Emo

För tio eller femton år sedan gillade jag en musikstil som kallas emo. Då var det en cool musikstil med hårda gitarrer, ångestladdad sång och, om sanningen ska fram, med ganska usla produktioner. Men det fanns en äkthet i det hela som tilltalade mig. Jag älskade band som Fireside, Last Days of April och Texas is the Reason.
Men sen hände något. Emo blev ful. Storslagen. Tråkig. Falsk. Tonårsarg istället för tonårsledsen. 
Idag kännetecknas emo av stora och oerhört stötande frisyrer, patetiska band och fula kläder. Det kanske finns undantag, men i så fall har jag missat dem.
Min vän Matte Mekk introducerade mig dock idag för ett band som fick mig att minnas emons glada dagar: Killers Walk Among Us från Göteborg. Surfa in och låt deras Denyal Is Not Just A River vara soundtracket till denna lite jobbiga årstid.
/ D

Kommentarer
Postat av: fashionformonkeys

sv: jaa jag har faktiskt klippt av några jenas, jag gillar det! :)

2010-11-09 @ 14:43:44
URL: http://fashionformonkeys.blogg.se/
Postat av: rb

Fin blogg som jag hittade idag, tänkte tipsa om annan "emo" som kanske skulle uppskattas (vi verkar ha en del gemensamma musikpreferenser) Om du inte hört dem redan så kolla upp fina skottarna The Twilight Sad http://www.youtube.com/watch?v=QBHnESrmmM0&feature=related och även avsomnade Aerogramme http://www.youtube.com/watch?v=Y8DG3ZVjfTY&feature=related

2010-12-04 @ 21:36:07
Postat av: Fredrik

Intressant! Kan tänka mig att David har koll på detta, men helt nytt för mig. Tack för tipset rb.



/ Fredrik

2010-12-06 @ 08:32:19
URL: http://enfinkarl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0