därför Leopardgrisen!

Kamouflerad gris på uppdrag, 199:- Här

 


Nuff said (där fick vi till det) / F & D

Lucka # 2

Julklappstips nummer två är en sån där stilig klocka som lämnar dina handleder fria. Dessutom är vi löjligt förtjusta i skinndetaljer och det finner vi även på detta moderna fickur från svenska Nic & Mel.



Om vitt är för lite hårdrock för dig så finns klockan även med svart urtavla.
1899 riksdaler kostar uret och finns här


/ D & F

RSS 2.0