Popsjuk

Såhär ser det ut när man har feber, Andy Warhol-style.
Tänk om Andy sett detta mästerverk! Nej, nu ska jag lägga mig en stund. Börjar svida i ögonen efter 10 minuters datorstrålning.

/ F

Camo

Två bilder från italienska Camos höstkollektion. Kanske inte så passande med våren i antågande, men de är väldigt inspirerande och visar hur man kan göra något annorlunda av klassiska plagg. Vill du se mer bilder kan du kika in här.
Denna bild visar hur jag tycker att David ska klä sig till hösten. Han är trots allt 29 år snart och skulle passa utmärkt i en lite "gubbigare" klädstil, eller vad säger du David? Förresten har du inget val. Jag befaller dig att se ut som mannen på bilden ovan!

/ F

Dagens Soundtrack

Idag lyssnar vi på 15 Step från Radioheads album "In Rainbows". Lagom tempo för en kille med lätt huvudvärk!
/ F

Inventory Stockroom

Inventory har fått in vårgrejer från Beams Plus och Engineered Garments som absolut bör kollas upp! Workwear när det är som bäst.
/ F

Söndag

Idag mår jag skit. Har feber och nu på kvällskanten har huvudvärken våldgästat mig och vägrar gå härifrån! Vad gör man då, när man är helt orkeslös och knappt orkar stå på benen? Man sätter sig i fåtöljen, inlindad i tre täcken och dödar lite tid med Halo: Reach såklart! När man har köttat ner ca. 3000 utomjordingar och börjar få ont i "triggerfinger" stänger man av och sätter på en film. Det är nu jag kommer till det jag ville säga med detta inlägg. Dels så går Billy Elliot på 8:an i kväll och som är en riktigt "feel good" rulle. Alltså ett måste om du inte har sett den! Har du sett den vill jag rekommendera filmen City Island med Andy Garcia! Överraskande bra film som inte gjort något värre väsen av sig, men helt klart en av filmerna jag uppskattade mest förra året! Hyr den eller "låna" den av internet genast!
/ F

Ambient

Will Weisenfield, eller Baths som han kallar sig, och hans skiva Cerulean har förekommit flitigt på årsbästalistor och har även skrivits om här på bloggen. Nu visar det sig att Will har spelat in flera skivor med så kallad ambientmusik under namnet Goetic som är riktigt trevliga och dessutom gratis (man kan lämna en donation om man vill)!


De funkar utmärkt som bakgrundsmusik när man ska vila ögonen. 

/ D

Nattens Soundtrack

Då jag lyckades sova bort stora delar av kvällen är jag nu pigg som en lärka och fördriver därför min tid på internets slaskhink; Youtube. Där hittade jag (bland annat) Popgothfarfar Robert Smiths samarbete med Commodore 64-älskarna Crystal Castles. Videon är rätt intetsägande, men låten är det bästa Curefrontmannen varit inblandad i på många år.

Vill du fördjupa dig ytterligare i Crystal Castles så finns deras syntetiska toner på Spotify. Och vill du berika din dator med några nya MP3-filer så ger bandet faktiskt bort några sådana på sin hemsida
The Cure utgår jag ifrån att du har hört. Nog äger du åtminstone en repig skiva av Boys Don't Cry?

/ D

YMC

Visst blir man sugen på våren när man ser dessa bilder från You Must Create:s 2011 vårkollektion. Det bästa är att man får en känsla av ett kommande vårregn när man tittar på bilderna! En sån där dag då man trivs bäst med en bok i handen, nertryckt i soffan insvept i en filt och en kopp te att smutta på. Härlisch!
/ f

Reafynd

Caliroots har snuskig rea just nu, där i princip allt säljs för över halva priset! För mig var Caliroots street och skate innan, men har upptäckt att de har flera godbitar att trycka hem!
Carhartt Oxford Shirt för 400 :- här.
Chukka boots, ull på utsidan och skinn på insidan för 750 :- här.

Väldigt bra tycker jag! Skjortan finns dessutom kvar i alla storlekar än så länge!

/ F

Filmtips - Four Lions

Den brittiska komedin Four Lions gjord av regissören Chris Morris har fått mig att fullständigt bryta ihop av flertalet skrattattacker! Jag är en person som för det mesta ler lite fånigt när andra skrattar högljutt, men denna film är så otroligt korkat bra så det går inte att hålla sig! Man får följa ett gäng muslimer som planerar ett terrordåd, men som måste gå i terrorskolan först. Se den, älska den! Satir på högsta nivå!
/ F

Vårjacka

En av vårens snyggaste och mest funktionella jackor finns att köpa på Nitty Gritty. En parka med dufflekänsla och med goretexmembranet inkluderat blir det en jacka för alla tillfällen! Priset är högt, men garanterat inte bortkastade pengar! Nanamica Hills gore-tex jacket var namnet och du kan importera hem till dig här.
Snygg "inredning" också!

/ F

Dagens Soundtrack

En riktigt härlig och trallig låt som aldrig tycks bli för tjatig, trots att man spelat sönder den i flera år! Videon är inte särskilt bra och sångaren liknar Enrique Iglesias, men låten i sig väger upp det! Head Automatica - Beating Heart Baby....

Head Automatica - Beating Heart Baby [Chris Lord-Alge Mix]
Uploaded by WBRNewMedia. - Watch more music videos, in HD!

/ F

Cargos

Har blivit rejält sugen på byxor liknande de nedan från Mark McNairy efter att ha sett dem på mannen själv tillsammans med skjorta och fluga. Vad tycker ni? Något att sukta efter? Det gör iaf jag!
Fantastisk bild på Mark själv från Mister Mort
Dessa finns kvar här i större storlekar. Kika även in webshoppen hos A Continuous Lean.

/ F

Chuck Taylor All Star Premium Spring 2011

Converse släpper dessa till våren. De blå i vad som ser ut att vara i någon kraftig tygsort med skinnlogga vill jag snöra på mig nu! Hoppas de dyker upp på hyllorna snart.
/ F

Tommy Ton och Justin Wu

Streetstylefotografen Tommy Ton och modefilmskillen Justin Wu har sammarbetat och gjort en film med sjungande manliga modeller. Något nördigt, men inspirerande bakom kulisserna-bilder!

Boys of Milan & Paris FW2011 from Justin Wu on Vimeo.

/ F


Dagsform

Idag har jag med mig Sigrid "Siggan" Möller Stålhandske på bild. Min lilla prinsessa. Det blev Jeans från Levi's, skjorta och kavaj från Acne och tröja från Uniofrms For The Dedicated. Vi ska dessutom fixa till designen lite här på bloggen! Vi vet att den ser übertråkig ut just nu, men snart blir det ändring (oj, nu har jag lovat läsarna David)!
Kalsongerna är från Acne dom med. Väldigt sköna. Sitter inte klistrat runt "paketet" utan tillåter saker att andas.
Post Scriptum. David har inte "outat" sig själv inför spelningen med sitt dansband Kid Down på Hamncompagniet imorgon. Är du i åmål tycker jag att du ska kika förbi! David sitter bakom trumman och du kan tacka mig imorgon Darling.
/ F

Dagens Soundtrack

I väntan på sommaren:
Animal Collective - Summer Clothes (från skivan Merriweather Post Pavilion)


/ D

New York Hat Co.

Vill du ha en liknande hatt som den jag visade i förra inlägget? Nu betalade inte jag någonting för min, men det kan du få göra för din. New York Hat Co. har en härlig samling hattar att tillstå. 54 USD betalar du för den nedan och du finner den HÄR.
Dessutom slipper du gå på påfågeljakt.

/ F

Nytt i EnFinKarls garderob

Har riktigt dåligt med strumpor i garderoben. Har alltid gått med hål eller udda par, så idag bestämde jag mig att köpa nya och det blev 12 par mörkgrå ullstrumpor från dressman.....Fashion! 99:- gick det på och de är riktigt sköna på.

Det andra som hamnat hos mig är en gammal hatt från Astoria. Nu ska jag bara leta upp en fjäder från en påfågel att sätta i bandet.
/ F

Har du storlek 41,5 eller 43?

Då kan du köpa Sebagos limiterade "Fairhaven Oxford" för 600 spänn.

/ D

Dagens reatips

Junkyard har 40% rea på stora delar av sitt sortiment. Det blir väl lite för mycket färgglatt, skate och snow för en 28-årig gubbe som jag faktiskt är, men det finns vissa finfina godbitar. Som till exempel Penfieldtröjan "Dunstone" med läderdetaljer och urtvättad look som skulle passa vilken Skogsmulleledare som helst.

/ D

Levi's Made & Crafted

The Chimp Store har rea på några fin fina plagg från Levi's Made & Crafted. Bra priser för gedigen kvalité.
Sorry för minibilderna, men det gick inte få större! In och kika HÄR för större bilder.

/ F

Dagens Soundtrack

Criss Cross heter låten och Shy Child heter gruppen. Skönt driv och dansant rätt igenom. Den här ska spelas när jag gör push-ups senare.
/ F

Ebay + Carhartt

Ebay.com och sökord carhartt jacket ger ett antal riktigt fina träffar! Bland resultaten hittar du dessa...
Väst för 45 dollar här
35 dollar här
Buda här

Finns mycket mer att hämta om man letar igenom sökresultaten!

/ F

Asos Combat Joggers

Mjukis har blivit fashion. Militäriskt är i vår riktigt fashion. Vad kan då passa bättre än ett par militärmjukisar som dessutom inte kostar übermycket pengar. Använd till skjorta och slips om du är lite "crazy" eller använd som "finmjukisarna" när du ska se på film med dina nära och kära!
415 :- för att bli mjuk och fin. Här finner ni mig.

/ F

Acne climb Vest

Acnes rea har som sagt hållt på ett tag nu, men jag måste slå ett slag för deras klättrarväst i skinn! 1 377 :- nu på rea, så ska du hika och klättra i berg tycker jag du ska slå till! Kan även vara riktigt snygg till skjorta och slips. In och fynda HÄR.
/ F

Soulland

Det här gillar jag! Hattar med brätte endast fram från danska Soulland. Återigen en alldeles för hög summa pengar, men man kan alltid hoppas att den finns kvar någonstans när det är dags för sommarrea! Kika in på Opening Ceremony om du vill veta mer.
/ F

Mt Rainier

En jacka att sukta efter, men för dyr för en hemmapappa. Vill du ha så går du in här.
Get your triggerfinger ready!

/ F

Tillägg nummer ett till årsbästalistan.

Jag hade helt glömt bort danska Efterklang och deras skiva Magic Chairs.
Bandet stod dessutom som för en av förra årets bästa spelningar på Parken i Göteborg.


Detta är det första tillägget till vår 2010-årsbästalista. Jag misstänker att det kommer ett par till inom den närmsta månaden.


Efterklang - Magic Chairs, alltså.

/ D

Matkasse

Har i ett tidigare inlägg nämnt Apolis Global Citizen. Nu har dom tillsammans med Frenchtrotters tagit fram en tygmatkasse. Något för dig kanske? Såhär ser den iaf ut och den är gjord i Jute.
/ F

Mustaschen

När jag fyllde 25 år bjöd jag till fest. Alla som kom fick en varsin lösmustasch att bära under kvällen och sedan dess har jag varit på jakt efter mustaschprylar. Det här börjar bli konstigt, besattheten av leoparder och mustascher. Iaf, jag tänkte bjuda på mina senaste mustaschobjekt.
Halsband
Pin
Mugg
Skinnet har fått sig en mustasch

Vet inte vad det är som fått mig att samla på mustascher. Avsaknaden av en redig själv? Kanske. Vad blir då nästa variant i samlarhögen? Mustaschring? Mustaschslipsklämma? En fluga/slips med mustascher på? Vi får se, men jag lovar att hålla er uppdaterade!

/ F

Dagsform

Min son Edwin målade en tavla med vattenfärger förra veckan som gav mig inspiration till dagens uniform. Tänker då mest på färgerna.
Edwins mästerverk!
Rånaren är framme igen.
Min flickväns klocka från den lilla Calvin.

/ F

Dagens Soundtrack

Dagens låt kommer från den något flummiga Darwin Deez och heter Radar Detector.
Darwin Deez - Radar Detector
/ F

EnFinKarls favoriter

Tommy Ton. Igen. Har blivit lätt beroende av denna mans bilder och jag plockar ut dagens favoriter.
Il Duce från Boondock Saints var där
/ F

Kontakta oss

Har i dagarna fixat till en e-post, så är det någon som undrar något, vill tipsa oss eller skälla på oss kan man skicka ett litet digitalt brev till [email protected]

/ F

Mark McNairy igen

Har i ett par tidigare inlägg pratat om denna man och hans nylanserade webshop. Mannen som har samarbetat med J. Press, Southwick, Engineered Garments och tillverkat skor åt en hel bunt kläd och skoföretag runtom i världen. Förutom sin egen kollektion (Mark McNairy New Amsterdam) så har han nu designat Woolrich Woolen Mills höstkollektion och de första bilderna skvallrar om succé! Kika in nedan och kolla gärna in modechefen på Café, Daniel Lindströms egna bilder från Milano här.
Mark själv har en något udda, men alltid välklädd stil.

Delar av höstkollektionen ser ut såhär....
/ F

Ålderstecken


Idag har jag spontanköpt ett par seglarskor. Är jag gubbe nu?

/ D

Vårlängtan

Alla street style-bilder från Italien som Tommy Ton tagit har fått mig att längta nått oerhört till våren. Idag var det plusgrader, strålande sol och helt vindstilla. Jag och resten av familjen gick ner till vattnet och hade vinter/vårfika i solen. Wunderbar.
Mössa från Gant Rugger och Trench från Danska Won Hundred. Jeansen är ett par redigt slitna 501:or och ökenkängorna i lack kommer från Opening Ceremony.
Köpte trenchen för tre år sedan och fickan bak var anledningen.
Halsduken jag har haft till pocketböcker. Kommer från Whyred.

/ F

Uniforms For The Dedicated

Selectism har bilder liggandes på vårkollektionen från detta märke. Kläder jag gillar mer och mer och en designer som vågar ta ut svängarna lite. Kika in här för mer bilder.
/ F

Umit Benan

Har kikat igenom Umit Benans höstkollektion som visades i Milan igår. Det var längesen jag blev sådär barnsligt uppspelt för något! Shit vilken härlig kollektion. Tyckte även D&Gs show var inspirerande, men detta var riktigt bra. Slänger upp några bilder och såklart en länk till hela visningen här.
/ F

Tommy Ton

Fler inspirerande bilder från Tommy på gq.
/ F

H&M

Bläddrade igenom den senaste H&M katalogen idag och visst finns det saker att hämta där om man kikar noga. Fastnade på ett blad med ett stycke bälte på. Smalare skinnrem med antikbehandlat spänne för 149:- . Jag vet att de flesta svenska stormärkena har haft liknande varianter, fast med en betydligt högre prislapp. Brun, Mörkbrun och svart kan du beställa här.
/ F

Apolis Global Citizen

Ett nytt märke för iaf mig som ser riktigt intressant ut. Klassiskt med kreativa lösningar och finess. Kolla in hemsidan och jag lovar att du hittar något du gillar!
Bälte att haka
Matpåse i tyg, tydligt perfekt för baguette

/ F

Yoggi Dröm Mjölkkola

När jag växte upp och gick i låg/mellan-stadiet kom det en yoghurt så god och fet att det var mer godis än nyttigheter. Delikatessyoghurt hette den och nu på senare år har jag inte sett den alls, men idag hände något! min goda flickvän hade köpt med sig två yoghurtpaket hem. Yoggi Dröm Mjölkkola var namnet och när första skeden åkte in i munnen fick jag en gudomlig munhålsorgasm med tillhörande minnen från en friluftsdag i skolan. Där sitter jag på ett litet berg när jag gick i 4:an och slevar i mig en delikatessyoghurt. Härliga minnen och härlig smak! Den får 5 fina karlar av 5 möjliga! Du borde alltså provsmaka.
Yoggi mjölkkola = mumma

/ F

Dr Martens

En vårmodell från doktorn kallad Marten. Produkten som gick från arbetarkänga till skinhead/punkkänga och slutligen fashionabla kängor.
Det bästa med skor från detta märke är att priset håller en bra nivå och kvalitén är utmärkt. Denna modell heter 1461.

/ F

Picassos randiga tröjor

Dagens inspiration: Tre bilder på ett stycke geniförklarad skallig kvinnokarl i randig tröja.
För att sno stilen från en av tidernas viktigaste konstnärer gå direkt till SNS Hernings webshop och klicka hem en sailortröja.

/ D

Torpedo


Det är för mig ett stort mysterium att så många har lyckats missa bandet Torpedo från Stockholm.
Deras låt Accelerate är med i Audis TV-reklam och deras senaste singel An Invention är producerad av ingen mindre än Justin Timberlake.
Dessutom är de, som det heter i Dalsland, överjävligt bra live.

Nya skivan dyker upp i år, så håll ögon och öron öppna.
Om det finns någon rättvisa i världen så ska de bli nästa stora grej.

/ D

Köpt

Senilsnöre i skinn med metalldetaljer från J. Lindeberg.
Inhandlat för det mycket facila priset 129 riksdaler hos en mycket mer creddig optiker i GBG City.
Jag berättade för David idag att jag har ett likadant.
David är med andra ord en härmapa fast han fick det billigare den här gången med! 2-0, David.

/ F

Nyköpt

Senilsnöre i skinn med metalldetaljer från J. Lindeberg.
Inhandlat för det mycket facila priset 29 riksdaler på Synoptik i Älvängen.


Fredrik berättade idag att han hade ett likadant.
Jag är med andra ord en såkallad "härmapa."

/ D

Ernest Hemingway

Ingen som har gått igenom skolsystemets nio obligatoriska år kan väl ha missat Den gamle och havet?

Hemingway är en av mina absoluta favoritförfattare och jag är övertygad om att machomännens machoman är en av de bästa förebilderna för en riktigt härligt gubbig klädstil.

Vem vill inte köpa en enorm polotröja och odla skägg efter att ha sett bilden nedan?


Jag är lite fundersam över vad för material som döljer sig i tröjan ovan. Ser misstänkt likt ut mocka. Mer bud?


För mer inspiration hänvisar jag till följande instruktioner:
1. Klicka på länken här.
2. Titta på bilderna.
3. Odla skägg.

/ D

Tommy Ton

Street style från Tommy Ton i Florens. Vill du se alla bilder går du in här. De första modeshowerna från Milan ligger dessutom uppe på GQ.Com.
/ F

Lördagkväll med fåtöljen

Idag har vi ätit och druckit gott. Vi har haft besök av min flickväns morföräldrar och vi har suttit i salongen och småpratat hela kvällen. Tycker alltid det är lika trevligt och framförallt intressant att höra historier från deras liv. De flesta bilder från deras ungdom är svartvita i fotoalbumet, men vad trevligt det verkar ha varit på 40 och 50-talet. Nu sitter jag i fåtöljen och slötittar på tv i mina Wayfarer och jägarskjortan från Velour. Snart blir det sängen. God natt!
/ F

Korkar och tändsticksaskar

Idag fick jag en idé när jag öppnade en flaska rödtjut. Jag tycker alltid det är så tråkigt att slänga den fina korken, så varför inte göra något med den!? Jag tänkte mig en tavla fylld med korkar. In och googla. Jag kan ju inte vara den enda som tänkt denna tanke. Fanns inte så många roliga bilder och när jag sitter där och funderar får jag syn på tändsticksasken som ligger på bordet. Aha! Ännu bättre! Googlade lite till och fann detta...
Det här ska jag definitivt börja spara till och samtidigt samla till en likadan med vinkorkar.

/ F

Only. NY

Fiskade upp den här nyheten på Hypebeast.com idag. En klassisk jägarkeps i manchester från amerikanska Only. NY. Schysst modell och vill också uppmana er läsare att börja rota hemma hos mor och farföräldrar. Har du jägare i släkten finner du säkert något liknande i en gammal låda! Jägarkepan finner du här och dyker säkert upp på deras egen hemsida snart.
Insidan är flanell.

Andra grejer du hittar på deras hemsida är...
Mycket bra priser, så in och kika vettja.

/ F

Moleskine

Oscar Wilde, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway och Henri Matisse använde samma typ när dom var vid liv. Skriv ner idéer, teckna eller kom ihåg-noteringar. Nu har jag en liknande, men när jag fyllt den ska jag skaffa mig en Moleskine!
/ F

Gant

Gant och Michael Bastian (Designern). Pitti Uomo.
/ F

Leopard

Leoparden i mig har vaknat och den kallar på mig. Den säger till mig att köpa leopardmönstrade saker. Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag sagt töntigt och löjligt, men nu har jag blivit besatt. Vill ha ett par ökenkängor i leopardpäls och jag har tom dragit det så långt att jag sitter och söker efter leopardjeans på ebay. Både Clarks och Acne har haft leopardboots, men det är värre med jeansen. Någon där ute som vet vart jag ska leta eller har ett par liggandes hemma?
Tänk ett par liknande som sitter likt ett par lösa 501:or
Acnes variant är svårfångad.
Det här är inte ironi, jag är dead serious!

/ F

Vårskor

The Good Hood Store har precis fått in lite nya vårgaloscher från Opening Ceremony som kan vara värt att nämna. Gillar man lite kraftigare sula kanske det är för dig.
Gillar man inte dessa finns dom även i normal höjd hos tres bien.

/ F

Pentax Optio H90




Jag har länge varit ute efter en smidig partykamera i en rimlig prisklass som dessutom har ett vettigt utseende och äntligen hittade jag H90.
Som ni ser på bilden ovan så påminner designen om något som blivit kvarglömt på en lagerhylla hos Pentax sen mitten av 70-talet. Med andra ord inte i närheten av lika ful som kompaktkameror har en tendens att vara. Dessutom verkar den kunna ta helt ok bilder.


Skönheten på bilden kostar endast 829 riksdaler inklusive frakt på den lätt hysteriska franska webshopen Pixmania. Om man inte gillar orange så finns den även i den lite fegare färgen silver samt den ack så klassiska fägen svart.
Då återstår endast för mig att fixa ett stiligt skinnfodral i retrostuk. Tips, någon?

/ D

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert, 42 år.
Han har gjort en raketkarriär inom stand-up, är medlem av Sveriges roligaste humorgäng, visat röven på melodifestivalen och dessutom hunnit med att vara rockstjärna.
Dessutom blir herr Schyffert bara stiligare och stiligare med åren.
Så fort ironins konung växte ur slackerstilen, hans tinningar grånade och kavajen flög på av bara farten så gjorde han också sitt mästerverk: "The 90s -Ett Försvarstal"
Dessutom har Janne och Oves pappa producerat några tv-program, skrivit och skådespelat på Dramaten.
Fyra nyanser av brunt som han både var med och skrev och spelade i var också enligt Lars Norén den bästa svenska filmen sen Sjunde inseglet.
Sen verkar han den där Schyffertspojken faktiskt vara en rätt skön kille över lag. Och med bra koll på det mesta.

Vidare utforskning av herr Schyffert:


/ D

Red Wing

Till hösten släpper Red Wing sin Oxblood Series. Tre modeller i oxblodsfärg. Det verkar som att Red Wing är här för att stanna ett par säsonger till! Som sagt, en uttjatad modell, men jag kan inte hjälpa att jag gillar det lite ändå! Den låga varianten är ju riktigt fulsnygg på ett snyggt sätt. Alltså, snygg.
/ F

Pitti Uomo 2011

Dom första bilderna från Pitti Uomo i Florens börjar trilla in lite varstans. GQs utsände fotograf Tommy Ton har hunnit med ett gäng bilder och två inspirerande filmklipp har dykt upp. Låt dig inspireras lite här på torsdagskvällen!
Brunello Cucinelli
Skomärket Alden som du bland annat hittar på Tres Bien.

Förutom de vanliga slipstomtarna som alltid dyker upp fann jag dessa.
Gillar den italienska skogshuggarkillen
Brun väska i slitet läder. Enkelt och fint.
Två slipstomtar

/ F

Fjällräven

Opening Ceremony hade dessa väskor för ett tag sedan, men de sålde slut ganska fort. Hittade ett annat ställe som har 50 % på dessa tre modeller. Make your way HERE.
/ F


B Store

Selectism.com tipsar om en skjorta från B Store idag och den föll mig väldigt i smaken. Jag gillar patchwork och har gjort ända sedan man var liten och fick "fräcka" turtlespatchar på jeansen man hade slitit ut på knäna. Den är dessutom i härligt manchestertyg. Gå in här och beställ nu när det är rea.
/ F

Dagens Soundtrack

När man har barn kan det vara så att man sover dåligt ibland. Inatt var just en sådan natt. Armar och ben överallt och jag låg mer utanför sängen än i (konstigt hur en 9 månaders bebis kan ta upp mer än halva sängen). Så imorse när jag vaknade kände man sig ovanligt trött och arg....
Härlig scenklädsel och jag känner mig nu lite piggare

/ F

McNairy för Woolrich

Mark McNairy, mest känd för sina klassiska skor med den röda skumgummisulan designar Woolrich Woolen Mills höstkollektion. Tror detta kan bli något extra roligt. Har hittat första bilden från kollektionen på style.com och hela kollektionen visas i Milan den 17 Januari.
/ F

Dr. Martens

Dr. Martens släpper i vår en skinnväska i limiterade 350 exemplar. Gillar modellen och skulle vilja ha något liknande. Till jobbet, skolan, puben, ja den funkar till allt. En slit och slängväska helt enkelt.
/ F

Seventy Eight Percent

Kanvas. Skinndetaljer. Väskor. Jag gillar.
Dirk - Använd rem som axelrem eller bälte!
Jurgen - Vanlig rygga
Gustav - Brevbärarväska

Gick inte att få större bilder, däremot får ni adressen till hemsidan HÄR.

/ F

10A

10A Suspender Trousers Company var namnet och precis som namnet skvallrar om handlar det om byxor och hängslen. Ett italienskt företag som gör fin fina byxor och med varje par följer ett par hängslen i samma mönster och textil som byxorna. Kul idé tyckte jag och de förtjänar ett gäng bilder och en filmsnutt här hos oss på EnFinKarl. Allt i e-butiken är slutsålt så jag har tyvärr inga prisuppgifter.
/ F

White Ninja

/ F

Dagsform

Posing with my purse. My manpurse.
Skjorta från Patrik Ervell med club-krage. Jeans från Levis som jag köpte för ord. pris i mellandagarna. David berättade sedan att han köpt ett par likadana 2 mån innan för 199 :- på Stadium! Oflyt (eller bara ovanligt dum). Skorna är från Redwing. Uttjatad modell, men så härligt manlig och insliten.
Posing with my left side.

/ F

ICA Selection

Den har säker funnits ute i hyllorna ett tag nu, men jag smakade den första gången förra veckan! Det handlar om juice. Ica har tryckt ner apelsin, mango och passionsfrukt i samma flaska, allt färskpressat. Detta är en juice för finsmakaren, den som lärt sig dricka juice med fruktkött. Otroligt smarrig och jag ger den 4,5 fina karlar av 5 möjliga. Det står även på flaskan att den tar den snabbaste vägen från presseri till butik vilket innebär att dom måste frakta juicen med detta fordon.

Världens snabbaste bil. Raketbilen Thrust SSC. 1230 km/h.
Gillar killens kommentar i mitten." -I would say that was fast". Förmodligen var det så.

/ F

Klocka

Är på jakt efter en klocka och är ganska säker på att jag vill ha en amerikansk militärvariant liknande den under.
Nu är detta en Timex för J. Crew och något dyr (Billig om man jämför med annat) för mig just nu, men jag hittade en enklare variant på asos.com som man kan slita utan att vara allt för rädd om den.
178:- Här. Köp sedan till ett armband du kan växla med från Herr Judit så ä du hemma!
150:- Här


/ F

Reafynd

Trés Bien har rea på stora delar av vinter- och höstkollektionen.
Kolla till exempel in den här klockrena skjortan från Pendleton:



600 riksdaler kostar den finfina skjortan som också funkar utmärkt som ytterplagg i vår.

/ D

EnFinKarls kampsång



/ D & F

Ryan Gosling

Han var oemotståndligt asocial i Lars and The Real Girl, har ett riktigt bra så kallat "indieband" och har ett stiligt skägg. Hur skulle man kunna ogilla den här rätt speciella herren?


Dead Man's Bones skiva kan man lyssna på här.
Gör det, de låter nämligen mycket bättre än vad man kan förvänta sig av en skådis.


/ D

The Book Of Bunny Suicides

Självmord är förmodligen inget ord du förknippar med roligt. Lägger du däremot till små, söta, lurviga och väldigt själmordsbenägna kaniner blir det ganska kul. Iaf om du frågar Andey Riley som är författare till denna bok. Jag kom över boken under ett besök på den amerikanska västkusten för 5 år sedan och den får mig fortfarande att småfnissa av lätt förtjusning. Vet att det har släppts en tvåa och den ska absolut inhandlas under 2011! Här finner ni båda.

/ F

Manpurse

Jag gillar väskor. Har gillat väskor sedan jag bar runt mitt gameboy i en grön midjeväska det stod turtles på. Nu vill jag att dom är i skinn, hänger från axeln och kanske är en aning mer feminina. Jag har aldrig förstått varför inte en man kan bära upp en något mindre axelväska!? Jag tror och hoppas det kommer fler varianter till män så småningom. Nu kanske inte vi män behöver proppa den full med tamponger och tårgas, men min "manpurse" funkar perfekt till allt man annars har i jack/byxfickorna. Dessutom blir det en snygg accessoar du inte behöver ställa ifrån dig. Lägger upp en bild på min "manpurse" plus mina andra älsklingar.
Min favorit är den bruna godingen näst längst bort. Den svarta är min morfars gamla kikarväska. De två i mitten är från Sandqvist. De andra, second handfynd.

/ F

Kebnekaise

Har återigen kikat igenom lite fotoalbum hemma hos min käre mormor. Fastnade för ett kort taget någon gång under 40-talet på min morfar med sällskap. Bilden är tagen vid foten på Kebnekaise och på den tiden skulle man tydligen klättra i berg riktigt välklädd. Skjorta och slips på alla utom en och min morfar är mannen i helsvart mundering (nr två från vänster). Han har dessutom en utstyrsel jag gärna hade tittat närmare på just nu, men allt är sedan länge borta. 
Ryggsäckarna och Jackan på mannen näst längst till höger hade gärna fått hänga i garderoben! Mycket skinndetaljer och kraftiga ullkläder. Me like!

/ F

Gårdagen

Det blev en lyckad kväll igår trots strul med skivor. Jag och framförallt David satt en hel dag med att fixa till låtlistan. Väl på plats funkade inte de brända skivorna och vi fick panikspela skivor från DJ Londons (spelade samma kväll) cd-case. Hoppas han fick med alla skivor hem efter allt runtrotande!? XO var fyllt och det var trevlig stämning hela kvällen! När öltarmen hade fått sitt spatserade jag hemåt med ett leende på läpparna och en keps jag lånat med mig på förfesten med texten "LEDIN - Festen Kan Börja". Hoppas alla som var där hade lika trevligt som jag.

Jag slänger upp bildspelet som vi körde när vi spelade och så kanske vi kan få till låtlistan här på bloggen så småningom.

Och David, det var i positiv bemärkelse jag kallade dig desertör. Ska smygfota dig någon dag så alla kan få se hur otroligt stilig du är.
/ F

Fråga Fredrik.

Idag tyckte Fredrik att jag såg ut som en desertör från Irakkriget. Jag vet inte om det är en komplimang eller inte. Så... Fredrik, är det i positiv bemärkelse som jag ser ut som en soldat på rymmen?

2010 års bästa video

Att låta Spike Jonze regissera LCD Soundsystem är ett genidrag. Skrattar lika mycket varje gång jag ser mästerverket. Givetvis spelar vi låten på lördag.

/ D

Grandpas rea

Vi gillar Grandpa. Vi gillar också när snygga kläder kostar mindre än vad de brukar.
Grandpa har just nu en rea på större delar av sitt sortiment och det gäller även på deras world wide webshop så dyk in och fynda en varm skogshuggarväst eller något annat tjusigt och maskulint plagg.

Västen hittar du här. Den kostar nu ynka 800 kronor. Det motsvarar ganska exakt en ordentlig utekväll inkluderat taxi hem. I Åmål.

/ D

Scott Schumann

Många videos nu. Scott Schumann a.k.a The Sartorialist berättar lite mer om sitt liv bakom kameran. Han reser runt i världen och fotar människor han finner intressanta. Killen har runt 70 000 läsare om dagen och är en stor inspirationskälla för modemagasin runt om i världen. Önskar att jag var lika flink med kameran. Har ni inte bokmärkt hans blogg så gör det!
/ F

Man About Town

Hittade den här filmsnutten på Selectism nu på morgonkvisten. Riktigt snygg video från magasinet Man About Town. Skulle lika gärna kunna vart en utekväll på 60-talet, bara det att de har bytt ut kvinnlig danspartner mot en skateboard.
/ F

Smakprov

Vi lovade ett smakprov på vad som kommer att spelas på lördag, so here it is!
/ F

Dagsform

Idag har det snöat så in i berget. Jag och David ska fota lite uniformer i olika vinklar inför Lördagens ståhej (Vad det handlar om får ni se om ni kikar förbi XO). All denna snö får iaf mig att längta till våren och jag letade upp kavajen samt dom tunnaste byxor jag äger. Snart kan man gå klädd såhär igen.
/ F

EnFinKarl Soundsystem

På lördag smäller det! Då står EnFinKarl i DJ-båset på Kryss O i Åmål. Missa inte om du är i närheten. Vi sitter just nu och filar på låtlistan vilken ni ska få en försmak på här senare idag. 40 :- inträde och 5 Bärs för 100 :-. Låter väl rimligt? Vi syns på Lördag då!
/ Mr F och Mr D

White Ninja

Observe nature...
/ F

Köptips

Det här är fina grejer! Ett par riktigt snygga ullbyxor på udsalg som det heter på danska. Märket är 3.1 Phillip Lim. Jag skulle köpa dessa direkt! Det är bara en sak. Du måste vara bred om rava. Finns bara kvar i XL, men har du liksom många andra lagt på dig lite under jul så tycker jag du ska slå till! Du behöver ju nödvändigtvis inte vara tjock för att bära upp dessa, det kanske är så att du bara är väldigt lång? Jag ångrar att jag inte köpte dessa när de fanns kvar i medium i sommras, men sånt är livet. Tryck HÄR för att köpa.

Tjock eller lång? Köp mig

/ F

2010 års musik

På lördag gör EnFinKarl Soundsystem sin dj-debut på XO i Åmål på något så härligt som en After-pulk, alltså en efterfest till en pulkåkningstävling. I samband med planeringen inför vår skivspelning så har jag botaniserat i både Spotify och iTunesbiblioteket efter relativt fräsha låtar. Om sanningen ska fram så försökte vi faktiskt skriva ihop en 2010-årsbästalista vad det gäller musik att publicera på nyårsafton, men gav upp då vi kom på cirka tre skivor som vi gillade.

Men nu, betydligt mer påläst och uppdaterad om vilka artister som släppte vilka skivor och vilket år, skriver jag härmed ned samtliga skivor som jag, Fredrik eller båda två kommer ihåg att vi gillade år 2010.
De skivor som ligger uppe på Spotify är länkade och albumen är utan inbördes ordning.



LCD Soundsystem - This is Happening
- Knappast James Murphys bästa skiva, men likväl en fin samling dansanta bitar.




Hot Chip - One Life Stand
- Fotomodellerna från England gjorde sin bästa skiva hittills.



Matthew Dear - Black City
- Från svår techno till mörk electropop med hitmakareambitioner.




Two Door Cinema Club - Tourist History
- Fredriks älsklingar. Släppte en stabil popdebut i punkdiscons bakvatten.




Caribou - Swim
- Jag trodde aldrig att den mysige mannen kunde matcha singeln "Odessa", men hela skivan är en fröjd för örat.




Four Tet - There Is Love In You
- Min idol Kieran Hebden fortsatte klippa och klistra i sin PC. Resultatet blev som alltid riktigt bra.




The Roots - How I Got Over
- Kan de misslyckas?




- Tough Alliance hade väl sina stunder, men CEO toppar dem på alla plan.




Baths - Cerulean
- Massa ljud, massa effekter och massa trallvänliga melodier. Även om de är väl dolda.


Vidare lyssning:
The National, Hurts, Of Montreal, !!!, Dark Night Of The Soul, Wolf Parade, Maximum Balloon, Books, Crystal Castles, Arcade Fire, No Age, Deerhunter och The Drums.

Jag är rätt säker på att jag har glömt några stycken. De kan eventuellt fyllas på efterhand.

/ D

Skriva CV

Har suttit och tragglat med mitt CV ett tag nu. Svårt det där. Beskriva sig själv. Skriva bra saker om sig själv. Att uppfattas som den där killen som dom verkligen vill ha. Vi får se. Ska lämna in det imorgon. Hoppas!
Dagsformen och nysnaggad

/ F

Cafebord Java

Cafebord Java heter denna skapelse från Tove Adman. Underrede i oljad alm och skiva i betong. På betongskivan står det en espressokopp, även den i betong, som är fastgjuten i skivan. Jag vill ha nu! Tänk att hälla upp lite kaffe i den fastgjutna koppen för att sedan lyfta hela bordet när du ska dricka.
/ F

White Ninja

För den som är bevandrad med Nintendo och dess karaktärer...
/ F

Nyår

Räkkaka med ostbågssmulor på. Oxfilé. Kyckling inlindad i lufttorkad skinka. Rödvinssås. Klassiska potatisklyftor som svettats i olja inne i ugnen. Cheesecake. Kaffe. Sorbékulor i champagne.

Så såg kvällen ut i förtäring.

Jag slänger med en bild på kvällsuniformen också!
Fredrik a.k.a Zoolander.

/ F

Bortglömd lista från förra året

Ja, Fredrik. I år ska jag vara med på bild även om jag gillar att jobba incognito. Jag garanterar att jag ska vara med på minst 42 bilder i år. Det är så många som jag orkade räkna att du var med på förra året.
Angående purjolök så upptäckte jag att jag inte postat vår nyårslista, så här kommer den:

"Runt nyår brukar de flesta lista sina favoriter nästan oavsett vad det gäller. Årsbästalistor är en viktig del av vår kultur, så vi satte oss och diskuterade våra favoriter för i år, men kunde nästan bara enas om några gemensamma guldkorn vad det gäller ämnet lök, så här kommer listan:
1. Vitlök (ohotad vinnare även i år.)
2. Rödlök (äts rå på midsommar som äpplen.)
3. Purjolök (nykomling i matlagning i år. Även rå.)"



Vitlök användes för övrigt rikligt i nyårsmiddagen jag lagade på regelrätt Floydmanér till 9 personer, nämligen lax med skaldjursrisotto. Recept kommer.

Vad åt du för mat på nyår Fredrik?

/ D




David

Sedan starten har vi fyllt bloggen med en massa idolbilder på mig, medan min kära medbloggare David har varit med på högst tre bilder. David är ganska mörk i sin natur och spelar trummor. Han har berättat att hans nya favoritlök är purjo och han har en fetisch för gamla klockor. Nu när ni fått en sammanfattning av personen ska ni få en bild också! David, du kan väl försöka lägga upp iaf fyra bilder på dig själv i år?
David.

/ F

RSS 2.0