"Skynda på en dröm" - Intervju med Julia Andersen

 

Vi har redan hintat lite om att vi gillar Wellington Unique, men nu tänkte vi dra det hela steget längre. EnFinKarl tänkte låta kvinnan bakom kläderna berätta lite mer. Vi frågade helt enkelt ut henne under en kaffesession.

Namn: Julia Andersen

Ålder: 19 år

Bor: Åmål

Stjärntecken: Stenbock

Favoritpryl: Iphone

Stilikon: Maria Olsson, storasyster.

Vill göra i framtiden: Syssla med traktorer. Djur är ett stort intresse.

Tips: Ha alltid penna och anteckningsblock nära sängen.

Klädstil: simpel, minimalistisk med en kreativ touch. Hatar gina tricotmodet. Försöker köpa kläder som är snygga nu och om tio år.



Julia har alltid gillat kläder. Höjdpunkten var när hon hittade kläder när hon var utomlands som hon var säker på att hon skulle vara ensam om när hon var tillbaka i Sverige.

Kanske såddes drömmen till Wellington Unique redan då. Känslan av att vara ensam om, eller unik i, sitt nyköpta plagg var oslagbar redan då.

Idag går Julia sista året på en textil/designutbildning och är garanterat ensam om att starta ett klädmärke som projektarbete. Meningen är att när skolan är avklarad så ska märket accelerera och bli Julias huvudsyssla. EnFinKarl är säkra på att det hela kommer att bli så.

"Skynda på en dröm" kallar Julia det. Det är också anledningen till att hon valde att starta med så många olika infallsvinklar på sitt projekt. Varför börja med en grej när man kan göra allt själv från början?

Vi på EnFinKarl är löjligt förtjusta i Julias kläder, och då kanske speciellt flugorna.

Julia hävdar att inspirationen till dem kommer främst från tygerna hon väljer och att hon inte har hittat sin röda tråd i sitt skapande än, men vi tycker att det verkar som om hon är nära sitt syfte: Att låta individen skapa sin egna stil utifrån Wellington Uniques egna kollektioner (som består av både egna kreationer sydda från scratch och modifierade seconhandplagg.)

Målet, eller drömmen,  är att en dag ha cirka 10 sömmerskor som jobbar med Julias kollektioner. Och vilken klädintresserad människa skulle inte vilja det?

Som det ser ut idag gör Julia allt själv. Imponerande tycker vi på EnFinKarl som i bästa fall kan sy på fickor på ett par byxor med mycket möda.

Givetvis är kollektionerna baserade på Julias egna stil och har som mål att vara tidlösa och klassiska.

Att vara ifrån dalsländska metropolen Åmål ser Julia inte som något hinder, snarare tvärtom. Man får uppmärksamhet direkt och secondhandguldklimpar är betydligt lättare att hitta i småstäder, då efterfrågan inte är lika stor som i större städer.

Secondhandplaggen är ju en väsentlig del av Julias skapande, då de modifieras utifrån hennes preferenser och visioner och blir en del av Wellington Unique.

Ett snyggt plagg blir helt enkelt ännu snyggare och kanske ännu viktigare: unikt.

Det är ett ord som vi ofta kommer tillbaka till under vårt lilla kafferep. Man behöver inte vara ett större geni för att fatta varför ordet ingår i hennes varumärkesnamn.

Julia verkar inte direkt att ha några problem med inspirationen då vi pratar om allt ifrån broscher, konstverk och möjliga samarbeten under vårt kafferep, men för att försäkra oss om att det hela tiden kommer nya kreationer från Wellington Unique så listar vi därför saker som EnFinKarl vill att Julia producerar i framtiden:

- En alldeles för dyr skinnjacka.

- Ett par handsydda jeans i japansk denim.

- Ett modellplan.

- Ett samabete med EnFinKarl.

- Slipsar.

-  En generationsroman.

- Oxfordskjortor.

- En singer/songwriterskiva baserad på klassisk svensk vistradition.

- Ett par leopardmönstrade långkalsonger. För killar.

- En skäggprotes.



Råkar du vara i Karlstad idag, måndagen den 28:e mars så tycker vi att du ska besöka Wellington Unique på CCC. Där kommer också fina karlen Fredrik att vara.


Kommentarer
Postat av: Anonym

NU har jag äntligen fått tid att läsa! hahaha himla bra intervju!! jag lovar att jag ska göra allt på eran önskelista någon gång framöver! /J

2011-03-30 @ 22:08:27
Postat av: Julia

http://enfinkarl.blogg.se/2011/march/skynda-pa-en-drom-intervju-med-julia-ande.html?_tmp=1a8a14e70a64e871f123cfe199d6430938b04d2d

2011-03-30 @ 22:21:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0