b store A/W 2011

En lookbook från Londonbaserade butiken b store. En riktigt bra inspirationskälla inför hösten!
/ F

Filmtips

It´s kind of a funny story utspelar sig på ett sjukhus. En kille vid namn Craig har tröttnat på livet och vill dö. Efter att ha självanmält sig för ett rum på avdelningen för psykiskt sjuka människor träffar han Bobby (Zach Galifianakis) och han börjar sakta inse att han inte är så trött på livet. Mycket sevärd film som får hela 4,5 fina karlar av fem möjliga. Zach är som alltid hysteriskt rolig och bara att han är med borde räcka för att se den! Se den nu. Idag.
/ F

Book-hunting

Så heter väskan som jag gissar är till för böcker!? Mycket väskor och ryggsäckar här på bloggen, men det är svårt att sluta tipsa om dem när det finns så många godbitar! Ni finner den här.
Book-hunting Bag
Book-hunting Bag
/ F

Traverse Tokyo

Kul text på t-shirt. Vill ha en likadan som bilden visar. Vill du ha en likadan går du in här.
Chaos Tee (WHITE)
Chaos Tee (BLACK)
/ F

Sommarens skönaste t-skjorta

Min favorit t-skjorta den här sommaren är Carhartts Marine T-shirt. Finns även i lila och går att få tag på till mycket förmånligt pris från till exempel Hollywood.se.



/ D

Dagsmundering

Idag ser jag ut som en förvuxen pojkscout. Gillar looken man får till av att använda näsduken utanför kragen!


Väskan från Cambridge Satchel Company blir tveklöst mer och mer en favorit! Om du cyklar mycket (du kan ha den som ryggsäck) är det ett solklart köp om du är ute efter en liknande väska.

Skorna från Mark McNairy är en favorit! Köp om du tvekar!

Min vän Staffan i en klocka från Uniform Wares. Lika snygg i verkligheten som på bild!

Höstnytt från Tiger of Sweden. Gör sig kanske inte på denna bild, men väldigt fin IRL (datanördspråk, googla för mer info).

/ F

Dr. Martens M.I.E. Monkey Boot

Gillar det jag ser när jag kikar in höstnyheterna från Dr. Martens. Kul att de på riktigt börjar slåss på marknaden för de mer dressade skorna, men ändå sparat den klassska sulan som gör det omöjligt att missta dem för något annat än Dr. Martens. Den jag gillar mest är M.I.E. Monkey Boot och ni finner den här. Kika även in de andra modellerna!

 

/ F

 


The Camper Satchel

Att jag är lite smått förtjust i ryggsäckar går knappast att missa! Här kommer en variant från Sketchbook via Etsy. Amber Jensen gör dessa handgjorda väskor i Minneapolis. Hon arbetar i ull, vaxad kanvas och läder. Alltid kul när man kommer över fina produkter som inte halva Sverige använder! Hela sortimentet finner ni här.
The Ascent Backpack
The Camper Satchel
The Camper Satchel in Tan Waxed Canvas
1311445376_9d1546d5_full
/ F

Rebus






/ F




F-troupe

Har varit på jakt efter en chukka boot med kraftig sulkant. Helst i skinn eller mocka, men idag fann jag denna variant från F-troupe i Tweed (Harris Tweed). Fina höstskor som kan matchas med både kostym eller något mer avskalat.

Selectism - f-troupe-harris-tweed-chukka-boot-01

Selectism - f-troupe-harris-tweed-chukka-boot-03

Selectism - f-troupe-harris-tweed-chukka-boot-02

/ F

 

 


YMC - Navajo Deck Shoes

Tipsade om dessa i våras, men de bör uppmärksammas igen! Finns kvar i strl. 40 och 41 på hemsidan. En av sommarens snyggaste skor bland tygskorna! Samma modell finns även i andra färger om denna känns en aning färgstark.

/ F

La Belle Echoppe

En fransk liten webbutik med några utvalda delikatesser. Hittade bland annat ett fint laptopfodral och ett par fina öknkängor! Kul med lite okända märken.
Grey Desert BootsJoseph 13” Laptop Protective Sleeve
/ F

Dagens Soundtrack 27/ 7

Motion City Soundtrack - @!#@!

/ F

Engineered Garments x Mark McNairy

Tipsade om ett par brogues från detta sammarbete tidigare i veckan. Idag hittade jag ytterligare ett sammarbete dem emellan. Har varit lite motståndare till loafern innan och tyckt att den känns väldigt.....fjantig, men när det blev i skinn fick den en helt annan betoning. Vill ha ett par bruna skinnloafers. Den perfekta skon att ha när man går till brevlådan för att hämta tidningen på morgonen! Stå där ute på gatan och läsa framsidan på tidningen, för att sedan gå tillbaka mot ytterdörren samtidigt som man hälsar på grannen. Vad tror ni? Har loafern en plats i vårat liv? Skon hittar ni hos Nepenthes.
top
/ F

Dagens Bildkavalkad 26/7



tetinotete:  Summer style


jackartilleriet:  Äntligen!!  House Doctors otroligt fina skrivbord/sideboard Mix har äntligen kommit  till butiken och det är ännu finare i verkligheten än de vi tidigare  bara sett på bild. Kom och upplev. Här vill man jobba!



urbanemenswear:  Sam Lambert in his own take on a casual suit.

urbanemenswear:  Shoes from Prada, chinos from Filippa K, tee from H&M, jacket from Weekday, sunglasses from YSL and a silver belt from Acne. 





P7054794
P7054838
P7075206
/ F

Dagens Soundtrack 26/7

Darwin Deez - Up in the Clouds

/ F

Artilleriet

I mina ögon, Göteborgs mest intressanta inredningsbutik! Produkter utvalada med fingerspetskänsla fyller lokalen som befinner sig på Magasinsgatan 19 (bakom Acne och Velour). Det märks att butiksinnehavarna är kreativa människor med ett stort intresse för färg och form! Passade på att fota lite när jag var där idag och några favoriter är....


Lampa från franska Jielde. Den ska stå i mitt vardagsrum en vacker dag!

Plåtbokstäver från danska House Doctor.



Har du inte möjlighet att ta dig till Göteborg finns en hemsida med webbshop att kika in!

/ F

One Nine Zero Six S/S 2012

Ytterligare en lookbook att kika in för att få lite inspiration innan shoppingturen eller på hur man kan matcha kläder!
Älskar den här dressade och stilrena stilen som på något sätt ändå ger en känsla av street/skate.

 

 

 

/ F

 

 

 

 


Adam Kimmel for Carhartt

Carhartt har gått rätt väg med sina sammarbeten och denna blazer i sammarbete med Adam Kimmel är inget undantag! Finns att plocka upp hos Opening Ceremony för ca 2500:-.pop_42221_1.jpg
/ F

OriginalFake

Ett försök att driva med CDG PLAY? Vet inte, men likväl riktigt snygg. Fler män borde prova kortärmad skjorta och börjar du med en chambray från OriginalFake är du rätt ute! Du finner den här!
HATE HEART EMB CHAMBRAY S/S SHIRT

/ F


A Kind of Guise

Fantastiska produkter direkt från München (äntligen fick jag använda ett tyskt ü i seriös text). In och kika på hemsidan om du gillar vad du ser här! Läste en artikel om märket i senaste Monocle som jag kan rekommendera!

A KIND OF GUISE - SS|11 from akindofguise on Vimeo.

/ F

Deluxe - F/W 2011

Japanska märket Deluxe ger oss några sköna bilder från höst och vinter-kollektionen plus några klädesplagg som inte alls ser så lovligt ut, men de fina väger upp upp de fula. Att modellen ser ut som Rivers Cuomo från Weezer är dessutom ett stort plus!

 


Pianot

Ända sedan jag var liten har jag velat ha ett piano. Jag är absolut inte särskilt bra på att spela, men det är något speciellt med att sitta och leka fram melodier på ett riktigt piano. I söndags morse fick jag ett. Allt var fantastiskt förutom själva fraktandet av pjäsen. Jag var dessutom ganska bakfull vid själva hämtningen, så jag har nu en ganska sargad rygg, men jag äger i alla fall ett fint piano.


Annat av värde som syns på bilden är Fredriks konst till höger, samt min Jesustavla.

/ D

Karate.

Fredrik vs. Soptunna. 03:15. Natt till söndag i Åmål. Cameo: Jens Anundsson. 
/ D

Dagen Soundtrack 24/7



/ D

Nattens Soundtrack

Eller ja, det är väl söndagsmorgon nu.

/ D

Fitnesstips

Tack Johannes för tipset! Det här ska jag prova nästa gång jag bjuder på mat!

/ F

Julklappstips.

Visst, det kanske är lite tidigt men jag önskar mig en sådan här krabat i julklapp.
Jag har varit ganska snäll.

http://www.petitelapgiraffe.com/

/ D

Dagsmundering

Mulet väder innebär en tunn och vaxad jacka.
/ F

Köptips

Sidan got2get är fantastiskt rolig att leta igenom och idag fann jag tre perstorpbord med det klassiska mönstret "virr-varr". Har själv samma bord i köket och slittåligare bord får man leta efter! 1200:- verkar dessutom riktigt billigt!
3 ST.KÖKSBORD VIRR-VARR PERSTORP
/ F

Nytt hos Très Bien

Skor gjorda av Mark McNairy för Engineered Garments. Modell long wing och färgerna brun, mörkbrun och svart! En hel bunt nya skjortor från Gitman och jag fastnade för den blå manchesterskjortan med små prickar på. Det börjar bränna i fickan och brinner det i din går du in här!
Mark McNairy for Engineered Garments - Long Wing Leather Two Tone Tan
Mark McNairy for Engineered Garments - Long Wing Leather Dark Brown
Mark McNairy for Engineered Garments - Long Wing Leather Black
Product image
Product image
/ F

Dagens Bildkavalkad

cookthechef:  Calvin and Hobbes
storyoffame:  This is sick!!!
kamiyoo:  I still want this shirt ,
i’de stop
fresh 
Word. thisisnotnew:  mark mcnairy will jump on a track wit anyone these days MM x a bathing ape
Want. Mark McNairy S/S 2012.
CARMAGEDDON everythingyoulovetohate:  LA this weekend when they shut the 405 down.
Seems that there is a gun vibe happening today…
Kindafantastic.
/ F

Penfield Brimfield shirt

Jag är svag för material som är eller påminner om denim. Därför är Penfields Brimfieldskjorta någon som kanske kan hamna hemma i garderoben. Jag har dock svårt för att bestämma mig för vilken av modellerna som är snyggast. Jag inbillar mig att den mörka kommer att åldras på ett mycket fördelaktigt sätt samtidigt som den ljusa är fruktansvärt stilig nu under sommarmånaderna.




/ D

Skejpård från Carhartt

Jag vet att Fredrik är sugen på att börja åka skateboard så här har vi ett hett tips till honom, en bräda från Carhartt för 499 riksdaler (på Junkyard.se.)

Skateboard "7,75 - Script" - Cyan/Black


/ D

Referenshumor

Referenshumor är alltid roligt.



T-shirt från Wood Wood finns på Caliroots, nu till extra förmånligt pris.

/ D


Dagsform - Dagens Mundering

Baguettan vid korsvägen har förmodligen Göteborgs mest prisvärda baguetter. De har också en juice som börjar bli en personlig favorit! Kolla hur fint juicen samarbetar med mina skosnören! Idag känner jag mig som en sportig skatare från 90-talets början.
Smakens Poesi. Rekommenderas!

/ F

Rea på Junkyard.se

Junkyard har en hel del skateprylar, snowboardprylar och wakeboardprylar för folk i farten. Sen har de också kläder från några av EnFinKarls favoritmärken som Penfield, Clarks och Carhartt.
Just nu har de dessutom en realisation på stora delar av sortimentet.
Nu är det 30% rabatt, men i slutet av månaden är de uppe i hela 50%.
Här är några personliga favoriter:

T-shirt "Big Bear"Jacka "Holbrook"
Skjorta "Dade"Jacka "State"
Longsleeve "Henley"Skjorta "Clink"
Skor "A/O 2-Eye"Skor "Jink"


/ D

Min vän Erik

Träffade min vän Erik igår och det finns minst två saker som är bra med denna man. Sättet han knyter sina Converse och bilden han har ramat in och som står bredvid sängen. Bra jobbat Erik!
Anders Borg. Benet fick inte plats innanför ramen så det är tejpat på utsidan och på baksidan finner vi....
/ F



Dagens Soundtrack

En gammal favorit som lyssnats sönder och samman!
/ F

Take 8 Ivy

Där Take Ivy av Teruyoshi Hayashide tar slut (1960-talet), tar denna över och visar bilder från alla åtta Ivy League-skolorna fram till 1985. Take Ivy står redan i bokhyllan så visst blir man sugen! Finns hos Inventory.
/ F

Rea på Hollywood.se

Hollywood.se har en dunderrea nu och mellan alla skateboardprylar kan man hitta några riktiga godbitar. Här kommer några av mina favoriter:

CARHARTT                       Gibson Shirt - Cirrus/WhtCARHARTT                       Western Bermuda - Blue RigidCARHARTT                       WING SHIRT INDIGO STONE WASHEDCARHARTT                       HOLBROOK SWEATSHIRT LT.BLUE HECARHARTT                       Marines T-Shirt - Scarlet/WhtPenfield Campell Shirt - Blue Denim

/ D

Bättre live än på skiva

Kings of Leon visar sig från sin bästa sida.



/ D

Mark Vs. Clark

/ F

Dagens Soundtrack 20/7

/ D & F

Mark McNairy - Ties

Udda slipsar från Mark McNairy bryter av den annars strikta känslan en slips kan ge.
BLACK SHEEP TIE
SHARK TIE
ZIG ZAG TIE
/ F

Dagens Bildkavalkad

Cutlery, 2008 167 pieces  14,5 kg Silver  Edition 5/8 Variable sizes

kiskex:  all the pretty birds - Milan Men’s Fashion Week SS2012 | Day One  This is fucking boss.
/ F

Nikon Camera Lens Mug

Är du en trogen Nikon-nörd och släpar med kameran vart du än går? Då har jag hittat den ultimata produkten för dig! Kaffemugg och termos utformad som kameralins från just Nikon. 30 dollar för en liten och 35 för en stor. Helt klart "accessories of the week".
/ F

Frenchtrotters - Portraits

Frenchtrotters som gjorde en riktigt trevlig kortfilm från Pitti och paris modevecka förra månaden har spunnit vidare på idén och filmat folk i deras hem. Både inredning och kläder alltså!
/ F

Dagens Bildkavalkad

iwantthisshirt
everlane:  Here’s a sneak peek at some limited edition iPhone cases made by our friends at Indie Cases. The story Indie Cases is harnessing the power of Tumblr to make iPhone cases that they know you’ll love. Each week they commission designs from top independent designers and post them on Tumblr. At the end of the week they make and sell limited quantities of the designs with the most likes and reblogs. If you want to influence which designs get made, follow their Tumblr. Want to win a case? Reblog this post today for a chance to win a case of your choice. Note: one winner. Want early access to the shop? Sign up for their newsletter today and you’ll receive an email tomorrow for early access.
The morning commute.
2headedsnake-adski-kafeterilivejournalcom-115450-500-401_large
NYC Fashion Blog
/ F

Herschel Supply Co.

Herschel skulle förmodligen kunna klassas som en kanadensisk motsvarighet till svenska Sandqvist. Fina kanvasväskor till någorlunda bra pris! På deras hemsida kan du bl.a. hitta dessa produkter:
/ F

Dagens Soundtrack

Incubus har släppt ny skiva. Inte lika experimentellt som tidigare, utan snarare ren pop/rock, men funkar fint som bakgrundsmusik i bilen.
/ F

Du är en turist.

Death Cab For Cuties skivor har en tendens att smyga sig på en. Jag gillade inte Transatlanticism när den kom ut, trots det emopoppiga anslaget. Jag tyckte Plans var seg, trots att min flickvän spelade den mer än ofta. Jag tyckte Narrow Stairs var långdragen och överarbetad trots att Death Cab lekte lite med kraut-genren. Jag gillar alla dessa skivor idag. Förutom Plans, som jag älskar. Den kommer för alltid vara soundtracket till svår jetlag en New York-resa cirka 2005.


Nya skivan Codes & Keys kändes lite lam vid första lyssningen, men den växer, precis som sina äldre syskon och är just nu en favorit hos mig.



/ D

Beanie - Anchor

Vi fortsätter att tipsa om produkter för knoppen i form av en beanie. Trevlig mössa från CXXVI Clothing Co. Vi fortsätter även i ankarets tecken då ett litet ankare pryder den vita lappen på mösskanten. 30 dollar är inget att tjaffsa om, så in och beställ om du vill vara fin till hösten!
/ F

Raised by Wolves

Har av någon anledning fastnat för huvudbonaden som man kallar keps. Modellen ska vara en sk "5 panel" och märket Raised by Wolves gör riktigt fina sådana! Går bra att beställa direkt från hemsidan.
/ F

Thom Browne - Höstbrogue

Höstens kanske snyggaste brogues går nu att beställa från Oki-ni. Konstigt vad detaljen med den trefärgade tygbiten kan göra skon så mycket snyggare! De har även Thom Brownes klassiska brogue i svart. Samma sko fast utan den tjocka gummisulan.
/ F

Dr Martens S/S 2012

Temat "blommigt" fortsätter till våren och Dr Martens har anammat trenden. Vad tycks?

/ F

Dagens Soundtrack

Blink 182 - Up All Night, första singeln på 8 år och låten är kanske inget jag i normala fall skulle lyssna på, men eftersom jag spelat Blink en hel del under min uppväxt tycker jag den kvalar in till "Dagens Soundtrack".
/ F

What what in the butt?

/ F

Miharayasuhiro

Ett par skor som fångade mitt intresse idag är dessa godingar från Japanska Miharayasuhiro. En klassiskt "postman"-sko i ankelhög modell! Går att bra att beställa från denna sida.
/ F

Engineered Garments A/W 2011

Inspirerande bilder på höstkollektionen!
/ F

Dagens bildkavalkad

mrjono:    Boys Smoking, Portland Road, North Kensington1956 © Roger Mayne
thejunglefish:  let’s go, guys
Patrik Ervell
The Generic Man x Comme des Garcons Shirt LONGWING BROGUE
 
/ F

Dagsform

Skickade efter en väska i brunt läder från Cambridge Satchel Company och tänkte självklart visa upp den här på bloggen! Blev först ganska förskräckt när jag packade upp den och upptäckte att skinnet inte höll den kvalitet jag hade hoppat på. Skinnet var ganska stelt och inte alls sådär kraftigt som jag ville ha det, men efter några dagars användande är jag ändå nöjd! Min 13" MacBook passar perfekt och man får ner ytterligare småsaker och en extra tröja. Designen är det inget fel på (älskar att den går att bära på ryggen!) och nu ska den bara slitas in ordentligt, så förhoppningsvis blir den lite mörkare och mjukare med tiden.
/ F

A.P.C. - Anchor Print

Både jag och David gillar ankare och denna t-shirt från A.P.C. med ett ankare på bröstet gillar vi också! Jag gillar den. Jag har inte frågat David, men jag tror han gillar den, eller det vet jag att han gör.
A.P.C. Anchor Print T-Shirt
/ F

A.P.C. x Carhartt

Bilder på ett samarbete mellan franska A.P.C. och Amerikanska workwear-märket Carhartt. Ganska intetsägande bilder, men både jag och David är småkära i Carhartt och A.P.C. med sina "ready to wear"-plagg gör att det kan bli riktigt intressant!  Våren 2012 får vi se vad det blir av det hela, men loggan har de iaf lyckats med.
/ F

Vans - Authentic

Nitty Gritty har mycket man vill ha och det som jag är mest sugen på är ett par gröna Vans Authentic. De kostar nu på rean bara 455 :- och du finner dem här. Även klassikern Achilles Low från Common Projects finns till reducerat pris.
Vans Authentic Primary
Vans Authentic Primary
Vans Authentic Chambray
Vans Authentic Primary
/ F

Var inte "Nine Types of Light" vad du hoppats på?

TV On The Radios senaste platta var väl kanske inte det bästa de gjort. Då är det kul att hitta gitarristen Kyp Malones soloprestation Rain Machine, en klockren halvstökig historia med finfina melodier.
Den kom redan 2009, men jag har lyckats missa den.

/ D

Me-time

Busdriver är fantastisk. / D

Archival - Waxed Twill Rucksack

Handgjorda ryggsäckar från Springfield, Oregon. Utsökt design och finns i två färger. Hade jag inte precis skaffat en väska från Cambridge Satchel Company hade mina pengar gått till denna! Här finner ni den.
Archival Olive Waxed Twill Rucksack
Archival Olive Waxed Twill Rucksack
Archival Gray Waxed Twill Rucksack
Archival Gray Waxed Twill Rucksack
/ F

Apfötter

De senaste månaderna har löpning blivit en viktig del av mitt liv.
Att snöra på sig skorna, ladda iPod Shufflen med lämplig musik och bege sig ut i skogen har blivit min meditation.
Jag har tidigare tipsat om "Naked Guy", Anton Krupicka, och boken "Born to Run" så att jag är ett fan av så kallad barfotalöpning bör knappast komma som en överaskning. Mitt senaste inköp är faktiskt ett par Vibram Fivefingers, världshistoriens fulaste sko efter Buffalon, moonbootsen och träskorna.
Mina efterlängtade Vibram är av modellen KSO Trek i känguruskinn. Med andra ord ser skorna ut som ett par apfötter. Men de är ju fantastiskt sköna.

/ D

Tidsfördriv

När jag var liten var mina favoritspel på min gamla 386:a av typen "peka-klicka-äventyr". Spel från Lucas Arts som Day of The Tentacle, Sam & Max och kanske framför allt Monkey Island-serien tog periodvis upp mycket av min fritid.

Nu för tiden behöver man inte trycka in ett gäng disketter i datorn för att spela de två första delarna av Monkey Island, det räcker nämligen med att ladda ner dem i din iPhone eller iPad. 22 spänn per spel och värt varenda öre.
Det är min räddning på tråkiga bussturer och sega tågresor.


Nu vore det trevligt om Day Of The Tentacle också fick ett ansiktslyft och introducerades på iPhone. Det var mitt favoritspel i mitten av 90-talet. Nostalgi, någon?

/ D

Chad Valley

Den här killen spelar på sommarens höjdpunkt, Way Out West. Bör ej missas.

Now That I'm Real (How Does It Feel?) from chad valley on Vimeo.

/ D


Hardcore?

Jag brukar vara fruktansvärt svårflörtad när det kommer till "hårdare" musik, men kanadensarna i Fucked Up (som jag tipsade om för ett tag sedan) och deras rockopera "David Comes To Life" är helt fantastiskt bra. Melodiöst, men ändå kompromisslöst och fränt som få så kallade punkband är idag.
Tar man sig som ovan hardcorelyssnare sig förbi de karaktäristiska vrålen så hittar man massor av hitlistematerial rent melodimässigt. Njut.
/ D

Sale Sale Sale

Nitty Gritty har tillsammans med Oscar Jacobson tagit fram en byxa som gärna skulle få hänga i min garderob! Detta är såklart inte det enda dom har på sin rea, men helt klart en favorit hos mig!
Nitty Gritty Slim Cotton Trouser
/ F

Très Bien Shop - Makeover

Très Bien har ändrat insidan på sin butik i Malmö. Samma firma (Arrhovfrick) som ligger bakom inredningen i stockholmsbutiken har lyckats än en gång!
/ F

Tanner Goods - Tote

Tanner Goods vet hur man gör produkter med skinndetaljer. Den här vaxade totebagen är en av de finare jag sett denna sommar och den går bra att beställa direkt från hemsidan! Kolla även in nyckelhållarna och bältena.
WAXED CANVAS TOTE - NAVY/SADDLE TAN
/ F

Alkis - Göteborgare - Skogshuggare - Fiskare

Kalla det vad du vill, men framförallt är en beanie på sned - Fashion.
/ F

Converse - Aloha Rag 20th anniversary Zip

En av sommarens snyggaste sneakers! Vill du ha ett par egna får du skynda dig hit. 140 Par i hela världen och det finns några storlekar kvar!
Converse, Aloha Rag 20th Anniversary Zip Sneakers
/ F

Inredning - Inspiration

Hängande säng i furu och en fåtölj att stoppa med det man har till hands. Hör av dig om du kan tänka dig att tillverka något liknande till mig!
/ F

Sale Sale Sale

Goodhoodstore.com har börjat med sin rea och jag har tittat lite extra på en hatt/keps från danska Soulland och skor från Opening Ceremony.
Item Image
Item Image
Item Image
/ F

Selima Optique

Har varit på jakt efter ett par liknande glasögon ett tag! Runda bågar i tortoise till en vit oxfordskjorta med button down är oslagbart! Har du hittat Harry Pottern inom dig kan du kika in dem närmare hos Mr. Porter.
Selima Optique Round-Framed Tortoiseshell Optical Glasses
/ F

Dagens bildkavalkad


kiskex:  LB FEED - Hidden humor
kiskex:  All Things Très Bien: Paris Day 1: Martin’s Maison
kiskex:  Umit Benan Spring 2012 Menswear Collection Slideshow on Style.com
thecolony:  In the library..
kiskex:  Mauro Grifoni » Backstage Man FW11-12
/ F

Game of Thrones

Hade tänkt vänta. Ville läsa böckerna först, men igår kunde jag inte hålla mig! HBOs största satsning (312 miljoner kronor) på en tv-serie någonsin har fångat mig och kommer inte släppa taget. Game of Thrones är bra. Riktigt bra! Till och med Riktigt jävla bra! Jag plöjde igenom fyra avsnitt på rad och jag andades knappt, rädd att missa något. Vi här i Sverige kan följa serien på Canal+.
/ F

Carven S/S 2012

Gillar det jag ser när jag tittar på Carvens vårkollektion. Trevliga färger som sammarbetar och vackert matchat! Kika in och låt dig inspireras till nästa gång du ska klä dig!
Carven Men's Collection Spring/Summer 2012
/ F

Tantum - Navajo Pocket Tee

Visst har det blivit populärare och populärare med indianmönster och speciellt stammnamnet "Navajo" har dykt upp överallt det senaste. Ryggsäckar, skor och skjortor har använt "Navajomönstret", men idag visar jag en t-shirt från Tantum som finns att tillgå hos Union.
/ F

Dagens bildkavalkad

legeniedumal:  sunroom with big bookshelves yes
Over rated.

kiskex:  Mister Mort - Milan Fashion Week SS12
why does this calm me
Smash! Let’s do it…
/ F

The Rapture är tillbaka!

The Rapture fick hela världen att dansa till sin punkdisco för några år sedan. Låtar som House of Jealous Lovers och I Need Your Love gav The Rapture en hel del uppmärksamhet, men sen försvann de. Eller de försvann inte, de släppte bara en skiva som bitvis lät som The Ark och saknade sväng.

Men nu, 2011, släpper The Rapture en återigen ett album på DFA, där de en gång fick hipsters att dansa natten lång.
Första smakprovet heter "How Deep is Your Love" och innehåller både saxofonsolo och discotrummor.



Själv tycker jag att melodin påminner misstänkt mycket om något som Hot Chip kunde ha gjort.

/ D

Dagens Soundtrack 3/7

Tionde maj släpptes Ohayos debutskiva "The State We're In" på Häpna.
Ohayo är Andreas Söderström a.k.a. ASS, Johan Berthling från Tape och Per Eklund (som trummat med bl.a. Miike Snow och Ragnstam.)


Ladda ner Vowel After a Pause

/ D

Dagsform

I Finland heter chips "sips" och köper du en minipåse heter det "minipussi".
Förutom att shoppa chips var jag inne och shoppade på Lindex idag! Kan verkligen rekommendera ballerinastrumpor i dammodell! Syns inte i skorna och är otroligt tunna och luftiga. Manligt? Nej! Bryr jag mig? Nej.

/ F

Sale Sale Sale

Inventory har en trevlig liten rea på ytterplagg. Vi hittar kvalitetsmärken som Mt. Rainer, Nigel Cabourn och Margaret Howell.
/ F

Dagsform

34 grader tryckande värme och svett, massor av svett. Helsingfors kokar idag så det fick bli skuggplats med kyld dryck i näven och en stunds iakttagande av förbipasserande människor. Otroligt vad intressant det kan vara att titta på andra människor i rörelse. Idag beställde jag något som på finska heter "Tuplajättimegahampurilainen". Det jag kunde utläsa av detta var något i stil med "jättemegahamburgare" och jag blev inte jätteöverraskad när det visade sig vara en stor hamburgare på tallriken, däremot blev jag överraskad när jag tillsammans med köttet fann en rejäl schnitzel mellan bröden...
/ F

Sale Sale Sale

Oi Polloi har inlett sin rea med 50% på utvalda plagg. Du hittar bland annat fina plagg från Woolrich, Folk och Engineered Garments!
Birdwell Beach Britches 1 Lace Original Short
Woolen Mills By Woolrich Upland Shirt
Woolen Mills By Woolrich Upland Jacket
Woolen Mills By Woolrich Bush Short
Folk Overcoat
Engineered Garments Ashfield Jacket
/ F

RSS 2.0