Kalasdags!

Nu om ca 1 timme tar jag bilen till grannkommunen Säffle. Det är nämligen så att en av mina äldsta vänner fyller 25 år! Ska bli jättekul att få träffe henne och hennes mycket trevliga karl! Innan jag sticker tänkte jag lägga upp en bild på kvällens klädval. Det blev "jägare möter skogshuggare (skrev späckhuggare först haha) som möter cowboy". Framför brasan inne i skogen delar dom på några järn och får för sig att byta kläder med varandra och så här blev resultatet.
/ F
Skjorta: Velour
Hängslen: H&M
Jeans: Levis 501
Teckning: Gjort själv och kan köpas för 30 000 €

Dagens inköp

Att jag lite halt ironiskt hävdade att jag skulle köpa lädersmycken visade sig slå tillbaka tidigare än väntat. Tittade förbi Junkyard i Trollhättan idag och lyckades hitta en oumbärlig sak. En sån där fräsig keyhanger ifrån danska märket Konrad.
Nu kanske jag inte glömmer mina nycklar på olika ställen i världen. Det vore trevligt.

Tackar för stiltipset.

Tackar Fredrik för inspirationen till ny stil. Nu ska jag odla skepparkrans, köpa massa lädersmycken och djupa v-ringade t-shirts. Eller inte. Det märks.



Jag tyckte den här lilla moderna klassiskern var passande.
/ D

Så här vill jag se ut när jag blir stor

Tänkte att ni läsare skulle få ett återkommande inlägg som jag kallar "Så här vill jag se ut när jag blir stor". Det funkar helt enkelt så att jag tar en person som inspirerat mig på ett eller annat vis och skriver en kort text om varför! Först ut är Philip Crangi som är smyckesdesigner och har en egen studio i NYC.
Första gången jag fick upp ögonen för honom var i ett magasin jag läste. Jag minns hur jag var tvungen att bläddra tillbaka till den där sidan flera gånger och det slutade med att jag vek ner hörnet på sidan så jag slapp leta upp den hela tiden! Det var något speciellt med den välklädda och välstylade looken ihop med smyckena, skägget och tatueringarna som fick mig att rycka till. "Punk goes intellectual" som någon beskrev det. Det här var kanske ett par år sedan, men det händer än idag att jag letar upp bilden på Google (så varför inte lägga upp den här tänkte jag)! Jag har inga tatueringar eller kraftigt skägg, men så här skulle jag se ut om så var fallet!
/F



(Min kollega David har faktiskt ritat sig själv på armarna och har garanterat mer skägg än mig! Något för dig David!?)

Army of Me

Om man är allergisk mot färger och vill ha kläder som man inte behöver skämmas över om man rör sig runt Järntorget så finns svenska Army Of Me för att stilla dina behov.
Märket grundades 2008, men börjar bli uppsnappat av den stora grå massan nu.
Med en smal silhuett och ett utseende som man förväntas hitta i en Radiohead-video så tror jag att Sveriges musiker har fått ett nytt favoritmärke.
Finns på bl.a. Zoovillage
Fredrik: Klickade hem Selby-boken. Bäst för dig att den är bra.
/ D

Todd Selby

Så här på morgonkvisten tänkte jag tipsa om en bok av Todd Selby - Selby is in your place. Det började med att han tog fotografier hemma hos kända kulturella människor som t.ex. konstnärer, designers och musiker, för att sedan lägga upp små reportage på sin hemsida. Nu har han alltså släppt en bok med bilder hemma hos kända och mindre kända människor runt om i världen! Den här ska garanterat få pryda min bokhylla och här hittar ni den för 214 :-.

/ F
Vill ha dig! Nu!

Komprimerad skadeglädje

Om slapstick är humorns urfader så är Bill Dance dess ytterst omedvetne och okrönte konung.
Jag trodde aldrig jag skulle kunna roas så mycket av ett fiskeprogram eller av en herre som verkar ha en förbannelse som vilar över sig.
Däremot får jag en mildare panik av Benny Hill-effekterna, men kan man bortse från dem så har man ett Youtube-guldkorn som ligger och väntar på att visas precis här:
Misstänker att min kumpan Fredrik roas av det här också. I alla fall i onyktert tillstånd.
Och för att svara på Fredriks förra inlägg så hänvisar jag till Spotify.
/ D.

Will Ferrell

Mannen, myten, legenden. Kanske inte riktigt, men jägarns va bra Will Ferrell är! Han är en husgud här hemma! Skulle vilja ha en bok med citat från denna man som man kunde ta fram framför brasan nu i höstmörkret. Nog för att det är samma typ av humor i allt han gör, men jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar det! Okej, nu vet ni vad jag tycker om honom och det blev ett väldigt hastigt och lätt hysteriskt inlägg, men här får ni iaf en liten filmsnutt! Now if you don´t think this song is the greatest song ever...I will fight you! / F

Märkesmani

KING kör en pryl som behandlar olika personers märkespreferenser och vi gillar upplägget. För att ni kanske ska få ett litet grepp om David och Fredrik som är EnFinKarl så tänkte vi att det här skulle vara...ja...bra, kanske?


Intressant?

-Kanske för någon.

 

Inte för att vi tror någon bryr sig om vad vi har för typ av herrtrosor, men här kommer våra svar:

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

D A V I D

 

Kostym: Efter min tid som säljare på Topman så har jag ett par i garderoben. Favoriten är grårutig och riktigt gubbig. Underskatta aldrig billiga kostymer, lämna in dem hos skräddare och låt dem styra upp passformen.

 

Ytterplagg: Efter att ha kört min morfars gamla skinnjacka med discokrage i säkert 5 år så bestämde jag mig för att fixa en annan look. Dubbelknäppta kavajer av skepparsnitt är favoriterna. Märkesmässigt är det Whyred eller Lindeberg som passar min kroppsform bäst. Svarta, givetvis.

 

Skjortor: Vanity Collection, Red Collar Project i oversize-passform. Har dåligt med skjortor av någon anledning.

 

Jeans: Julian Red (Hoboken eller California) och klassiska 501:or.

 

T-shirt: Julian Julian Julian, Loveless-modellen i storlek large för riktigt slapp och skön passform.

 

Skor: Clarks ökenkängor. Världens skönaste sko. Skinn eller mocka spelar ingen roll.

 

Sneakers: Just nu använder jag ett par riktigt höga gröna Palladium som tydligen skulle användas av Franska armén. Vet inte om man kalla det för sneakers, dock. I somras slet jag ut ett par Whyredplimsolls och ersatte dem med ett par Alife-skor. Sen får man absolut inte glömma mina blå mockaskor från The Vael Project med den underbara Vibramsulan som är som att gå på moln.

 

Strumpor: Just nu Red Collar Project i hysteriska färger och mönster.

 

Underkläder: Nästan vad som helst, bara de gör jobbet.

 

Portfölj/väska: Olika beroende på situation och övrig stil, men nyköpt laptopväska från Red Collar Project används ofta.

 

Resväska: Samsonite som överlevt ett gäng turnéer och äventyr. Kommer förmodligen överleva mig.

 

Plånbok: Ganska klassisk run-of-the-mill skinnplånbok. Varje gång jag använder den funderar jag på att köpa en ny.

 

Solglasögon: Ray-Ban, modellen Boheme. Min far fick dem i 40-årspresent och använde dem aldrig. Jag å andra sidan har använt dem oerhört mycket.

 

Klocka: Vintage Seiko. Fick den av min morfar för ett gäng år sedan och är en av mina käraste ägodelar. Snittet på den skvallrar om 70-talsdesign. Men ganska minimalistiskt klassisk. Sen ligger det en gammal 80-tals-Casio och skaver i någon byrålåda.

 

Butiker: Är rätt dålig på att gå i affärer nu för tiden, men Kålle & Ada är värda ett besök i Göteorg. Detsamma gäller Ted Bernhardtz. Annars gillar jag second hand-browsing. Hittar ytterst sällan något, men när jag väl gör det så är det oftast magiskt. Mina favoritjeans är t.ex. ett par väl inslitna Julian Red som jag köpte på Emmaus för 250 spänn.

 

Webb: Junkyard.se, där Kid Down tillhör teamet. Men gillar även Caliroots Premium-shop. Shoppar faktiskt det mesta via nätet numera. Jobbade i butik länge och är mer än less på den miljön.

 

Skräddare: En riktigt sur gubbe i centrala Göteborg. Jag brukar kalla honom Lennart. Han är snabb och billig.

 

Skomakare: Har aldrig varit hos någon. Köper nya skor.

 

Kemtvätt: Ett ställe bredvid min flickväns jobb. Snabba och billiga. Jag lyckas av någon anledning alltid få kläder smutsiga. Ganska direkt.

 

TV: En massiv pjäs från Philips. En gåva från min vän Pål som inte orkade flytta med den till Stockholm.

 

Stereo: En gammal NAD-förstärkare och ett par gamla Panasonic-högtalare som låter gudomligt tillsammans. Vinylspelaren är en saftig DJ-sak från Omnitronic som jag fyndade från Tradera.

 

Mobiltelefon: Jag och mobiler brukar inte komma överens, så jag hade en ZTE för 299:- på Mediamarkt. Nyligen fick jag en rosa Samsung av min syster som verkar kunna göra jobbet till jag har sönder den eller tappar bort den.

 

MP3: Någon hysteriskt billig Creativespelare. Jag och småprylar kommer som sagt inte riktigt överens, så ju billigare och simplare desto bättre.

 

Dator: Skaffade nyligen en Mac och ska jag vara ärlig så fattar jag inte varför jag inte har gjort det tidigare.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


F R E D R I K


Kostym: Har ännu inte investerat i en hel kostym, men använder ett flertal kavajer! Favoriterna är en grå ullkavaj från Acne och en fiskbensmönstrad grå kavaj från H&M.


Ytterplagg: En halsduk med fickor i ändarna (perfekt för pocketböcker) från Whyred och alla mina jackor som hänger i garderoben. Måste jag välja en blir det nog Brandmansjackan från Fay inköpt på Herr Judit.


Skjortor: Acne, utan tvekan! Har alltid gillat deras känsla för kvalitet och påhittigheten i designen. Har även favoriter från Comme Des garcons och Patrik Ervell. Suktar just nu efter en skjorta från Gitman.


Jeans: Har ett par jeans från Vintage 55 som jag alltid längtar hem till, men de börjar dessvärre bli svåra att få på (Konstigt att alla jeans jag äger har krympt)! Det här med skengraviditet kanske stämmer!?


T-shirt: Av någon anledning går jag sällan i bara t-shirt, men har ett par fina från Acne i ett tyg som huden gillar.


Skor: Just nu i höstrusket använder jag ett par kängor från engelska Tricker´s. Till våren ska jag investera i ett par brogues i brunt eller svart. Klassiskt och fint tycker jag!


Sneakers: Ett par från Comme des garcons i samarbete med Converse.


Strumpor: Vita Intersport uppdragna över jeansen……not! Här tycker jag faktiskt många borde rycka upp sig! Finns många fina strumpor från t.ex. Happy Socks, men mina favoriter är i ull som jag köpte i en holländsk by förra året! Rätt kvalitet håller länge.


Underkläder: Får nog hålla med min kära David på den punkten! Det får dock inte sitta åt för mycket runt ”paketet”!


Portfölj/Väska: Har en kanvaspåse med fint tryck från svenska väsktillverkaren Sandqvist och min lilla ”Manpurse” i skinn från Italien.


Resväska: Se ovan. Ett par kalsonger och tandborste brukar räcka för mig.


Plånbok: En liten skinnsak med kortfickor i som jag fick på en mässa.


Solglasögon: Har inga, men tror jag ska fixa ett par clip-on till mina glasögon!


Klocka: Samma sak här…har en gammal Casio liggandes någonstans, men det skulle sitta fint med en vintage amerikansk armeklocka som man kan klicka hem från Ebay.


Butiker: På Herr Judit i STHLM hittar man det mesta inom vintage, sen tror jag listan skulle bli för lång om man radade upp alla butiker, men Tres Bien i Malmö är bra och Fever, Grandpa samt Scout i GBG för att nämna några!


Webben: Herr Judit, Tres Bien Shop, Grandpa, Opening Ceremony och Inventory är några att rekommendera!


Skräddare: Har faktiskt bara besökt ett skrädderi som heter Janssons skrädderi i GBG. Duktiga är dom iaf.


Skomakare: Stället (Kommer inte ihåg vad det heter) i Källaren inne i Nordstan, Göteborg. Alltid lika trevliga killar!


Kemtvätt: Tvättar för hand eller kör finprogrammet på tvättmaskinen. Har klarat mig förvånansvärt bra ifrån fläckar!


TV: En ”plattis” från LG


Stereo: Har småbarn så det blir mest musik i mina Koss porta pro.


Dator: En MacBook. Har i princip funkat felfritt i 1,5 år!

Skjorta: Comme des garcons

Slips: Peer of scandinavia

Byxor: Fifth Avenue Shoe repair

Skor: Filippa k

Väska: Vet ej. Italiensk och inhandlad hos Herr Judit

Hängslen: I skinn från H&M

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vet inte om någon blev visare efter det där mastodontinlägget, men gjort är gjort.

 


Ett par fina väskor

Nu kliar det i "klicka hem grejer från internet fingret" igen! Har länge suktat efter en kanvasväska, men man blir inte rik på att vara pappaledig så jag får sukta ett tag till. Tänkte iaf dela med mig av två alternativ. Har man lite dineros över tycker jag att Duluth Utility pack är en riktigt fin väska perfekt för laptopen och viktiga papper. Är du sugen kan man klicka hem den för 1395:- här http://stockroom.inventorymagazine.com/product/inventory-item-007-duluth-utility-pack. Den andra varianten kommer från svenska Sandqvist och ser mer klassiskt "ryggsäckig" ut! Fin är den iaf och här klickar du hem den för 1 195:- http://www.sandqvist.net/. Båda varianterna finns i blått och khaki, Sandqvist har dessutom en variant i helsvart! Nedan kommer två bilder som visar härligheterna!
/ F
Duluth Utility Pack

Hej! Jag heter Sandqvist och jag är svensk.

Norsk på bänk

Hittade en filmsnutt på datorn från förra veckan när jag var i Oslo. Träffade på en fin norrbagge i en park och ställde en enkel fråga! Jag passade på att filma allt och här kan ni se själva vad han svarade....

Dagens klädval

Tycker alltid det är trevligt när andra manliga bloggare lägger ut sina outfits för dagen! Alltid inspirerande, så här bjuder jag på en bildserie av mitt klädval idag. Har placerat mig själv i olika delar av min nya lägenhet så att ni kan studera varje bild extra noga om det behövs. Är det någon som undrar vart man får tag i kläder eller möblemang så fråga gärna. Varsågod.
/ F
Jobbigt när slipsen hamnar i kaffet!
Kvällsteet avnjuts helst i min sons barbapapamugg.
Skjorta: Acne
Slips: Peer of scandinavia
Chinos: Acne
Skor: Opening Ceremony
Soffa första bilden: Carl Malmsten

Köptips!

Vill du ha varma händer i vinter? Då bara måste jag länka till dessa godingar http://shop.shoerepair.se/en/product/626/shooting-glove!
Lädertumvante från Fifth Avenue Shoe Repair med separat ficka för pekfingret (snygg detalj och jättebra om man vill leka sten, sax, påse). Gör ju dessutom ingenting att insidan är täckt med ull.
Priset är tyvärr rätt saftigt, men man kan ju hoppas att tomten är extra snäll i år!
/ F

Norgebilderna

Här kommer ett gäng bilder från onsdagsturen till Oslo. Upptäckte att jag inte hade tagit så många bilder och jag hann dessutom inte med någon shopping i centrum. Här är iaf en helt vanlig onsdag i en höstig park och "häng" i Norsk lägenhet!
/ F
Här provar jag på tvåmannayoga. Intensivt och svettigt!
Här provar jag på tvåmannayoga. Norskt påhitt!

Man avslutar med att hålla i löv samtidigt som man står brett isär med benen.

Omedvetet "fuck you"(David hävdar att han slickar av kebabsås på fingret)
och min yngre bror.

Kampai!

Tillbaka till verkligheten

Biffy Clyro var riktigt bra live! När sångaren vandrade in på scen endast iförd ett par tighta rosa jeans trodde jag det var en uteliggare som vaknat upp bakom scen, men det visade sig att han bara odlat jesusskägg som han låtit blondera (hur coolt som helst)! Första låten brakade igång och sen var jag såld! Nu sitter jag hemma i vardagsrummet i Sverige igen och ville bara tacka biffy för en trevlig kväll!. Gick inte ladda upp bilder nu, men här kommer en filmsnutt på hur han såg ut och hur det lät! / F

Biffy, here i come!

På onsdag smäller det! Då tar jag min bil och min flickväns bror och stoppar honom i bilen, sen kör vi till den norska huvudstaden och säger hej på min bror! Det kunde ju vara bra så, men det blir faktiskt ännu bättre! Vi ska till Rockefeller och kika på Biffy Clyro som jag hoppas är hejdundrande bra live! Återkommer med bilder från kvällen på torsdag. Här kommer en liten aptitretare...håll i er!!
/ F
http://www.youtube.com/watch?v=NWUF2oiWe2I&ob=av2e

Måndagsmorgon

Klockan är runt 11.00 i Åmål och jag har nyss börjat vakna till liv på mina föräldrars soffa. Jag har en sjuk träningsvärk i hela kroppen, blåsor och skavsår i händerna och har en tilltagande migränkänning som med all säkerhet kommer att utvecklas till en fullfjädrad hjärndödare någon gång efter lunch.

Musik är farligt.

Jag spelar nämligen trummor i bandet Kid Down och vi hade en så kallad rephelg. Med andra ord så har jag slagit träbitar på dyrt skrot i några dagar. Hade nästan glömt bort hur roligt det är att pyssla med det där.
Vår nya skiva, Murphy's Law släpps för övrigt på onsdag.
Murphy's Law - Finns på itunes för en rimlig summa

Ge mig kaffekoppen nu!

Såhär lite senare på söndagskvällen tänkte jag ge er läsare ett "hett" köptips! Det handlar nämligen om kaffekopparna från Pantone. Dessa fina, pastellfärgade koppar väcker ett otroligt habegär hos mig! Företaget Pantone framställer olika färgnyanser och har klätt ett gäng med kaffekoppar i deras färger komplett med färgkod.
Vill du köpa kan jag rekommendera att du går in här http://www.grandpa.se/system/search/search.asp?c=189&b=&m=0&q= eller skickar efter via ebay där du hittar fler färger att välja på.
/ F

Gästinlägg nr 1

Sitter hemma hos en fin karl vid namn Fredrik och han är jättesnäll och bra på alla sätt! Han har visat hur man byter blöjor och lärt mig lite mer om vin......
och allt det där är skitsnack, dretprat och lögn. Fredrik vill sätta sig själv i god dager! Känns det rimligt att inte vara ärlig när man är tvåbarnsfar? Känns det rimligt att en man (?) leker med sanningen? Känns det bra att Fredrik byter blöjor samtidigt som han kastar en kissblöja på mig, skrider genom vardagsrummet och ropar strax efter, lite lätt, från köket att "vad härligt det är att sippra på lite vin och bli mer och mer.. vimsig.."
.... Jo vi har en fantastiskt fin lördagskväll med tåfis-ost och rödvin, vi hör bebissnack från soffan men vi kan inte riktigt koncentrera oss på det. Våra diskussioner går mer i takter som om hål i strumporna, ok-eller inte ok?, boomerang byxorna till Edwin var billigare på rean än p.o.p (polarn & pyret)- byxorna egentligen är och huruvida Ida Ek är med i dansfeber eller ej...
För att komma till det viktiga i kråksången, det var på tiden att det blev en blogg från dessa två stirriga, ickepretto, fina killarna. Nog för att inläggen bör bli tätare och flera men alla lär vi väl oss någongång... kanske..
Det var mig en ära.... /F

Storstädning!

Idag har jag städat. Oj vad jag har städat. Jag har städat så mycket att ordet städa borde bytas ut till Fredrik! Har nämligen flyttat till ny lägenhet och var tvungen att skura ur den gamla! Nu är det iaf gjort och snart bär det iväg på kalas! Kvällen till ära bjuder jag på den här uniformen.
/ F
Flannelskjorta - Imperator
T-shirt - Comme des garcons
Jeans - 501:or från min fars garderob!
Kängor - Tricker´s
Mössa - Solos egna

Äntligen!

Jag har i evigheter letat efter en vettig laptopväska som inte ser ut som ett rymdskepp eller kostar närmare en månadslön, men nu träffade jag George som löste mitt dilemma direkt. George är ljusbrun och med ett yttre som påminner om läder och finns på Junkyard.se för 349 kronor. George finns i blått också, om man är lagd åt det hållet.
/ D

Pingvinen Del 2

Vaknade imorse av att jag hörde röster utifrån vardagsrummet! Jag slängde på mig en filt och tog med mig gårdagens tidning utifall jag skulle behöva försvara mig! När jag kliver in i vardagsrummet kan jag med lättnad pusta ut. Det var bara Herr Pingvin som bjudit in sina vänner till morgonmöte! När jag insett att faran var över satte jag på lite kaffe och njöt av utsikten ut över Vänern!
Post scriptum. Glöm ej att hjälpa min partner David med sina klassiska plagg.
/F

Klassiker

De senaste månaderna har jag funderat mycket på varför jag inte köper mer "klassiska" plagg.
Det finns ju en anledning till att de är just klassiska, som t.ex. att Red Wings-kängor, Levi's 501:or och Ray-Bans Wayfarermodell återkommer med jämna mellanrum. Så jag gjorde helt enkelt slag i saken och inhandlade två par 501:or idag. På Stadium. För 199 spänn styck på rea. Creddigt värre.
Hur som helst tänkte jag försöka styra upp en lista med "måste-ha" plagg, klassiker som håller i vått och torrt.
Så, kära läsare: Vilka är klassikerna?
/ D

Oväntat besök!

Inte nog med att jag vaknade med otroligt känsligt huvud och halsont, när jag satte mig ner för att utföra mina morgonbestyr på toaletten upptäckte jag att en pingvin flyttat in i toarullen! Hmmm??


Bilderna som inte kvalade in till första inlägget....

Tänkte att jag kunde dela med mig av två bilder som faktiskt visar hur vi såg ut på 98% av de sextio som vi tog!
Jag (Fredrik) försöker lista ut hur man knäpper en cardigan och David får syn på något i taket!?
Jag har äntligen hittat rätt hål och David blir förvånad/rädd för något i taket!?
För övrigt tänkte vi Wall street möter brokeback som möter.....ett par tofflor. Klockan är 23.50, kom inte på något bättre! Nu = läggdags, natti!

Tjipp tjipp!

Här kommer ni läsare få följa hur två fina karlar blir Enfinkarl!

Vi finns här för att fylla gapet mellan de überseriösa modebloggarna och Flashbackforumet.
Vi gillar kläder. Och alkohol. Och kaffe. Och ungefär två miljoner saker till. Det kan ni kanske läsa om här. Eller så postar vi bara kvasi-intellektuella barnsagor med kommunistisk betoning. Det vet man aldrig.
- Den som läser får se.
Räven till vänster har på sig kostymbyxor från fifth avenue shoe repair, skjorta - acne, cardigan - Comme des garcons, slips - storyfall by Industribolaget. Ulven till höger har byxor a la whyred, skjorta - acne, slips - tie rack

RSS 2.0