Barberaren: Eness

Fredrik efterlyste en frisör och jag ger honom en:
Eness, baserat på Första Långgatan i Göteborg. Vem skulle inte vilja klippa sig här?


Har själv aldrig fått tillfälle att besöka salongen, men tro mig, snart händer det!

/ D

Close up and private

Konstprojektet "Close up and private" i rörelse. Spana in hemsidan för riktigt inspirerande bilder!

CLOSE UP AND PRIVATE IN MOTION from Noriko Okaku on Vimeo.



/ F

Barberaren

Vet inte om det existerar någon liknande frisörsalong i Sverige, men såhär skulle jag vilja att det såg ut när jag går och klipper mig!

/ F

Dagsform

Ni fick en liten smygtitt på min nya sweat förut, men jag tänkte att man lika gärna kan visa upp den i sin helhet! Visst är den riktigt "FET"!?
/ F

Nyköpt

Gråvit "oversize" sweat med jeanskrage och knappar.
/ F

Umit Benan

Umit Benan med "Investment Bankers"- kollektionen för hösten får mig riktigt knäsvag. Vil ha varenda plagg. Har tidigare visat upp delar från kollektionen, men nu har det dykt upp en pressbild också...
Klicka på bilden för att se hela kollektionen.


/ F

Skogshuggarväst

Väst och rutig flanell från Wellington Unique. Kan det bli bättre?

Står dock som "SOLD" på hemsidan.

Den som äger den nu får hemskt gärna sälja den till mig. Hör i så fall av dig här så ska vi nog kunna komma överens.

/ D

Svensk elektrisk musik


Harald Björk släppte för ett tag sedan albumet Bigfield.
Lyssna på det om du gillar elektronisk musik med en organisk touch.
Det gör jag.

/ D

YMC Gloverall Navy Waxed Jacket

Typiskt fin jacka från YMC. Kragen är enligt mig en riktig fullträff! Köper den gör du hair.
Lavitt.


/ F

David and the bear

David är svår att få med på bild, men senast han var på besök tvingade jag honom att stå still så jag kunde ta ett stycke kort på karln. Är lite avundsjuk på hans fina Penfield-tisha.
Brunbjörn i kostym


/ F

Perstorp

Plötsligt händer det! Jag har letat efter ett perstorpbord med det klassiska mönstret "virrvarr". Finns på blocket titt som tätt, men då oftast för långt bort för att hämta. Igår fann jag precis detta bord på Erikshjälpen. Vanligtvis ligger prislappen runt 1000 riksdaler! Jag betalade 250 :-. Jag har med andra ord haft jävligt flyt.
/ F

Bas och trummor

En av mina absoluta favoritskivor 2004 var "You're A Woman, I'm A Machine" med duon Death From Above 1979. Året därefter såg jag dem riva en av de mindre scenerna på Roskilde. Samma år släpptes en remixskiva och en Bloc Party-cover. Sen blev det tyst från DFA1979. Basisten Jesse gick vidare med electroakten MSTRKRFT och trummisen startade nåt halvtaskigt rockband.

Den fjärde januari i år gick bandet dock ut med att de kommer att jobba på nytt material tillsammans. Så tills det nya materialet dyker upp på intranätet så kan man titta på en av deras tidigare klassiker:


/ D

K-town

Idag/Ikväll gör jag ett besök i värmlands huvudstad. Jag ska träffa Eric (han som gjort remixen jag tipsade om) och hans fjälla Frida. Kommer förmodligen bli en kanonkväll eftersom jag ska dit och detta är vad jag hade tänkt ha på mig...
Kavajen fyndade jag idag för 90 kr med tillhörande byxor!


/ F

Las Palmas

Fick ett tips om denna video idag. Något jag aldrig skulle kunna göra mot mina egna barn, men jag skrattar så jag grinar när jag ser detta.
/ F

Inspirerande Bilder

Fastnade för två bilder då jag ögnade igenom Selectism.com idag. Den första bilden är från ett märke som heter Farah Vintage och den andra är från Oliver Spencer. Något att kika på innan ni klär er i vår!
selectism - Farah Vintage SS 2011
Selectism - oliver-spencer-baseball-jacket-01
/ F


Gitman Bros Vintage Spring 2011


Klicka på bilden för att komma till sidan.

/ F

Konsten att sy

När jag var i Sthlm fick jag en skjorta av min värd. Den var för kort i ärmarna och liten i axlarna på honom, men på mig satt den som den skulle. En skjorta med riktigt fint mönster. Engelskt, herrgård, fasanjakt...lite den känslan. När jag provade den igår kväll upptäckte jag att den har en stel och i min smak, för stor krage. Nu är det så att nästan alla symaskiner har ett program för att sy knapphål. Jag har själv inte rört en symaskin sedan syslöjden i 8:an (12 år sedan), men eftersom jag är så otroligt duktig på allt, fixade jag till skjortan till en "button-down"...
Börja med att markera ut vart hålen ska sitta.
Sy där du har markerat.
Leta fram extraknapparna du fick när du köpte Acneskjortan förra året.
Sy fast knappen.
Klart!

Skjortan kommer från Engelska Pakeman Catto & Carter. De har riktigt schyssta kalsonger i trevliga färger och mönster.

/ F

Kieran Hebden/Steve Reid

Kieran Hebden - Eller Four Tet som han oftast kallas, ligger högt i kurs hemma hos mig. Sättet Kieran får elektronik att låta så organiskt och skevt är genialt. Jag köper hans skivor utan att tveka och sätter hans konsert på Roskilde 2005 högt upp på bästa-jag-nånsin-sett-listan.

Steve Reid - jazztrummis som lirat med giganter som Miles Davis och James Brown. Skön gubbe som tyvärr gick ur tiden i april förra året.

Dessa två herrar gjorde fyra album tillsammans som knappast kan kategoriseras under "lättillgängligt".
Tongues är dock en riktigt trevlig skiva även om den kräver massor av tid.
Domino Records har nu släppt en halvtimmes dokumentär om dessa rätt excentriska musikers möte under inspelningen av just Tongues.



/ D

Nyköpt

Idag när jag var nere på stan svängde jag in på röda korset. Jag gick direkt till byxavdelningen och roffade åt mig ett par beiga byxor. Utan att prova betalade jag och gick hem. Nu har jag testat ordentligt med några karatemoves jag lärt mig under åren och de satt perfekt! 30 svenska pengar var det värt!
/ F

"Fruit salad - yummie, yummie!"

Catchy psykedelisk electropop, stelopererade och skelande dockor, hoppande humrar och tygdockor med epilepsi. Vad mer kan man önska sig en torsdagskväll?



/ D

Red Wing

Detta skomärke borde de flesta ha koll på då de har varit "fashion" ett bra tag nu. Här kommer en lite film som handlar om fabriken där skorna görs.


/ F

Ifyouseekay

Vår vän Eric har knåpat ihop ett stycke musikhistoria! Fortsätt såhär så står du snart i ett DJ-bås på Ibiza! Ifyouseekay - iFuck Mashups (Remix) by deadendmedia

/ F

HAN Kjobenhavn

Jag var inne och "sneak peekade" på Industribolaget.blogg.se och upptäckte ett par jeans från Danska HAN Kjobenhavn som föll mig ypperligt i smaken! Måste köpa mig ett par ljusare jeans till vår/sommar och det kan mycket väl vara så att dessa hamnar i garderoben! Det går bra att beställa direkt från deras sida, men Norsestore har fler storlekar att tillgå. Kika även in deras övriga grejer som faktiskt är rätt intressanta, bl.a långkalsongerna i ekologisk bomull.
HAN - 50's Tapered Jeans
Ca 1 200 :- och jag är dina.


/ F

Hope

Har varit på jakt efter ett par ljusare chinos ett tag och det är faktiskt så att (hör och häpna) nästan varenda märke har ett par beiga eller khakifärgade varianter i kollektionen, men jag fastnade för Hopes - Dylan Trouser som ligger på tusenlappen.
Här får ni en bild och vill du se de övriga färgerna klickar du in dig här.

Är du mer inne i "army"-tänket har dom en fin cargobyxa vid namn dylan utility också!


/ F

Son Lux

Efter skivan At War with Walls and Mazes så är Son Lux ett namn att leta efter i skivbackarna eller iTunes.
Ryan Lott, som personen bakom aliaset Son Lux egentligen heter är en ytterst intressant artist, producent och remixherre som verkar ha fin koll på ljud och vilka knappar han ska trycka på. Att hans verk dessutom släpps på Anticon som släpper många av mina favoritartister är bara en bonus.


Under februari månad har Ryan spärrat in sig i en studio då han har blivit utmanad av Wire/NPR att skriva och spela in en hel skiva under 28 ynka dagar.

Endast fyra dagar återstår nu, så kolla in Son Lux kamp mot klockan här.
Mycket trevliga små smakprov finns att lyssna på.

/ D

Efterlysning!

Idag kom jag av någon outgrudlig anledning att tänka på de där rätt speciella skorna som såg ut som snowboardboots i skoversion. Populära i skatekretsar i slutet av 90-talet.
Någon som kommer ihåg vad märket hette?

/ D

EnFinKarl goes "Brokeback"

Idag kom visitkorten som jag beställde, men det roligaste var ändå gratis-tishorna som följde med...
Ska vi.....öhh....
Du vet.....
...dansa square dance?
Livet är hårt i "The Wild West" och kan du inte få nog av EnFinKarl kan vi säkerligen fixa en likadan t-tröja till dig. Skicka ett mail så löser vi det! Priset blir några pickadoller.

Det var tishorna. Nu, visitkortet.
Visitkorten levererades av skogens konung och faktum är att det höll på att sluta riktigt illa då han irrade ut på motorvägen samtidigt som en pilbågsjägare fått sikte....
Som tur var körde föraren en Volvo med riktigt bra bromsar och älgjakt med pilbåge är förbjuden i Sverige, så älgen nådde fram i tid och mår under omständigheterna bra.


/ F & D

Plusgrader

Till helgen skulle det bli plusgrader och jag hoppas att jag kan ta fram en vårkavaj att spatsera runt i... Detta är en reklambild för den bruna väskan som kommer från Lotuff & Clegg, men framförallt får man en härlig vårkänsla när man tittar på bilden!

/ F

Dagens Soundtrack

Idag lyssnar vi på The Matches - Yankee In A Chip Shop. Har du inte lyssnat på The Matches bör du faktiskt ta och göra det direkt! För att visa deras vidd i musiken slänger jag upp Salty Eyes och Wake the sun också.
The Matches - Yankee In A Chip Shop
The Matches - Salty Eyes

The Matches - Wake The Sun

/ F

Grekisk Ullkavaj


Betalade 40 :- på erikshjälpen. Satt som gjuten. Jag är glad.

/ F

Gitman Vintage

Gitman Bros har öppnat en readel på sin hemsida och det går alldeles utmärkt att beställa hem till sverige. Dom har dessutom lagt till en knapp som räknar ut fraktkostnaden åt dig och det hamnar inte över tusenlappen! Så har ni, liksom jag, drömt om en Gitmanskjorta bör ni surfa in på deras sida. NU!

Oxford tattersall
Gingham check
Pinpoint Oxford
Pinpoint Oxford
/ F

Kamerahylla

Då David tipsat om en liten och dyr kamera tänkte jag att det kan vara bra att förvara en sådan dyrgrip på ett fint ställe. Gillar den här typen av förvaringshyllor och köper man 49 liknande kameror, en till varje fack, motsvarar det ca 11 809 öl på krogen.
/ F

Vintips: Irony

Både jag och Fredrik gillar vin (vem gör inte det?)
Så därför vore det lite märkligt om vi inte rekommenderade några av våra personliga favoritdrycker.
IRONY

Ett smakrikt Pinot Noir från områden kring soliga Kalifornien.
Systembolaget hävdar att det funkar alldeles utmärkt till feta eller vilda fåglar.
Jag menar att det funkar precis lika bra utan flygfän.

Gillar du ditt vin kryddigt och mustigt men ändå relativt lättdrucket kommer du garanterat att uppskatta detta prisvärda rödtjut.

/ D

Fujifilm Finepics X100

11 790 Svenska Riksdaler.
För den summan får man ganska exakt 241 öl på krogen.
- Eller en riktigt fin kamera i retroutförande från Fujifilm.

/ D



Indie

Varför är det alltid så charmigt med skev och skramlig pop på vårkanten?


/ D


ACL

A Continuous Lean är en riktigt trevlig blogg med många inspirerande reportage och bilder. Att han dessutom samarbetar med Mark McNairy och har ett helt gäng produkter från denna man i sin shop gör inte denna sida sämre. Ett par vårkängor i brunt skinn bör alla ha och dessa kostar 2 400:-. Lätt värt det!
Du finner kängorna här.

/ F

Hatt och skägg

Riktigt trevlig uniform på en mycket skäggig man...
/ F

Velour

Har kommit in i någon typ av vårjacksjakt, trots att jag har samlat på mig flera klassiska varianter genom åren som hänger här hemma. Velour har fått in nyheter på jackavdelningen och de ligger dessutom i en rimlig prisklass.
1 495 :- är vad du får punga ut för att få hänga in någon av dessa i garderoben och du finner dem här.


/ F

Our Legacy

En trench från Our Legacy som iaf är en av mina favoriter i vår. Rak och väldigt "clean", men ändå fina detaljer som de stora fickorna och snöret i midjan! Klassiskt stilren, men ändå en gnutta militäriskt över den. Grattis Our Legacy till en fantastisk jacka!
2 700:- är ett överkomligt pris för denna goding! Klicka hem här.
Även den kortare varianten är stilig! Finns här.


/ F

Intimt brev till värdparet

Väldigt tjat om min stockholmsresa nu, men jag vill passa på att tacka värdparet Pelle och Malin för en jättetrevlig helg! Konst, vin och fashion skulle kunna sammanfatta helgen och jag hoppas det gick bra att sova i soffan (Jag och familjen roffade åt oss dubbelsängen)! Förlåt dessa inlägg, men det var roligare än att sms:a ett tack!
Pelle. Bilden är tagen av Fredrik a.k.a "Selby".

/ F

Penfields vår

Hittade en bunt bilder från Penfields vår/sommarkollektion. Både jag och David har fallit för detta vildmarksmärke som lagt till en stor del "fashion" i sina plagg. Tror inte att vi blir besvikna på kläderna i vår heller!
/ F

Nyköpt från Sthlm

Det började på resan upp, då jag märkte att jeansen nästan gled av. Innan tåget gick från Karlstad sprang jag in på H&M och fann ett skinnbälte för 79:- på tonårssektionen för tjejer! Creddigt värre. Väl uppe i Sthlm fann jag ett gäng hattpinnar (eller vad de nu har för namn?) på antikmässan. Riktigt kul då jag har en speciell relation till hattar eller rättare sagt huvudbonader! Prutade dessutom ner en stegpall som var ett H-vete att få med på tåget, men det var det värt! Min flickvän överraskade med ett klockarmband från Herr Judit och innan tåget for hemåt idag hann jag springa in och köpa en u-ringad tisha från Acne. Slut på textmeddelandet. Nu kommer bilderna.
Hattpinnar
Hattpinnar med hattar på
Stolt ägare av en ny stegpall. Trappsteget i mitten går at fälla ut....
...såhär. Nytt bälte, klockarmband och tisha. Jag använder ordet "tisha" för att det är creddigt.

/ F

Radiohead

Att Radiohead släppt nytt kom som en lite surprise för mig! Har inte lyssnat på skivan än, men singeln "Lotus Flower" har jag hunnit med. Vad tycks? Är den värd bandet Radiohead?
Vill ni ladda ner hela skivan går det bra direkt från deras hemsida.

/ F

Sthlm dag 3: Antikmässan

Hej kära vänner! Idag har jag travat runt inne på stockholmsmässan och kikat in olika artifekter. Det var riktigt bra och framförallt inspirerande med alla gamla möbler,kläder och prylar! Imorgon blir det tåget hem till lilla Åmål och jag tackar Stockholm och våra värdar för en fin helg! Kommer garanterat tillbaka till nästa års antikmässa!
Vecklad stol
"Shaken baby syndrome"
Golvlampa som jag suktat efter ett bra tag! Detta exemplar kostade bara 9000:-. Fråga inte varför bilden ligger ner, men det handlar om min tekniska oförmåga. Du löser detta genom att vrida huvudet ett kvarts varv åt höger.
Super Nintendo och porslinsschäfer.
Silverljusstake för cirka 300 små ljus.

/ F

Tröja för en farbror

En gång vann jag en auktion på Tradera. Jag betalade in de stackars kronorna objektet kostade plus frakt.
Igår kom det ett mail från DHL som berättade att jag hade ett paket att hämta på Allt i Godis. Jag tog vägen förbi Eriksbergstorget och visade min legitimation och gav butiksbiträdet en utskrift av mailet. Han gick ut på lagret och kom tillbaka med ett stort gult paket från Halmstad.

Nu sitter jag här med en rödorange tröja i vad som påstås vara storlek medium från Barbour.
Passformen fullkomligen skriker pensionär på 90-talet.
Jag har alltså köpt en gubbtröja. Ville egentligen bara dela med mig av det.

Just nu ligger tröjan i tumlaren och skaver i hopp om att jag kan krympa ner den till en mänsklig storlek.
Bilder kommer med andra ord vid ett senare tillfälle.

/ D

Sthlm dag 2: Artzy.


Tja gänget, värdinnan här. Fredrik har gett sig av till grannen Landet för att fånga stockholms (söderförorts-) natten. Punkt. Konstpaus. Supermarket - konstnärsdriven art fair (i brist på vettig översättning) - som var dagens huvudattraktion chockade med att ha så mycket att erbjuda att vi, efter att ha kastat oss mellan montrarna utan möjlighet att sortera informationen, fann oss själva på en annan av Kulturhusets våningar. Det med namnet "Rum för barn" som erbjöd jazzigt skapande för de små och specialutställningen "Hur gick det sen?". Det passade oss perfekt. Barnen hade också kul.

Klockan är nu 23.20 och småbarnsfarsorna klev precis innanför dörren.


Ovan Fredrik med min leopard. Låt oss kalla honom Fashion.

/Malin


Stockholm Dag: 1

Hade hoppats på lite bättre väderförhållanden i vår kära huvudstad, men icke! Resan hit gick iaf bra. Den första "kändisen" vi såg var Lennart Jäkel. Det har med andra ord börjat bra! Supermarket heter mässan vi ska på och det handlar om konst i olika former. Återkommer senare med bilder och intryck så "stay ready". Tack David, lovar att ha roligt. Over and out.
För ett par år sedan lindade dom in en tjej i toapapper och la henne i foajén, så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig idag!?

/ F

Dagens Soundtrack

Den här videon dedikerar jag till min kollega Fredrik som befinner sig i Swedlandias huvudstad på någon form av inredningsmässa. Manligt.



Måste erkänna att jag är lite avundsjuk då jag själv är på väg till jobbet om några minuter.
Ha en fin dag med familjen, käre vän. Och se till att ta massa inspirerande bilder så du kan fylla ut bloggen med lite inredningstips.

/ D

Vårkängor

Runt 1997 gick min vän Daniel runt i såna här kängor:
De är precis lika snygga idag, 14 år senare.
Jag har letat länge efter ett par såna här skönheter och nu äntligen är det beställt och klart.

/ D

Varm om benen

Om jag säger Dickies tänker du förmodligen på:

a) Fullvuxna män i shorts som spelar skatepunk.
b) Arbetarprogram på Discovery Channel.
c) Rockabilly.
d) Något helt annat.

Personligen tänker jag på mina grå chinos som införskaffades på Solos nedervåning på mellandagsrean cirka 1997. Nu för tiden sitter de på min morfar. De ser fortfarande nya ut.

Dickies chinos består till ytterst stor del av materialet polyester. Vintertid betyder det iskallt.
Men ingenjörstruppen på Dickies har löst problemet med att bygga in långkalsonger i byxorna. Eller rättare sagt fodra dem med rutig flanell. Effekten när man viker upp sina byxor är därför enastående.

Visst, meteorologerna hävdar säkert att det snart är vår men jag lovar att flanellen är underbar mot låren även nästa höst. Och förmodligen ett tag framöver. Minst 13 år i alla fall.

/ D

Ordning och reda!

Jag har tidigare berättat lite om min oerhörda talang för att tappa bort saker och ting. Kortfattat så spenderar jag minst två timmar i veckan åt att leta efter saker.
Hade inte huvudet suttit fast så hade jag letat efter det också, eller hur det nu brukar heta. 
Därför är det tur att väsk- och accessoarmärket Sandqvist nu kommer med en räddning för lätt koncentrationsstörda individer.

De kallar uppfinningen för nyckelband eller halsrem. Det är helt enkelt en rem att hänga sina nycklar i och ha runt halsen så man inte tappar bort dem. Oerhört innovativt!

Jag råkar ju redan ha en svart och flätad variant från danskarna på Konrad, men det hindrar mig knappast från att införskaffa Sandqvists variant när den lanseras för försäljning den förste mars. -Den är ju ack så elegant!

/ D

Forgotten Future

Jag gillar detaljer och när en designer vågar ta ut svängarna lite. Tyvärr blir det allt för ofta något typ av konstprojekt istället för design, men Forgotten Future har lyckats få ihop en höstkollektion som samarbetar med mitt estetiska öga!
/ F

COS

COS ingår i H&M-gruppen och har tidigare bara funnits utomlands, men nu blir det ändring! I sommar smäller COS upp sin första butik i Sverige och Stockholm. De satsar på mer stilrena kläder och det känns väldigt "svenskt". Här kommer några bilder från vår/sommar-kollektionen.
Kommer säkerligen inhandla ett par plagg när de öppnat!

/ F

Face Hunter

En väldigt trevlig film där vi får följa Yvan Rodic mer känd som "Face Hunter" när han tar "street-style" bilder i New York! Mycket nöje.
Han har dessutom släppt en egen bok med bilder som står här hemma i hyllan. Den rekommenderas!

/ F

Snart är det vår

Då blir man såhär glad.

/ F

Budgetjackor

Finns faktiskt riktigt fina varianter av vårjackor från Asos egna kollektion! Nu tror inte jag att det är något större fel på kvalitén, men man kanske får räkna med att trådar hänger och knappar lossnar (gjorde det på en skjorta jag köpte därifrån för en massa år sedan). Däremot betalar du inte ett öre över tusenlappen så keep that in mind...
Parkas i kraftig bomull, 870 Kr här.
Parkas i chambray, 754 kr här.
Beige trench, 696 kr här.

/ F

Vårjacka

Det verkar som om vi inte kan sluta tjata om Carhartt här på EnFinKarl, men jag hoppas det går bra ändå! En jacka som garanterat blir snyggare med åren är "Digger Coat".
Bra pris, gedigen kvalitet och du finner den hos Nitty Gritty.

/ F

Tommy Ton i New York

/ F

Stockholm

Imorgon bär det iväg till hufvudstaden! Två barn, två barnvagnar, mycket packning, allt ska med på tåget :s, men visst ska det bli mysigt! Bara SJ håller sig i skinnet....
Packa packa pack...


/ F

Förberedelse inför sommaren

Under sommaren och våren ökar vårt behov drastiskt för en så kallad ölkasse. Vi behöver helt enkelt en simpel tygpåse att kasta ner solglasögon, badkläder, handduk och kanske en flaska vitt i när vi ska till stranden. För på sommaren duger inte vanliga arbetade väskor, då måste man ha det simplaste och rymligaste som går att tillgå.

Sperry har givetvis uppfattat mänsklighetens önskning och beviljat den med en kasse i handsydd segelduk med den ytterst manliga symbolen ankare. Nu ligger det visserligen snö utanför ytterdörren här, men givetvis är det bra att vara förberedd när man ska till stranden om någon månad.

/ D

Vi finns på Facebook!

Idag upptäckte vi att vi har startat en Facebookgrupp någon gång förra året. Vi har 110 medlemmar men vill kanske ha fler. Ansök om medlemskap redan idag!
(Vi finns under namnet "En Fin Karl" om du söker på grupper.)

Vi är på en så kallad vinresa i Paris.

/ D & F

The Selby + Dockers

Todd Selby (The Selby) gör ett samarbete med Dockers och bilderna ska visa män som lever ut sina drömmar och gör det de gillar mest. Väldigt fina bilder och klicka in på Selbys hemsida för att se hela sessionen.
Visst blir man sugen på ett par dockers när man ser dessa bilder!?
/ F

Dagsform

Idag är det "dretkallt" som jag brukar säga! Måste vara minst - 40 grader, men som tur är har jag min Spiewak att hänga på mig!
/ F

Penfield

Penfield är ett märke som både jag och David fastnat för och idag fann jag en något intetsägande video från just detta märke, men framförallt tänkte jag påminna er om att vårplaggen snart börjar ramla in på deras hemsida, så bokmärk den för din egen skull!
/ F

Dagens Soundtrack

Eftersom David har upphaussat Jason Lytle här på morgonen tänkte jag att ni skulle få se mannen i rörelse också...
/ F

Killar vi gillar: Jason Lytle

Grandaddy var ett band som influerat mig oerhört mycket, jag har alltid haft en förkärlek till syntar men även gillat country och americana. Grandaddy fogade ihop de där två motpolerna till något helt fantastiskt trevligt.

Jason Lytle stod för mer eller mindre allt: Låtskrivande, sång, inspelning, de små roliga syntarna och samplingarna som jag dyrkar. Allt.


Dessutom har Jason, som den gamle skateboardåkare han är, oftast varit sjukt snyggt klädd på ett sådär lite slarvigt, slackeraktigt och amerikanskt "Jag-bryr-mig-egentligen-inte-men-det-blev-rätt-bra-ändå"-sätt. Lite skogshuggare, lite skatare, lite preppy. Bara avslappnat och nästan alltid jävligt coolt. Till och med de där fruktansvärda truckerkepsarna och skatemössorna med skärm som han envisas med att ha på sig får han att fungera.

Men visst, hans soloplatta Your Truly, The Commuter och Grandaddys sista skiva kanske inte är det bästa jag någonsin hört, men glöm aldrig att det här är killen som gjorde The Sophtware Slump.

/ D

Nyköpt

Oversize Pendletonskjorta i ull med skinnlappar på ärmarna. Bra för hajk, vedklyvning och tågåkning.
Nyckelband i flätat skinn från Konrad.

/ D

Compact Living

Svenska Matroshka visar prov på uppfinningsrikedom när dom möblerat ett 15 kvadratmeter stort rum...
Infälld
Utfälld

/ F

A.P.C. Tennis Shoe

I förrgår visade jag upp en bild på ett par platåökenkängor med rubriken "Fult, men på något sätt jävligt snyggt". Blev lite kär i den typen av modell och hittade idag en liknande från A.P.C. Dock inte lika hög sula, men fin ändå!
Här hittar ni moi!

/ F

Skägg och Cigaretter

Tycker inte att det är coolt med cigaretter på något vis, men lägger man till ett skägg händer det liksom något. Kanske är det bara det estetiskt snygga i skägg-cigarett som tilltalar mig...
Hade jag bott kvar i GBG skulle jag sökt jobb i hamnen och styrt upp denna mundering!

/ F

Dagsform

Idag börjar vi ladda inför en tågresa till Stockholm på torsdag! Jag och resten av familjen ska på Supermarket-mässan och samtidigt passa på att hälsa på goda vänner! Räkna med att få bilder från mässan och vår huvudstad till helgen. Idag har jag på mig jinnsskjorta från William, köpt för en billig peng på Herr Judit. Ullbyxor från Filippa K och Army Boots från Tricker´s. Enkelt och ledigt.
/ F

Karl Pilkington

Jag vet att jag har promotat Sveriges Television så mycket att det låter som om jag är anställd på SVT, men An Idiot Abroad eller En idiot på resa som det fått heta i Swedlandia är ett mästerligt reseprogram producerat av Ricky Gervais och Stephen Merchant.

Mannen på bilden är Karl Pilkington och han är programmets huvudperson eller programledare om du så vill.
Han är oerhört svår att beskriva på ett rättvist sätt, även om producenterna Gervais och Merchant gör ett bra försök i programmets inledningsfas.

Du hittar En idiot på resaSVT Play, precis som så mycket annat trevligt.

/ D

Opening Ceremony och Hickey Freeman

Kika in några bilder från deras samarbete. Bilderna är tagna av Backyard Bill som för övrigt har en riktigt trevlig blogg med många inspirerande bildreportage!
Klicka in på Backyard Bills sida och kika in alla bilder!

/ F

Ankskjorta från Carhartt

Inte som Kalle Anka, så behåll byxorna på även i fortsättningen.


En av de absoluta godbitarna från Carhartts vårkollektion 2011.
Dessutom är modellens mycket omanliga ankartatuering ytterst intressant inför nästa besök hos tatuerarfarbrorn.

/ D

Fult, men på något sätt jävligt snyggt!

/ F

New York Fashion Week

New York Fashion Week är i full gång! Som vanligt levererar Tommy Ton härligt inspirerande bilder från ett (till skillnad från här) lite "vårigare" NY. Vill du följa vad som händer i "The Big Apple" så kikar du in hos GQ.com eller Style.com.
Räkna med att se denna typ av bergsklättrarkänga till hösten!

/ F

The Strokes

21 Mars smäller det! The Strokes släpper ny platta som de har jobbat på i en evighet. Är sjukt peppad på att få höra nytt från dessa gossar! I väntan på skivsläpp kan jag bjuda på första singeln från plattan och en bild på omslaget. Hoppas på en ytterst trallvänlig platta som kan spelas i mina Kosslurar hela våren.

Läs mer om The Strokes r.

/ F

Dagens Soundtrack

Då jag strax ska iväg till jobbet men ändå vill passa på att njuta av en lördagsmorgon så får Kieran Hebden sköta soundtracket idag.



/ D

Nostalgi


På vårterminen i nian så hade jag precis insett att jag var komplett värdelös på att åka skateboard och att jag kanske skulle tona ner World Industries- och DC-prylarna till förmån för lite mindre skatebetonade klädesplagg.
Jag och min vän Kristofer åkte då ifrån vår lilla hemstad Åmål till min nuvarande hemstad Göteborg för att handla fräcka kläder på butiker som Volt och OneOff. Jag köpte allt som oftast några fräcka Dickieschinos, någon Dunderdonskjorta i vad som liknade våtdräktsmaterial och alltid något stilrent plagg från Carhartt. Workwear med andra ord. Oftast något som fräcka magasinet Edge skrivit om.

Carhartt hade alltid grymma grejer till rätt bra pris, även om det ska läggas till att jag aldrig gillade deras löjligt fula våtdräktsjackor. Alla som hade haft Filatröjor året innan ägde en sån.

Workwearmärket Carhartt var därför länge förknippat med min fräsiga skateperiod hos mig. Men nu, i runda slängar 15 år senare så har jag återfunnit märkets storhet. Bra priser, bra kvalitet och sköna plagg. Väl värda att kolla upp. Igen.

Förresten hittade jag ett par av mina gamla Dickieschinos häromdagen. De satt på min morfar och var i helt ok skick för att vara lika gamla som en niondeklassare.

/ D

Väskor i kanvas

Jag har alltid velat ha en kanvasväska ( iaf i ett par år) och har suktat efter både Mismos och Sandqvists varianter. Denna vår är inget undantag då båda märkena levererar fin fina väskor att älska i nöd och lust!
Danska Mismo bjuder på denna godingen och som vanligt kostar det när det smakar! Här finner ni den.
De svenska väskorna är betydligt billigare för er som lever på CSN. Kommer att säljas här inom kort.

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll så hörs vi i morgon!

/ F

Besvikelsen (och kängan) är enorm


Då jag överskattade mina fötters storlek ganska rejält blir jag tvungen att returnera mina Red Wings. Om inte någon med storlek US 9,5 (42,5) i Red Wings lite speciella storlekar vill köpa dem av mig. För övrigt är storlek 42,5 i det här fallet uppskattningsvis runt 43,5. Kanske mer.

Tips om var man får tag på Red Wings Woolrichsamarbete tas gladeligen emot.

/ D

Fynda på Caliroots

Vi har tidigare delat med oss om tipset Caliroots monsterrea och om du inte varit inne och fyndat än så är det dags nu. Själv fick jag äntligen tag på en favorit som jag tidigare tipsat om: Red Wings samarbete med Woolrich. Detta för det mycket facila priset 999:-
Tillsammans med min Penfieldjacka så ökar de här min maskulinitet med cirka 19%.
/ D

Universal Works Anorak

Scoutthestore.se har precis fått in denna anorak från Universal Works och den tycker jag förtjänar att visas upp här hos oss...
/ F

Velours höst

Gillar det jag ser från svenska Velours höstkollektion! Ett märke som brukar ha väldigt många bra basplagg till överkomligt pris. Less is more, som man brukar säga.
(Bilder från Selectism.com)

/ F

Gant By Michael Bastian

Vår och sommar-"looks" från Gant...
/ F

Dagens Soundtrack

Idag öser det ner snö igen! Kung Bore har tydligen bestämt sig för att hålla våren borta ett tag till. Idag blir det musik som får oss att längta till våren. Bjuder på tre idag...
Men reading fashion magazines....
/ F

Percival

Hittade detta Engelska märke med säte i London som har en hel bunt intressanta kläder! Kika in hemsidan här. Klassiskt och stilrent.
Den gula "Macen" på killen i mitten ligger ute på rea!

/ F

Dagens Soundtrack

Idag när det är så härligt väder blir det musik som andas uppåttjack. Come Back Home med Two Door Cinema Club.
/ F

Dagsform

Idag har jag testbeställt visitkort till mig och David. Slänger upp en bild så fort det dimper ner i brevlådan.
I övrigt är det superskönt väder ute, så nu blir det promenad med kidzen. Ha en fortsatt trevlig dag!
/ F



Common Projects

Är löjligt förtjust i Common Projects enkla, men ack så stiliga "Achilles Low". Någon dag ska du bli min! Helst i helvitt, men grått och brunt går också bra.
Gillar du mig finns jag här till ett för högt pris.

/ F

Dear Zachary

De som har följt bloggen har knappast missat min förkärlek till dokumentärer och då jag den här veckan spenderar ohälsosamt många timmar på resande fot så passar jag på att se så många jag kan.
Och givetvis delar jag med mig av tips om de man inte får missa. 


SVT Dox har jag hyllat förut och än en gång har SVT lyckats få tag på en riktigt fin film. Dear Zachary - A Letter to his Son About a Father är en fin och gripande hyllning till en helt vanlig kille som var, som det brukar heta, på fel plats vid fel tillfälle.


Filmen finns som sagt på SVT Play och är tillgänglig till 15/2.

/ D

Universal Works

Flera sidor som fått in vårkollektionen från detta märke som blandar fashion och "Work Wear". Fastnade för denna jacka och du finner den för 196 USD här.
/ F

Apolis Global Citizen

Har i ett tidigare inlägg nämnt detta amerikanska märke och nu har dom fått in en hel drös med accessoarer. In och kika här.
Chambray
Ull

/ F

Häng Din Bok igen

Hittade en gammal krok i förrådet. När jag fått en idé försvinner den inte förrän jag provat...
Tror jag får köpa på mig mer skinnbälten.
Såhär blev det med båda kreationerna i rummet. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara böcker man hänger. Gamla magasin, ihoprullad filt, ved, låt tankarna flöda...

/ F

Häng Din Bok

Jag gillar böcker och jag gillar synen av böcker uppradade i hyllan. Hade jag haft plats skulle jag inrett ett eget minibibliotek här hemma. Nu har jag inte det så man får komma på andra lösningar att visa upp sina fina böcker! Jag tog ett skinnsnöre och ett gammalt skinnbälte.....
Kom ihåg att det var här ni såg det först!

/ F

En Fin Toffel

I somras köpte jag mig ett par Birkenstock och det är utan tvekan det bästa köpet förra året! Lite dåligt användningsområde nu på vintern, men till vår och sommar kommer jag bo i dessa! Spring iväg och köp tyska tofflor nu om du inte redan äger ett par!
Tofflor = Fashion
Fredrik = Fashion

/ F

YMC Navajo Lace Up

En sko som visats upp lite här och där på interwebben och som jag hade svårt att bestämma mig för om jag hatar eller älskar! Precis som när man behöver "lyssna in sig" på musik, behövde jag känna in denna kreation. Utslaget blev till skons fördel och ett lätt habegär har smugit sig på! Mexikansk feeling över hela skon och jag vill ha nu!
Här finner du den för 75 Pund

/ F

Musik som känns genuin:


/ D

A.P.C. Derby Boot

Tres bien Har fått in denna känga som i mina ögon är nästintill perfekt! Det bästa med den här typen av känga är att den går att använda nästan året runt! Den är dessutom väldigt lätt att matcha och passar till det mesta i klädväg.
Här finner du den.

/ F

Dagsform

Efter min helg i Göteborg fick jag en ännu större längtan till våren och sommaren. Nyheter i vartenda skyltfönster och betydligt mycket mindre snö på gatan. Tänkte jag kunde visa upp mina strumphållare i en sommarmundering. Såhär vill jag kunna klä mig väldigt snart....
Ska försöka få tag på ett par bruna brogues till våren. Det hade gjort hela "looken" mer fulländad!
/ F

Köptips

Våren närmar sig med stormsteg och något alla män borde ha i sin garderob är en vit oxfordskjorta! Denna skjorta från amerikanska Abercrombie & Fitch kostar 70 USD vilket är 450 SEK. Varsågoda!
Här hittar du älgskjortan.

/ F

Chuck taylor

Nu var det ökenkängsvarianten jag var ute efter, men visst blir man lite sugen på dessa ändå! I april ställer den sig ute i butikerna. Tillverkad med Vibramsula och dämpning för extra kvalitativa skor.
Bild från Hypebeast

/ F

Daytrotter

För ett tag sedan sprang jag på hemsidan Daytrotter och fann lyckan.
Artister och band spelar in exklusiva livesessioner och det är en ren guldgruva. Favoriter som Why?, Baths, ...And You Will Know Us By The Trail of Dead och MGMT har alla gjort delvis avskalade versioner av sina verk. Nedladdningar är gratis, men du måste registrera dig och ladda ner ett javaprogram som sköter nedladdningar. Det är dock ytterst smidigt.


Till Fredrik: Biffy Clyro har också gjort en session.

/ D

Nyköpt

Idag blev jag påmind om varför jag flyttade ifrån "storstan" Göteborg. Det är nämligen ingen lek att springa runt i affärer och ute på gatan bland spårvagnar och bussar när man har barn. Nu är vi äntligen tillbaka i lägenheten och jag sitter med en öl i handen när jag skriver detta! Snart blir det bastu och chill i källaren. En sak jag velat ha väldigt länge fick jag iaf tag på idag. Det handlar om strumphållare för män! Tillsammans med kortbyxor och skjorta kommer detta bli klappkanon...på allvar!
/ F

Tacos

Rätten som är mer svensk än mexikansk, på riktigt. Såhär ska en riktig tortilla se ut enligt min vän Kristoffer!

Känner bara en som blir såhär nöjd över mat...

Kristoffer skulle förmodligen vinna VM i att få i mest "mojs" i brödet utan att spilla.

Upptäckte dessutom att COOP lagt till värmländsk stavning på den rivna osten.


/ F

Götet

Idag har jag slängt in familjen i bilen och kört hela vägen ner till min forna hemstad som i svensk mun kallas Göteborg. Tanken är att vi ska ha en skön helg utan en massa stress och vi har precis avnjutit tacos hos vår värdar Kristoffer och Marit. Bilder kommer senare från detta palats!

/ F

Dagens Soundtrack

Say Anything är ett band som blandar det mesta i sin musik (lite som att äta en påse gott & blandat) och sångaren Max lyckas alltid pigga upp mig med sin stämma. Idag lyssnar vi på It´s a metaphor fool från första albumet....
All you are to me is dead skin och har du inte lyssnat på dessa gossar innan tycker jag att du trycker här och lägger dig i soffan en stund!

/ F

Dagsform

Idag mår jag bättre. Mycket bättre och jag lovar att det blir det sista inlägget beträffande min förkylning. Idag orkade jag ta på mig "riktiga" kläder och då blev det såhär fräckt....
Jeans: Levis 501
Ulltröja: Won Hundred
Mössa: Gant Rugger
Skinnpung: Sandqvist
Telefon: Iphone 5
Ullstrumpor: Dressman
Pitabröd
Plommonpuréburk

/ F

Cold Steel

Hittade dessa klipp för ett tag sedan och vill gärna dela med mig! Cold Steel heter företaget som gör dessa produkter och har du lite tid över bör du kika igenom deras grejer på youtube. Kommentarerna och sakerna dom hugger i bitar kan vara bland det roligaste jag sett på länge! Snacka om att leva i en egen värld. Fler klipp finns här.
Skrattar så jag grinar varje gång jag ser detta.
Kastknivar har man koll på, men en kastspade?

/ F

Dagens Soundtrack

Idag lyssnar jag gärna på Muse - Knights of Cydonia. Älskar videon, älskar låten, älskar Muse och jag har till och med fantiserat om en liknande långfilm i samma anda. Starwars möter Den gode, den onde, den fule. Vad tror ni? Skulle det funka på den vita duken?
Jag brukar köra samma typ av morgongymnastik som herren i videon.

/ F

Gitman igen

Tipsade om en skjorta från Gitman Bros. igår och idag gör jag det igen! Kunde inte hålla mig när jag fick syn på denna goding. 150 USD kostar den och det känns som ett väldigt bra pris för en "Gittis". Surfa in på NeedSupply.com och beställ nu! Det är du värd!
/ F

Dagsform

Jag trodde verkligen att förkylningen var påväg att dra sig tillbaka igår. Jag hade fel. Idag försöker jag bara överleva dagen. Riktigt så farligt är det kanske inte, men nu har jag tröttnat! Har tryckt i mig Alvedon och Ipren, så nu på eftermiddagen har det lättat något. Jag tänkte iaf bjuda på min förkylningsoutfit! Skjortan är från Brooks Brothers och tofflorna är från Birkenstock. Mössa för att hålla värmen när kallsvettningarna drar igång och långkalsonger för att det är snyggt.
Instoppad
Utfälld
Close-up

/ F

Gitman Bros.

Selectism.com visade idag upp en vårnyhet från Gitman Bros. Fastnade direkt för mönstret på skjortan och den är tillverkad i 88% organisk bomull, 6% linne och 6% Rami som är en nässelväxt. Du finner den här och det finns fler skjortor från Gitman att välja på.
/ F

RSS 2.0