Apolis Global Citizen - Två höstjackor

Apolis var för två år sedan helt okänt för mig. Förra hösten upptäckte jag att de hade riktigt fina basplagg till vettiga priser och i år har jag sett dem göra samarbete efter samarbe med flera stora modehus. Två jackor som verkligen förtjänar lite rampljus är:
Tipsade om denna förra året med, men den är ju så satans snygg och priset på 1800:- för en ulljacka känns lagom!
Apolis Waxed Canvas Anorak Black
Vaxad kanvasjacka med dragsko i midjan och två stora fickor på bröstet är som gjord för att ha över en tjockare ulltröja nu när höstrusket kommer!

/ F

Anderson´s of Shetland - Ulltröja

Hösttröjor i ull borde finnas i varje mans garderob. Anderson´s of Shetlands ulltröjor tillverkas ute på Shetland-öarna och vi pratar såklart om ett litet familjeföretag grundat 1873. En perfekt hösttröja i högsta kvalitet! Något jag fastnade för var kragen som är något kraftigare och bör hålla kall vind borta från nederdelen av halsen. Finns i färgerna som visas nedanför och du finner dem här.
/ F

Dagens Bildkavalkad 31/8

wandering-eyes:  home (by sunken treasure)
What to do: Drawing in the morning. Walk through the rain with a camera filming just my left foot. Finish up that last roll of 120 film that has been sitting in my camera for a week. Start applying layer 432 on my acrylic over-painting. Waiting for ourobearos’s mystery package.
life.
anchordivision:  Penfield Fall / Winter Collection Lookbook “A visual introduction to our forthcoming Fall/Winter 2011 Collection, our new lookbook “From Rockport to Cambridge” takes you through a typical early Winter day in the picturesque state of Massachusetts. This season’s collection of dynamic men’s and women’s outdoor apparel continues to symbolize the quality and heritage of Penfield’s early years, featuring a rich autumnal color palette of original 70’s color hues that further cement our overall philosophy of fusing fashion with function. Shot on location by F.E. Castleberry (UNABASHEDLY PREP) and styled by Christine Mitchell (N’EAST STYLE) and Branden ‘Skip’ Brooks (ALEX GRANT), we invite you to take a closer look at “From Rockport to Cambridge” for a superior take on ‘Life in the Open’.” Girl in bean boots. So new england and so much love
/ F

Neighborhood Officer CL

Neighborhood har parat en chelseaboot med ett par Derbys och resultatet blev faktiskt riktigt bra. Alltid svårt att på förhand veta resultatet när det inte blir en renrasig modell. Vad tycker ni? Fisk eller fågel? Jag gillar iofs varken fåglar eller fiskar, men ni förstår vad jag menar!
/ F

Om jag var miljonär

Hade jag varit oberoende av pengar skulle jag köpt mig en jacka från Nigel Cabourn denna vinter. Är du oberoende av pengar kan du köpa någon av dessa till mig och den andra till dig själv. Jag skulle föredra den brungröna modellen, men jag skulle bli glad för den blå också. Nitty Gritty har dem.
Nigel Cabourn Short Puffa Jacket
15 000:-
Nigel Cabourn Ventile Everest Parka
22 000:-

/ F

Seil Marschall

Det är överflöd med ryggsäckar här på bloggen och det börjar helt klart, mer och mer, förvandlas till en ryggsäcksblogg. Några som har lyckats göra en riktigt tjusig höstrygga är Seil Marschall. Egentligen fastnade jag mest för den skogshuggar-rutiga varianten, men jag slänger med de andra färgerna med!
/ F

Thom Browne - Höstkänga

En av höstens snyggaste dojjor kommer från Thom Browne och ser ut så här:
Priset är såklart högt, men har du fått tillbaka en slant på deklarationen går det bra att beställa här!

/ F

Dagens Bildkavalkad 30/8

The pants. disenchantedyouth
Always a fan of suspenders. 
Sebastiano (by oalfaiatelisboeta)
Camisas-casaco (ou casacos-camisa) [ele] (by oalfaiatelisboeta)
 Pattern Play.
/ F

Hösthatt

Jag har byggt upp ett litet sortiment med hattar här hemma och det skulle inte vara fel att få hänga upp dena med! En italiensk Borsalino designad av Junya. Hatt kan vara riktigt snyggt om man använder den på rätt sätt och då menar jag till en något mer uppklädd stil! Hatten finner ni för 2000:- här. Tre olika färger och den går med fördel att knyckla ihop för en mer oslipad look.
Borsalino Hat
/ F

Asos - Hooded Jacket

Ibland får de till det riktigt bra när de designar egna grejer hos Asos. Ett bra exempel är denna bomullsjacka i mörkblått med fina fickor och dragsko i midjan! Skulle lika gärna kunnat vara något från Acne och kostat 4000:-. Nu är det en jacka från Asos och kostar bara 535:-, vilket såklart får plånboken att må bättre efter man handlat!
::
/ F

Eastpak x Kris Van Assche

Ytterligare en modell har sett dagens ljus från samarbetet mellan Eastpak och Van Assche. Superfin design, trevliga färger och ett stort plus till nyckelhållaren på ena bärremmen! Här kan du beställa ett eget exemplar.
eastpak-krisvanassche-backpack-mens-6
/ F

Norse Projects - Höstiga dagar

Norse Projects har förberett oss inför hösten med en regnjacka i två färger. De har dessutom, precis som Supreme, satsat hårdare på kepssortimentet. Jag gillar Sherlock Holmes-kepsen och jag kan garantera att det blir lättare att få tag i dessa modeller jämfört med Supremes. De har även en hel del fint på mössfronten! Det är bara att tacka våra wienerbröds-ätande grannar för fina höstaccessoarer!

Norse Projects - Norse Beanie
Norse Projects - Magnus Beanie
Norse Projects - Ingvar Merino Beanie
Norse Projects - Norse Beanie
Norse Projects - Fenland Beanie
Norse Projects - Fenland Beanie
/ F




Chup - Navajo

Indianmönstrat finner vi på alla möjliga produkter i höst. Märket Chup ger oss både långa och korta strumpor i Navajomönster och visst är de fina! Union har dem på lager.
/ F

Wood Wood - Maloja

Vill du gå runt och se ut som en av killarna i filmen "O Brother, Where Art Thou?" nu till hösten bör du kika närmare på denna skjorta! Du får dessutom finare färger än det klassiska svartvit-randiga som känns en aning uttjatat! Du hittar den hos Goodhood.
Item Image
/ F

Auktionsfynd

Var på auktion igår och ropade in ett antikhuvud i porslin för 140:-. Vet inte vem det ska föreställa, men det gör detsamma, för den blir perfekt till mina accessoarer! Har ni ett porslinshuvud ståendes någonstans vet ni vad ni ska göra med det!
/ F

Acne - Manpurse

Acnes nya "manpurse" vid namn Shasta är bedårande! Har nämnt det tidigare och jag tycker verkligen fler män borde skaffa sig en mindre väska att bära på axeln. Snygg fästning för axelremmen och du kan välja att ha den runt handleden om du vill.
ShastaShasta
/ F

Lester - Blundstone

Brukar hålla mina barn utanför denna blogg, men ibland bara måste man visa upp dem! Idag är min son Edwin med på bild i sina nya skor. Skorna är ett par Blundstone i miniatyr inköpta hos Lester i GBG. Vill du ha ett par egna Blundstone finns de både i butik och på webben för 1200:-. Sjukt prisvärd sko som håller i åratal om du sköter dem väl!
/ F

Acne - Tromsö

Jackan "Tromsö" från Acne är galet läcker! Spartanskt och stilfullt är något jag alltid fastnar för. Jackan är helt enkelt en av höstens höjdare, men tyvärr måste man besöka fysisk butik för inhandling.
TromsöTromsö
/ F

Dagens Bildkavalkad 26/8

endorfins:  nevver:I Art
in-fi-nity:  Herschel Little America Backpack.
siffer:  We have to once again point out the impeccable mix of patterns, fabrics, and textures. This is how to dress like a grown ass man. 
miniaturetigerz:  oh.my.god.  I LOL’d
fransboone:  Gitman Vintage plaid @fransboonestore.com
white mountaineering
jacket dont fit and he still swagged it up?  10 points
/ F

Dagsmundering

Knästrumpor är perfekt när man vill förlänga shortssäsongen lite!
/ F

Mark McNairy - Nytt i webbutiken

Deck Jacket är resultatet man får när man korsar Mark McNairy och Spiewak. Hutlöst snygg jacka som fungerar perfekt i höst! Älskar designen på fickorna som sitter lite högre upp och närmare dragkedjan än vanligt. En annan produkt som jag haussat upp från Mark är chambray-morgonrocken med polka dots. Fick jag välja en morgonrock att ha resten av livet skulle det bli denna!
DECK JACKET
CHAMBREY DOT ROBE
/ F

Angels in America

File:Angels In America, 2003 TV mini series, DVD cover.jpg

Då jag ytterst sällan tittar på "vanlig" TV men pendlar mycket så hamnar jag ofta framför SVTPlay.
HBO-producerade miniserien Angels in America är det senaste jag har fastnat för. Fantastiska skådespelare och imponerande story. Väl värd att se.


/ D

Exit Through The Gift Shop

SVTPlay till och med första september. Missa inte.

/ D

Do The Shuffle

Blood Pressure by weareoddsouls

/ D

Lika bra än.

New Four Tet: "Locked"
Hur man håller elektronisk musik intressant live 101: Locked (TEXT011) by Four Tet

/ D

Stüssy Deluxe Heritage Cap

Jag uppskattar den här kepsen, och jag tror Fredrik gör detsamma.
839 spänn (på rea) på Caliroots.




/ D

Highland

Cargo, uteliv och bergsklättring är den känslan man får av Highland. Tre byxor att titta lite närmare på och sedan är bootsen på bilderna ruggigt snygga! Har inte listat ut vilket märke eller vart man kan finna dem än, men byxorna kan du iaf klicka hem här.
pop_44217_1.jpg
pop_44207_1.jpg
pop_44201_1.jpg
/ F

Kim Jones x Bean Pole

Kim Jones har slagit sig samman med Koreanska Bean Pole och deras sammarbete finns att skåda hos Opening Ceremony. En trevlig liten kollektion om ni frågar mig!
pop_43317_0001.jpg
pop_43310_0001.jpg
pop_43306_0001.jpg
pop_43298_0001.jpg
pop_43297_0001.jpg
pop_43289_0001.jpg
pop_43285_0001.jpg
pop_43278_0001.jpg
pop_43277_0001.jpg
pop_43273_0001.jpg
/ F

Nanamica - Höstnyheter

Oj vad knäsvag jag blir när jag tittar på denna modell som snart hittar fram till hyllorna. Vet inte var den kommer säljas, men hamnar den i lagom prisklass på en lättbeställd sida kommer det bli svårt att hålla sig ifrån beställningsknappen! Bra jobbat Nanamica!
nanamica Fall/Winter 2011 Bag Collection
/ F

Anticons nya stjärnskott

hiphopkollektivet/skivbolaget Anticon presenterade sitt senaste tillskott i artiststallet idag: Raleigh Moncrief.
Mannen med det lätt tungvrickande namnet är en producent med förkärlek till småskumma beats och det pretentiösa. Med andra ord passar han som fisken i vattnet hos Anticon.

Skivan Watered Lawn dyker upp på internet och i skivbutiker den 25:e oktober. Smakprov finns här nedan.

"I Just Saw"




I Just Saw by raleigh moncrief Lament For Morning by raleigh moncrief

/ D

JULIAN JULIAN JULIAИ



Fengersfors stolthet Julian Red har en ny fin hemsida till underetiketten JULIAN JULIAN JULIAИ. Den är fylld till bredden med fina kläder, bra musik och tjusig design.

In och titta!

/ D

Är det verkligen en singel?

Deportees släppte nyss sitt nya alster Islands & Shores, som är en riktigt bra låt, men frågan är om det är en singel?
5 minuter 37 sekunder norrländskt soulfärgat vemod som gör mig lite oroad inför nya plattan.
Är den långsam? Kommer jag att bli deprimerad?
Är den i närheten av lika bra som Under The Pavement - The Beach?



/ D

Bon Iver + James Blake



Skivan Enough Thunder dyker upp i oktober. Kan väl bara bli underbart bra?
Autotune har aldrig låtit så bra i mina trötta öron.

/ D

I've got a fever and the only prescription is...

/ D

Höstinspiration från Silas, WTAPS och Supreme

Hittade lite bilder från Silas, WTAPS och Supremes höstkollektioner. Fint matchade plagg som kanske ger en liten idé på hur du kan klä dig i höst!
/ F

Archival Clothing

Perfekt axelväska till din 13" laptop, magasin, böcker, iPad och alla små prylar du annars stoppar i fickan. Vaxad kanvas och tejpade sömmar för extra hållbarhet! En ultimat väska för dig som precis börjat plugga med andra ord. The Woodlands har dem på lager.
Plain Musette - Assorted Colors
/ F

The Hill-Side - Höstslipsar

Jättefina höstslipsar från amerikanska The Hill-Side. De är tillverkade i NYC och nu till hösten pratar vi såklart om ull. Ni finner dem hos Needsupply.com.
Wool Blanket Tie
Wool Tweed Tie
/ F

M83 - Hurry Up, We're Dreaming

"Midnight City"

18:e oktober kommer M83s nya 2xLP med den lite lagom Peter Pan-aktiga titeln Hurry Up, We're Dreaming.
Jag längtar och kanske ännu mer efter att ha hört nya låten Midnight City.
Min enda undran är hur M83 har lyckats undgå att döpa en låt till det innan.

Midnight City by M83

Stort plus för det fantastiskt underhållande omslaget!

/ D

Supreme - Camp Cap F/W 2011

Supremes Camp cap har blivit en riktig klassiker och varje år dyker nya mönster och färger upp. Jag har suktat efter ett eget exemplar av denna modell och när de nu visat upp höstens kollektion blir man såklart extra sugen. Hoppas de dyker upp på webbshoppen och gör de inte det finns alltid ebay. Blir lite tårögd när jag tittar på tweedmodellerna!
/ F

Dagsform

Hittade en bild som beskriver min sinnesstämning idag. T-shirten jag har på mig är Solos egna märke "Made in the Shade" och jag måste faktiskt få hylla prisvärdheten i detta märke! Sitter precis som den ska och kvalitén känns (innan jag tvättat den) oförskämt bra! Testade även mina nya skor till brädan idag. Ett väldigt enkelt knep att hotta upp skorna är att byta snörena till skinnsnören precis som bilden visar!

/ F

Dagens Soundtrack 23/8

/ F

Nitty Gritty - Nytt i butik

Nitty Gritty har fått in flera höstprodukter som bör få lite utrymme här på bloggen! Yuketen maine guide är en sko som för mig har gått från samisk skräpsko till något mycket mer älskvärt. Ullbyxor är nästan ett måste under vinterhalvåret och Adam Kimmel har ett fint par i mörkgrått. Ullkavajer att dö för från Italienska Barena och sist ut är skjortorna från gamle Ralph. Helt fantastiska!
Yuketen Maine Guide OX DB
Adam Kimmel Wool Dress Trousers
Barena Light Wool Jacket
Barena Wool Three button Jacket
Polo Ralph Lauren Beacon Shirt
Polo Ralph Lauren Chambray Work Shirt
/ F

Woolrich Woolen Mills - Cincinati Jacket

Daiki Suzukis tid som designer hos Woolrich är över och Mark McNairy har tagit över. Denna höstkavaj i ull har alltså Mark snidat ihop och det värker i hela mig. Cravings utöver det vanliga infinner sig och jag önskar att jag kunde vinna lite pengar på triss. Har du vunnit pengar på triss klickar du här.
Woolen Mills By Woolrich Cincinati Jacket
/ F

Inverallan Bubble Knit Cap

Handgjorda mössor från skottland känns genuint! Interallan har i år fyra färger att välja på och du finner dem hos Inventory.
/ F

Säljes - Barbour Bedale

Beställde denna jacka från Herr Judit för två veckor sedan. Det är storlek medium, men den sitter som en large. Har testat den här hemma ett antal gånger, men det är bara att inse, den är för stor. Är 1,75 m och den är precis för stor i axlarna. En jacka som jag hade sett mig själv i till hösten behöver alltså ett nytt hem och den är din för ynka 1200:-. Den är i perfekt skick ska tilläggas!
/ F

Army 4-way roll neck Sweater

En ulltröja att trivas i från Nigel Cabourne. Perfekt nu när höstrusket drar igång på riktigt! Rullad krage för kraftiga vindar är både praktiskt och snyggt! Längtar du efter att se ut som kapten Haddock finner du den här.
/ F

Dagens Bildkavalkad 21/8

Construction.
Escheresque.
/ F

Kitsuné

Har fastnat för något så litet som Kitsunés logga. Det franska märket med en liten räv som oftast är fastsydd på bröstet. Skjortorna är hutlöst snygga tack vare denna lilla räv! Även tröjan i kashmir för 5000:- är beroendeframkallande. Ni hittar allt hos très Bien.
Product image
Product image
Product image
Product image
/ F

Loake + Topman

Detta samarbete ser på förhand väldigt intressant ut! Dyker tydligen upp i hyllorna ganska snart och har du suktat efter engelska kvalitetsskor bör du kika in dessa. Priset bör hamna betydligt lägre än vad ett par loake annars kostar!
/ F

Only NY

Delar av Only NYs grejer är fräsiga. Gillar kombinationen av skate-sport-pastellfärg och känslan man får av deras produkter. Några av mina favoriter hittar ni här:
Logo 5-Panel Hat
Olympic Tee
Beach Raglan Crewneck
Hunting Flap Hat
Marathon Crewneck
/ F

Dagens Soundtrack 19/8

/ F

Två gamla favoriter

Dessa har postats innan här på EnFinKarl, men jag tyckte det var dags igen då läsarantalet ökat och någon kanske har missat! Första filmen är en helt fantastisk dans med skateboard som av någon anledning har gjort intryck på mig. Det andra klippet behöver nog ingen presentation. Titta och älska!
/ F

Daniel Wellington

Mitt emellan budget och lyx skulle man kunna säga. Daniel Wellington har gjort det bra och deras design får mig att vilja titta lite närmare. Än så länge bara ett ur att välja på, men du har fyra alternativ på armband. Ska bli intressant att se Daniel Wellingtons utveckling framöver!

/ F


Dagens Bildkavalkad 18/8

dreamy.
He Wears It 001 - Darth Vader wears BAND OF OUTSIDERSeverlane:  Awesome presentation by GANT Rugger for their F/W’11 New Haven Math Club Collection
beautiful feminine boys
everlane:  This Penfield Kasson Parka is pretty dope shit. Everything about this makes us want to pack up the office for the day and head straight for the ocean. 
excuse me while I pass out.
effortlessgent:  Exhibit A: why men’s fashion magazines aren’t always right. Wedge soles, for dudes? Are you serious?  hahaha.  SO TRUE.  i was stopped in my tracks by this spread in details - simply couldn’t believe how ugly these shoes are.
surfcollectivenyc:  MAYBE ONE OF THE BEST THINGS I HAVE SEEN THUS FAR LEADING UP TO FALL… #menswear / @oliver_peoples
/ F

Tyler Johnston

Intressant läsning och framför allt bra inspiration inför frisörbesöket. Mr. Porter har pratat hår och kläder med Tyler Johnston, mest känd för att ligga bakom David Beckhams stylade hårsvall.
/ F

Danny Macaskill

Inget jag är intresserad av annars, men den här killen har skills som bara måste visas upp!
/ F

Woolrich - Collection Video A/W 2011

Ett filmklipp på delar av höstkollektionen från Woolrich, filmad i Toscana av Jake Davis.
/ F

Carhartt - Work in Progress A/W 2011

Intressant bakom kulisserna-klipp från Barcelona. Vet inte om dom är fulla eller har utnyttjat tyngre droger, men klippet fick iaf mig att småfnissa lite!
/ F

Another Shirt Please

Svenska skjortmärket Another Shirt Please har äntligen öppnat upp portarna till en egen webbshop. En skjorta ligger på 1100:- och oxfordskjortorna i förtvättad italiensk bomull lockar ögat! Det hela ser väldigt genomarbetat ut och jag kommer garanterat beställa en skjorta så småningom!
/ F

Beyond Retro Online Shopping

Vi kan konstera "Äntligen!" och bränna pengar även på den elektroniska vägen på en av våra favoritaffärer.
Handla begagnat på Beyond Retro

/ D

Vantar och mössa

Hösten känns väldigt nära. Mycket kyligare under den mörka halvan av dygnet och därför tänkte jag tipsa om Obeys tjusiga mössa och vantar. Mössan (eller beanie om man föredrar det namnet) är en vanlig ribbstickad variant i akryl. Vantarna är av samma kvalitet och jag måste erkänna att jag blir mer och mer sugen på ett par "uteliggarvantar". Ni finner produkterna till mycket bra pris hos Need Supply.
Draft Beanie
Draft Mittens
/ F

Dagens Bildkavalkad 16/8

Dagens bildkavalkad är lite speciell då alla bilder är hämtade från samma sida! En fin karl vid namn Philip var inne och kommenterade på ett av mina inlägg och var så vänlig att lämna en länk till sin egen hemsida. Den visade sig vara riktigt tjusig och väluppdaterad så har du inte kikat in den bör du gå till philipekstrom.com nu! Tack Philip!
beatboxgoesthump:  Thom Browne?
pleatsareforlovers:  Stand up dude. justinchungphotography:  Chris Buford.
jaredtomas:  Michael Caine / “Pulp” (1972)
/ F

J. Crew - International Shipping

Dagen är snart här då vi svenskar kan ta del av J. Crew. Exakt när vet jag inte, men snart! Vet flera som kommer bli lyckliga av denna nyhet och jag kommer garanterat beställa något fint när de öppnat upp för oss europeer!
/ F

Mark McNairy - One Piece

Hur orkar han med? Nya modeller varje vecka känns det som! Här är det senaste tillskottet i Marks skovärld. Inte en söm på ovandelen och jag tycker faktiskt att det ser riktigt trevlig ut! Dyker förmodligen upp på markmcnairy.com snart.
/ F

Fredrik & Tuschpennan

Har inte målat på flera år, men igår fick jag ett infall och letade upp min sons tuschpenna. Resultatet ser ni nedan och jag tänkte faktiskt måla fem till med en dyrare penna. Sedan tänkte jag att, ja, varför inte dela ut ett exemplar var till de fem första som kommenterar :). Så, är du sugen på lite konst tycker jag du ska gå in och kommentera nu! De fem första får en likadan helt gratis alltså! Glöm inte att fylla i mailadress när ni kommenterar!
/ F

AR - Lookbook F/W 2011

Aloha Rags nya underlinje kallat AR är liksom namnet simpelt och snyggt. Bra inspirationskälla inför hösten!
/ F

NY Brooklyn - Street Life

Alltid lika fascinerande med filmning i höghastighet.

/ F


Utile - Tote Bag

En Tote bag som garanterat kommer lysa i höstmörkret! Tote bags kan man aldrig få för många av
och visst vore det kul med något färglatt bland alla andra som hänger i garderoben! Kika in på hemsidan för mer info.
product
product
product
/ F

The Whole Love -teaser

Mina favoriter Wilco släpper nytt album i september och ska vi gå efter det som de släppt hittills så verkar det vara en rockigare version av bandet som visar sig. Inte mig emot.



/ D

Barack Obama - Actionfigur

Japaner kan konsten att bygga leksaker. Vem vill inte ha Barack Obama som actionfigur! På de första bilderna liknar han mest en vanlig barbie a la Obama för att sedan övergå till en skjutglad, samurajsvärdssvingande president. Darth Vader är med på bild och leker med ljussabel. Till sist tar Obama igen sig med en fin liten picknick innehållandes apelsiner som förtäring. Fantastiskt är ordet och bra jobbat Japan!


/ F

HeyTell

Nominerat till "Det bästa som har hänt mig sen Prosecco" i helgen.
Så enkelt, så smart, så roligt.
Stort tack till Fredrik för tipset!


/ D

Eastpak x Kris Van Assche

Urtjusiga väskor designade av Kris Van Assche för Eastpak. Skinndetaljer, färgkombination, ja allt känns rätt! Du hittar hela sortimentet här!

Eastpak x Kris Van Assche Pouch 1Eastpak x Kris Van Assche Pouch 2
/ F

Dagens Bildkavalkad 13/8

i want to make some of these benches out of reclaimed pallets. onward to the rebuild center and the tool library.I really want a table like this.Busting out the Sega Genesis this evening.. ..any takers?Giggle..gacougnol:  Robert Doisneau
nevver:  Boom
hmmm Looks a lot like TANTUM  http://tantumla.tumblr.com/ Making money off unoriginal Designs = No Respect.
fashion blog street style new yorkfashion blog street style new york
/ F

Way Out West -fredag



Igår kom till slut att handla om egentligen endast en artist: Prince. En fantastisk avslutning på festivalkvällen (jag kände mig gammal och stod över klubbkvällarna. Planningtorock och Yuck var säkert fantastiska, men det får bli en annan gång.)
Prince var precis så bra som jag inte trodde han skulle vara. Hitkavalkad är ett rätt trött ord, men det stämmer väldigt väl överens med gårdagens två och en halv timmes Princeshow.


För övrigt var Explosions in the Sky riktigt bra, dock passar deras instrumentala musik betydligt bättre i mörker än  dagsljus. Fleet Foxes och deras klockrena stämsång var också oerhört bra.


Idag är det dags för Pulp som jag älskade för ca 15 år sedan. Hoppas på en enorm nostagitripp.


/ D

Köptips

Otroligt välsnidad dojja! Our Legacy har exklusivt för Très Bien designat denna sko. Någon har helt klart sneglat på mr McNairy, men vad gör det när resultatet blir så här bra! Vinrött kalvskinn och tjock sula precis som vi vill ha det.

Derby Shoe Burgundy TBS Exclusive

/ F

Inredningstips

Vill inte påstå att jag är någon inredningsexpert, men jag tycker det är kul att använda sin kreativa sida och allt oftare handlar det om just inredning. Idag bad jag min son på snart fyra år att måla något fint till sin mamma och resultatet har ni under. Fantastiskt hur bra det kan bli när man ger de små liven en pensel i handen. Har du inte barn bör du låna ett, så har du snart något lika fint på väggen hemma!
En annan sak som man verkligen bör ta tillvara på är förbrukade glödlampor. Underbar design och lyfter verkligen rummet ett snäpp. Se och lär!
/ F

Dagens Mundering

Älskar att använda cardigan utan skjorta under och idag är det lite höstigt ute så det är perfekt! Helst bara cardigan, så det blir en fin v-ringning.
Cardigan - Comme des Garcons, Shorts - A.P.C., Skor - Mark McNairy.

/ F

Skäggiga farbröder som spelar i Göteborg idag



/ D

Patrick Bek och Oliver Fowles

Så heter grundarna till Uniform Wares och här får ni en trevlig liten intervju med karlarna där de visar själva designprocessen!
/ F

Yes Men Fix The World

Missa inte den högst underhållande och lite annorlunda dokumentären "Yes Men Fix The World". Finns på SVTPlay fram till 28/8


/ D

Gant Rugger x Close up and Private

Sergei från Close Up gör ett samarbete med Gants Christopher Bastin och hans Rugger-kollektion för hösten. Kul upplägg och delar av resultatet kan du se nedan!

/ F

Way Out West -torsdag

Igår skulle jag ha sett Okkervil River på Storan och om det var fullsatt skulle jag gå på Radio Department på Trädgårn. Det blev Nina Natri på Brew House. Kidsen är ju dedikerade och vi tyckte förfest var kul. Stå i kö gör man ju under 25.

Fröken Nina var väl duktig, men det var knappast någon sensation. Those Dancing Days skulle spela efteråt, men vi var öltrötta och åkte taxi hem. Det är ju en dag idag också, som valfri gubbe hade sagt.  


Idag ska jag se Explosions in The Sky, Fleet Foxes, Prince och Empire of The Sun på festivalområdet. Sen hoppas jag på att få se Yuck eller Planningtorock på någon av klubbarna. Det vore fint.





/ D

Reafynd de luxe

Idag gick jag in på Free Spirit i Göteborg. De skulle stänga för gott inom 10 minuter.
Jag köpte en Woolrichjacka jag suktat efter i några månader.
Den kostade mig 500 kronor. Ordinarie pris: 4799:-
Jag har ingen svart polo, men jag är fruktansvärt lycklig med mitt nya inköp.
Ibland har man tur.
/ D

Fördriva regniga sommardagar?

Min mormor introducerade mig för Jaques Cousteaus böcker redan när jag var i tonåren och jag har alltid varit fascinerad av hans oceanauter och hans sköna inställning till livet och havet.

Gillade du Wes Andersons "Life Aquatic"?
- Då kommer du att älska Jaques Cousteaus fantastiska filmer.
Köp boxen, precis som jag gjorde för några dagar sedan. Den fanns på någon form av utförsäljning på Åhléns och kostade 99 riksdaler.


Älskar man dokumentärer precis som jag så kommer man att uppskatta de magiska filmerna från förra århundradet. Saker hade trevligare färger då.

/ D

Reafynd

Igår hittade jag en Penfieldryggsäck på Junkyard i Trollhättan för nästan inga pengar alls. Nu ska jag ut och hajka. Läst eller sett "Into the Wild"? - Jag är David Supertramp.

/ D

The Cove

Alla har redan bombarderat sina Facebookkonton med att man borde se dokumentären om delfinslakten och de har alla rätt. Dokumentären The Cove finns tillgänglig på SVT Play fram till midnatt idag.


/ D

Way Out West

Idag småstartar festivalen Way Out West och givetvis ska jag dit.
Så medan Fredrik befinner sig i den där delen av Sverige som borde tillhöra Danmark så ska jag se Prince, Pulp och ikväll: Okkervil River.



/ D

Mark McNairy S/S 2012

Det är inte utan att det rycker lite i baguetten när man kikar in Marks debutkollektion för sitt eget märke New Amsterdam! De neonfärgade plaggen borde rentav vara straffbart att ha på sig och man kan skymta konstiga tryck och mönster, men förutom detta tycker jag han lyckats riktigt bra!
/ F

Semester

Är på minisemester i mina föräldrars sommarstuga och därför lite dålig uppdatering här på bloggen. Här kommer iaf min dagsmundering och ett litet tips.
Natobandet jag köpte hamnade runt ankeln och det blev riktigt bra. Så bra att det får sitta kvar tills jag hittar en passande klocka till det.
/ F

Dagens Bildkavalkad 8/8

High School.
/ F

Nytt hos Oi Polloi

Mycket fina plagg har landat hos Oi Polloi! Slänger upp några favoriter:
YMC Overhead Shirt
Overhead Shirt från YMC.
APC Textured Pattern T
Basic t-shirt från A.P.C.
Lee 101 Doer Shirt
Lee 101 Doer Shirt (Indigo patched).
Engineered Garments Miner Shirt
Engineered Garments Miner Shirt Flanell.
YMC Hunting Knit
YMC Hunting Knit.

/ F

Läderlappen

POW! ZOK! BIFF! OOOOOF!

/ F

Mark McNairy x Keds

Mark har än en gång lyckats med ett samarbete (känns som han bara gör samarbeten). Denna gång har han gett Keds och modellen Booster (kom först på 1930-talet) ett ansiktslyft. Priset på 650:- känns riktigt lockande. Kraftig kanvassko i tre färger och du finner dem här!
Mark McNairy x Keds Booster
Mark McNairy x Keds Booster
Mark McNairy x Keds Booster
/ F

Barbour x Tokihito Yoshida

Detta samarbete såg på förhand inte speciellt intressant ut! Det kändes som man lika gärna kunde lägga pengarna på någon klassisk modell från Barbour istället. Så kände jag tills jag fick syn på Shoreman Jacket. Hutlöst snygg modell! Garanterat en av höstens snyggaste jackor! Endclothing har fått in den på lager.
Barbour x Tokihito Yoshida Shoreman Jacket
Barbour x Tokihito Yoshida Shoreman Jacket
/ F

The Generic Man x Comme des Garcons SHIRT

Intressant samarbete inför hösten och intressant teaser inför kollektionen!
/ F

ACL x Mark McNairy

Bloggaren A Continuous Lean och Mark McNairy har teamat upp än en gång! En höstkänga med klassiskt brogue-mönster. Finns i brunt läder, men även i den något snyggare blå mockan!
/ F

Street Art - Little People

/ F

Herr Judit - Höstjackor

Kikade igenom Herr Judits sortiment av höstjackor på hemsidan idag och upptäckte flera guldkorn, speciellt intressant var ett gäng jakcor från Barbour! 1250:- är ett smärtsamt bra pris på en vaxad jacka som genom flera års användande slitits in till perfektion! Detta är utan tvekan veckans bästa köptips!
Barbour Bedale Jacket
Barbour Bedale Jacket
Barbour Bedale Jacket
Jackan Bedale är en riktig klassiker och kommer förmodligen överleva dig om du behandlar den väl! Nedan en bild på min bror i samma jacka som han kom över extremt billigt under en resa till New York i våras!
/ F


The Hill-Side

Två fina sommarslipsar med blommor på från The Hill-Side har dykt upp hos Hickoree´s. Något till kräftskivan kanske!?
/ F

Dagens Soundtrack 5/8

Mutemath, ett av Davids favoritband (bland 1 miljon andra). Ett av mina favoritband as well och frågan är om det inte är ett av dina favoritband också! Kolla in videon nedan!
/ F

Makr Carry Goods - Canvas Fold Weekender

Såg att de har specialpris på denna helt fantastiska kanvasbag. Finns även i en billigare helkanvasmodell, men nu när de satt ner priset på denna med skinndetaljer är det inte mycket att fundera på! Vill du äga en av sommarens finaste kanvasväskor går du in här!
/ F

Lanyards

Har på senare tid blivit mer och mer sugen på en lite finare nyckelring! Att ha husnyckeln i en läderrem runt nacken är både snyggt och praktiskt, men det blir jobbigt när man måste ha med bilnyckeln! Därför kära vänner, gör man en egen läderrem för den ena husnyckeln (som man har när man inte ska ha med bilen). Till den andra husnyckeln och bilnyckeln köper man något av följande:
TETHER - MAHOGANY
TETHER - NATURAL

KEY LANYARD - SADDLE TAN
KEY LANYARD - BLACK
Dessa varianter kommer från Tanner Goods och finns i flera olika färger!
Folk Cassidy Lanyard
En variant från Folk.
Makr Carry Goods görs också i flera färger.

/ F

Oliver Spencer - Gilet

En fantastiskt fin höstväst i lätt vaxad bomull. Skulle göra sig alldeles utmärkt över en slimmad ullkavaj, under en lite större höstjacka, eller bara till en fin flanellskjorta! Finns i navy och green. Kika in dem här.
Oliver Spencer Gilet
Oliver Spencer Gilet
/ F

Bloggtips: Animals being dicks

Gif-bloggen "Animals Being Dicks" får mig alltid att skratta.
In och njut av djur som är svin. I charmigt pixligt gif-format dessutom!

Nothing more heartbreaking than a dejected wallaby. :(

/ D

Dagens Bildkavalkad 3/8

Cosmopolitan Münzstrasse Berlin-1
WANT.
Gitman Vintage.
red.
oh wow.  brilliant.
lovelyplanislovely:  simple but perfect
/ F

Dagens Soundtrack 3/8

Tim Kasher som sjunger i Cursive och The Good Life släppte en soloskiva för ett par år sedan som fortfarande hållet måttet. Se bara videon till "Cold Love"


/ D

John Kenn

John Kenn kommer från Danmark och han både skriver och regisserar barnprogram. När han inte gör detta brukar han måla monsterbilder på post-it lappar. Han gör det dessutom fenomenalt bra! Kika in nedan och kolla in hemsidan!





/ F

Giles & Brother - Railroad Spike Ring

Smycken har aldrig riktigt varit min grej, men den böjda mässingspiken från Giles & Brother ser riktigt trevlig ut! Skulle vilja provbära den på fingret ett tag!

/ F

The Hills Hoist - Whillas and Gunn

Kraftig kanvas och tobaksbrun. Har du alltid velat ha en vilda västernkappa har jag hittat den åt dig. Funkar såklart att använda även om du inte ska ut och rida häst eller skjuta med revolver. Kolla även in övriga jackor från Whillas and Gunn på sidan. Du hittar dem hos australienska The Hills Hoist.
/ F

Très Bien Shop - Junya Watanabe Man

Höstplagg från Junya Watanabe har lagts ut hos Très Bien och jag är kär och förbannad på samma gång. Hur fan kan man prissätta en ullkavaj till 14100:-? Helt sjukt. Jeansen på sista bilden som är ett sammarbete med Levis kostar iaf "bara" 7100:-. Det blir till att lappa ihop ett par själv här hemma.
Product image
Product image
Product image
Product image
/ F

Visvim - Flynt Lo Canvas

Hade hoppats att de skulle få ett reapris nu när bara augusti återstår och innan hösten börjar infinna sig på riktigt! De finns dessutom bara att införskaffa i den fysiska butiken (Nitty Gritty). Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag skrattat åt dem, men av någon anledning har jag blivit helt besatt av chukka-skor med hög sula! Dessa är de snyggaste i år. Utan någon större konkurrens!
Visvim Flynt Lo Canvas
Visvim Flynt Lo Canvas
/ F

Defender

Världens coolaste bil? Fortsätter med outdoor-temat. Har velat ha en Defender ett bra tag nu! Inte någon optimal stadsbil, men när jag skaffat mig en stuga någonstans långt in i skogen precis vid en liten sjö, då ska jag skaffa mig en likadan som bilden visar!
2011 land rover defender usa
/ F

Filson

Hittade den här bilden igår och jag gillar verkligen jackan! Efter lite sökande fann jag att det var en Filsonjacka. Inte lika snygg i webbutiken som på bilden nedan, men däremot finns det en hel uppsjö av jackor för den som gillar workwear och outdoor på Filsons hemsida. Priserna är dessutom riktigt bra! Har du precis flyttat ut på vischan bör du alltså kika in sortimentet!
Cover Cloth Bomber Jacket
Tin Cloth Packer Coat
Tin Cloth Field Jacket
Tin Cloth Field Coat with Zipper
Shelter Cloth Jacket
/ F

Nigel Cabourn A/W 2011 Film

En liten trevlig film på vad vi kan vänta oss från Nigel Cabourn i höst! Synd att han inte gör ett plagg under 3000 :-, men man kan ju alltid hitta lite inspiration!

/ F


Unionmade

Nytt i butiken hos unionmade! Bland det som kommit in senast hittar vi detta...
A.P.C. Parka Saharienne in Beige
Alden Cordovan Chukka Boot in Color 8 Burgundy 1339
Levi
Beams+ Floral Print Scarf in Navy
Beams+ Fair Isle Socks in Charcoal
Beams+ Alligator Coat in Tan
Beams+ Harris Tweed 3 Button Blazer in Brown
Beams+ Indigo Dyed 1960s Button Down in Black Check
filson Tote Bag without Zipper 260

Mycket fint med andra ord. Kolla även in det som finns på rea. Finns en hel del fint kvar att fynda!

/ F

Reality Sucks

/ F

Dagens Soundtrack 2/8

Davids flickvän spelade upp Jump Into The Fog med The Wombats i helgen och det var kärlek när första tonen kom ut ur högtalarna! Tack Lulu!
/ F

Dagens Bildkavalkad 1/8

 Bruce Lee plays ping pong with nunchucks   You’re life is invalid.
Crew.
Smoke. menofhabit:  Nickelson Wooster shot by F.E. Castleberry.
tan vs tan.
WANT.
 Thom Browne. BEST
gaws:  Unused (アンユーズド) Fringe Hem Button Down
/ F

Engineered Garments - Black Field Parka

Inventory har fått in en Parka från Engineered Garments. En jacka som kommer hålla i flera år! Gedigen och perfekt höst/vinter-jacka. Skulle gissa på att den kommer försvinna rätt fort ur lagret, så passa på nu om du vill klä dig i något klassiskt till höst och vinter!
/ F

Dagens Soundtrack 1/8


/ D

RSS 2.0