Dagens Soundtrack 31/5

Varje vår och sommar tackar jag min vän Jesper för att han introducerade mig för Tiger Tunes. Musik att bli sådär härligt sommarberusad till.
Videon nedan är totalt och komplett värdelös men låten är en trevlig popdänga som alltid får mig på bättre humör.
Mycket nöje!




Tack Jesper!

/ D

David och Fredrik

Sprang på min kollega David idag och sköt honom med kameran. Sedan sköt jag mig själv hemma. Som ni ser har David lite brunare ben än mig och det beror på att han använder brun utan sol på benen...eller?
/ F

Quilted shirt

Londonbaserade butiken Present har gjort en alldeles egen skjortjacka. Känns en aning höstig, men under en kyligare sommarkväll vid vattnet ska den nog funka! Följ länken för större bild.
Present Quilted Overshirt Navy
/ F

Kvällsbilder

Ss11look11
/ F

Dagsuniform

Jeans på jeans blir det idag. Skjortan är från weekday och jeansen är ett par 501:or. Skorna kommer från Mark McNairy. Hela jag andas cowboy idag förutom skorna då. Gillar egentligen inte att använda jeans både på överdel och underdel, men bryter man av med ett par fina skor i mocka blir det fint iaf.
Det skaver...
tittar till så skorna sitter rätt...
Min dotter tittar också till så dom sitter rätt.

/ F

Wings and Horns

En mycket trevlig sommarskjorta i oxford. Kortärmad och passar för de flesta tillfällen. Jag skulle matcha med ett par chinos eller kostymbyxor. För att inte få en för uppklädd stil sätter man sedan på sig gympadojjorna, precis som killen på bilden. Här finner ni skjortan.
Wings + Horns Short Sleeve Oxford - White
/ F

Handdukar

Vad sägs om en ansiktshandduk i chambray? Jag gillar handdukarna från yoshii (ett japanskt märke, inte den gröna figuren i mariospelen). Chambray, polka dots och shirt stripe att välja på och du finner dem här.
Chambray Face Towel
Polka Dot Face Towel
Shirt Stripe Towel
/ F

Dagens Soundtrack 30/5

Ok, det känns kanske lite new age och smålöjligt, men gillar verkligen den typen av musik som kallas ambient.
M83 är ett franskt electroprojekt och deras Digital Shades Vol. 1 är en bra ingång om man vill lyssna på harmonisk ambient som funkar utmärkt att somna till.



/ D

Backyard Bill - Andrew Wren

Killen som står bakom skäggbloggen "Facial Awareness" har fångats på bild och killen har inte bara skägg. Han har riktigt bra koll på hur man ska klä sig också!
/ F

Mark McNairy x Tres Bien

Ytterligare tre modeller från Mark McNairy har trillat in hos Tres Bien och jag kan bara gratulera till ett ytterst lyckat samarbete! Liknande modell har man sett förut från Mark McNairy, men man tröttnar aldrig att titta på den!
Ni finner modellerna nedan plus de andra modellerna som du bör kika in här.
Product image
Product image
Product image
/ F

H&M F/W 2011 Video Preview

En videosnutt som visar några plagg på kommande höstkollektion. Vad tycker ni, har de gjort rätt när de tagit ut svängarna lite? Tycker själv att det andas både Prada och Dries Van Noten och det är ju helt okej.

/ F


Slips i trä

Wood Thumb har gjort ett gäng slipsar i trä. Faktum är att jag tycker om det. Lite grann iaf. När jag får lite tid över ska jag göra en egen i bark eller varför inte i barr! Här går ni in om ni blir sugna på att hänga ett stycke träbit runt halsen.
Wood Thumb Neckties
/ F

Gil Scott-Heron



Gil Scott-Heron, mannen bakom "The Revolution Will Not Be Televised" avled för någon dag sedan och därmed har ytterligare en legend gått ur tiden. Man kan väl säga att han levt på lånad tid efter en längre tids drogmissbruk av den tyngre sorten samt att han var HIV-positiv, men faktum är att vad som kallats rappens gudfader fortfarande producerade både musik och lyrik av skrämmande bra kvalitet.

Klippet nedan är ifrån skivan "I'm new here som" släpptes förra året. Finns också i en omarbetat version av Jamie XX under namnet "We're new here."
Väl värt att kolla upp!



/ D

Borta bra, men hemma bäst!

Äntligen sitter jag hemma i soffan. Efter två veckor i den finska skogen är det skönt att kunna prata svenska igen. Går du in i en matvaruaffär någonstans nere i europa så förstår du till viss del vad som står på skyltar m.m., men i Finland, ett stenkast bort, förstår man ingenting. Märkligt. Jag har såklart lite att ta igen på David nu när jag varit disconnected från den kära interwebben och jag börjar med en stilfull bildkavalkad. Låt dig inspireras och välkommen tillbaka till mig själv!
itsandrebarros:  #462 barney-barrett:  Francois Verkerk.
unusualyoung:  Francois Verkerk
still need to know who this man is, help!
mad skillz
anchordivision:  Visvim Patrician WT Folk Brogues
dirtysleeves:  (via TRUCK|FURNITURE)

anchordivision:  Mark McNairy X ACL & CO Brogue Boot
bloglauriannelopez:  Tanya Clarke
for cp
Leica Look-Alike Skin. Best looking camera you’ll ever get for $9.  Get it here.
novh and girlfriend nicoleloher: candid and apparently taken less than 24 hours after they first met and made their online relationship a real life one. awww cute. note: i did not take this photo
ryanfuckinggosling:  Question: What is it that makes you say, “I want to portray that?” Ryan: I think it’s just, you know, when a song comes on and you just gotta dance. It feels like that. You could be listening to songs all night, and there are good songs but you don’t need to dance to them. And then one comes on you just gotta have a dance attack. I don’t know how to describe what that is, but it just feels like that.  yes.

/ F

Dagens bild 27/5

Lite inspiration inför kommande frisörbesök.

“You guys, are you worried that we might get too much pussy tonight?”

/ D

Och nu blir det: Reklam.



/ D

Referenshumor

Är du född på 90-talet?
Då behöver du inte bry dig om videon här nedan. Den är av typen referenshumor.

Den skämtar alltså med ett popband som hette Popsicle vars sångare Andreas Mattsson hade struma som ung och därför står hans ögon ut lite. Den där jätterolige Robert Gustavsson, som du kanske känner igen, härmar Andreas och Henrik Schyffert låtsas spela bas. Henrik Schyffert känner du kanske igen ifrån Parlamentet och du tycker kanske att han inte är så bra egentligen.

Men Johan Rheborg, han har du garanterat sett både i Parlamentet och Solsidan! Han låtsas spela trummor i den här videon som driver med hela musikgenren indiepop. Det kan du googla om du vill veta mer om det. Och om du ändå är där, kolla upp "referenshumor" också.



/ D

Dagens Soundtrack 26/5

Vad är tyskt, svårt, elektroniskt och monotont?
Nej, det är inte Kraftwerk, det är Planningtorock som släppt "W" på DFA Records.




/ D

Helsingfors

Sitter i en lägenhet en liten bit utanför Helsingfors och har lyckats komma åt internet. Har inte hunnit med att skriva något då det mest varit jobb som stått i fokus. Jag tar planet hem på lördag och kommer under nästa vecka att förse er med fina inlägg som vanligt. Här kommer iaf lite bilder från första veckan i Helsinki.

Som vanligt krånglar det med att få bilden stående när man använder en pc.
'

Finsk katedral

Skjortor hängandes mella husen

Finsk borg

/ F

Dagens bild 25/5

“I don’t really have any spidey senses, but I love mary jane and I am a freelance party photographer. So…”
/ D

Dagens Soundtrack 24/5

Instrumental musik baserad på gitarr och hiphopbeats som bitvis låter som om en förvirrad hårdrockare skulle göra covers på Nintendosoundtracks. Kan med andra ord inte bli dåligt!



/ D

Soulland Wiper Jacket

2729:- istället för 3899:-
Rätt bra rea en av de skönaste jackor jag har sett på riktigt länge.

Än en gång på Caliroots. Surfa in och handla.
/ D

Band of Outsiders X Sperry Topsider

Min Sperry Topsider har snabbt blivit mina favoritskor trots mina tidigare tveksamheter till begreppet seglarsko. Nu har C Premium store (Caliroots) fått in Band of Outsiders version av den klassiska Topsidermodellen. Klart att det vore fint med en sån här:


/ D

Torpedo - We



Tipsade nyligen om Torpedo och deras fantastiskt trevliga musik, men vill fortsätta att pusha för deras nya skiva "We" som låter lite som om Kraftwerk och David Bowie skulle göra en skiva ihop. Alltså ganska bra. Milt sagt.  

Finns på musiktjänsten Spotify och cdon.com. Vet du inte vad det är, googla det. Vet du inte vad "googla" är, sök på Altavista efter "Google".

/ D


Pendleton X Levis

Men's Levi's Workshirt
Såhär står det på Pendletons hemsida om skjortan:
"Levi's® iconic workshirt in rugged denim is reinforced with our Pendleton jacquard in all the right places – back yoke and elbow to cuff. This unique design is woven in our Northwest mill exclusively for Levi's. The pattern features hints of indigo, gold and red that reflect the colors of a well-worn pair of vintage Levi's. 100% cotton denim with 100% pure virgin wool jacquard. Dry clean. Made in the USA"



Och för er som inte är så internationella av er, översatt till svenska så blir det ungefär:
"Snyggare skogshuggarskjorta hittar du inte. Tillverkad i USA"

/D


Tio fingrar och en sampler

Jel, samplarguden från Subtle, 13&God, Themselves och säkert flera trevliga projekt, övar på sin MPC2000XL. Det är ju inte utan att man blir lite imponerad.



/D

Dagens bild 20/5

“When the paddle’s in my hand, just call me ‘Andre Apathi.’”

/ D

Natoband i skinn

Vill du ha en ny klocka men brände merparten av lönen på krogen igen?
Köp det näst bästa - Ett klockarmband i skinn som lyfter vilket trött ur som helst.
Finns i färgerna choklad, honung, natur och svart och kostar 400 riksdaler.
/ D

Dagens bild



Kommentar överflödig.


/ D

Seasick Steve - Don't Know Why She Love Me But She Do

En skäggig bluesmusiker, en Led Zeppelin-basist och kanske framför allt: En helt otrolig trumslagare från Åmål.
Mer behövs inte för att förgylla min kväll.




/ D

Midjeväskans återkomst!

När jag gick i högstadiet köpte jag en gul midjeväska i nylon från något fräckt märke som en oerhört tuff skateboardtidning tipsade om. På fotona i Edge, som tidningen hette, så var det världens snyggaste accessoar. I butiken, med viss hjälp av en snygg säljartjej, blev den om möjligt ännu snyggare. Givetvis kostade den betydligt mer än vad man hade råd med på den tiden.

Väl hemma blev den där fruktansvärt snygga väskan aldrig använd.
När skulle man ha den? Vad skulle man ha i den?
Den var inte ens snygg hemma i pojkrummet.


En gul fannypack.
- Vad tänkte jag egentligen?

Ändå sitter jag idag, cirka 15 år senare och funderar på om det inte vore lite kul att köpa en midjeväska från Sandqvist. Lite hipstercoolt sådär. Eller så skulle jag kanske bara se ut om en tysk turist.
Jag gissar på det sistnämnda. Men visst är jag sugen på en midjeväska att förvara.. eh.. något i.

/ D

Dagens Soundtrack

Sveriges bästa band i mina ögon, Torpedo, får alldeles för lite uppmärksamhet. Därför postar jag den här vackra videon igen (kanske för tredje gången?) Justin Timberlake har fattat vilket bra band de är. Det borde du också göra. 
 


/ D

Sommartofflor

Espadrillos of Sweden - Svart
Förra sommaren slet jag ut inte mindre än tre par tygtofflor av spansk härkomst.

Espadrillos kvalificeras knappast till det snyggaste man kan ha på fötterna, men det är ju en enormt trevlig och luftig känsla när de väl sitter där. Sen luktar de ju underbart maskulint efter någon veckas användande.

Hur som helst, Urbana.se har specialpris på Espadrillos of Sweden. Ge dina fötter en present.

/ D

Dagens bild

"Förjävla gött gäng" som man säger i Göteborg.

/ D

Timberland X Abington

Abington vs. Timberland
Caliroots har dem till salu för 1999 riksdaler.
Det kan väl ett par oerhört stiliga kängor vara värda?

Vibram. Men det har du nog redan uppmärksammat.

/ D

Dagens bild

Jag misstänker att killen ovan har förlorat en vadslagning.

/ D

Les Big Byrd



Klockren första singel från tre följande (inte helt okända) herrar:
Jocke Åhlund - Teddybears STHLM, Caesars, samt producent av Hellströms senaste.
Nino Keller - Caesars, The Slaves och livetrummis med Teddybears STHLM.
Frans Johansson - Fireside.




EP:n hittar du på både iTunes och Spotify. Det låter onekligen lovande.


/ D

TV On The Radio

TV On The Radio brukar oftast hänföra mig helt när de släpper nytt material, och även om singeln Will Do är magisk så är kanske inte hela albumet Nine Types Of Light lika perfekt som deras tidigare alster.
MEN, nu är det så att hela albumet även finns som en film som faktiskt lyfter det hela lite.



Singeln Will Do:




Albumet i filmversion:



Det är alltid kul att se band/artister ta nya grepp i sitt skapande och TV On The Radio har verkligen gett sin nya skiva en ny dimension med filmen ovan.


Sen är de utan större konkurrens ett av de mest välklädda banden i den generellt sett rätt taskigt klädda musikindustrin. Bara kolla på skäggen och glasögonen. 

TV on the Radio

/ D

Fråga:

Vad hände egentligen med The Vael Project?
vael project footwear fall 2009 preview 1 Vegas Shows | Vael Project Autumn 2009 Preview
Jag köpte ett par oerhörtt sköna skor från F-Division för några år sedan (Blå mocca med tjusig vibramsula) och skulle mer än gärna handla mer av de där enormt sköna dojjorna. Jag har använt sökmaskinen Google utan större lycka, dock är jag gammal och inte uppväxt under Wikipediaeran och behöver därför hjälp. 
Så: Hjälp mig!

/ D

Big Talk - Getaways



Jag tipsade för ett tag sen om Ronnie Vanuccis projekt, Big Talk, och nu finns låten "Getaways" ute.
Det låter, hör och häpna, lite som The Killers. Herr Vanucci står nog för ett par av refrängerna på deras album om man ska gå efter hitpotentialen i den här singeln.

Big Talk - Getaways by Epitaph Records

/ D

Second Son Oxford Shirt

Oxfordskjortor kan man aldrig ha för många av.
Nu är visserligen den här slut i lager hos tillverkaren, men bör väl rimligen gå att få tag på någonstans på svarta marknaden om man letar med ljus och lykta.




/ D

David Lynch goes disco

Listen: David Lynch's Electronic Single


Den lätt orginelle filmmakaren släppte för ett tag sen en singel med namnet "Good Day Today" och låter absolut inte som jag trodde det skulle göra, utan snarare bättre. Lovar gott inför ett kommande album.

Att B-sidan "I Know" dessutom påminner lite om Sparklehorse gör det hela om möjligt ännu lite trevligare.


Good Day Today by threeminutesthirtyseconds

/ D

Dagens Soundtrack

Då Fredrik är utomlands medan jag är i Åmål så dedikerar jag denna klassiska indiepärla till hans ära.
Videon är verkligen ett utmärkt tidsdokument. Så usel att den blir cool.



/ D

Finland, here I come!

Imorgon åker jag till Finland, närmare bestämt Helsingfors. Ska dit på jobbuppdrag i två veckor. Det jag ser fram emot mest är att få se mumintrollen på riktigt och har jag svinmycke tur kanske jag får bada bastu på riktigt också. Vet inte hur mycket jag kommer kunna förse er kära läsare med inlägg, men jag lovar att det kommer bilder mm från de tusen sjöarnas land när jag är tillbaka. Tills dess får David hålla i tyglarna här hemma i Sverige. För er som kommer sakna mig har jag en halvnaken bild ni får in och kika på när er längtan blir för svår! På återseende!

/ F

Lördagsgodis

That’s why I need a Timex.

downeastandout:  hi (rip)

/ F

Dagens Mundering

/ F

Dagens bild



/ D

Dagens Soundtrack

Local Natives - Wide Eyes.
/ F

Feit

Skomärket Feit har en intressant modell för er som drar åt "street"-hållet. Den ser ut såhär....
Image 4
Visst är den "feit"! Du finner den här.

/ F

H&M F/W 2011

Nya bilder från H&Ms höstkollektion har dykt upp. Jag gillar. Jag gillar delar av det iaf. Tycker de har tagit rätt riktning när vi pratar "fashion". Det känns som de har tagit ut svängarna lite den här gången! Vad tycker ni?
En väst gjord på grävling, inte så snyggt, men kostymen är kalas.
En jacka gjord på Arnold schwartzenegger.
Riktigt snygg kavaj. Gillar knäppningen och att de skippat kragen. Denna ska jag prova till hösten.
Ytterligare en riktigt intressant kavaj.
/ F

Norse Store x Mark McNairy

Samarbetet mellan dessa har resulterat i ett par brogues. Kika in nedan och vill du veta mer finner du dem här.
Mark McNairy - Mark McNairy for Norse Projects
Mark McNairy - Mark McNairy for Norse Projects
/ F

Dagens Soundtrack

1994 släppte svenska popbandet Eggstone skivan Somersault med den sanslöst trevliga "Against The Sun" som förstaspår. Det håller än. 



/ D

Marwencol

SVT och dokumentärer är en oslagbar kombination.
Den här gången är det ofrivilliga konstnären Marc Hogancamp och historien om hans Marwencolsom man måste se.


Stort tack till Emma för tipset.

/ D

Dagens Soundtrack

Henrik Schyffert beskrev den här låten som soundtracket till sitt 90-tal. Den gavs ut för cirka 19 år sedan och är en av de bästa svenska poplåtarna någonsin. Lyssna och njut av indiepopbandet som önskade livet ur Arvingarna under en grammisgala någon gång innan du var född.


Frågor som "Vilka är Arvingarna?", "Vad är en grammisgala" och "Vem bryr sig om några gamla gubbar som spelar töntig pop?" ignoreras.

/ D

Mid season sale på Scout!

Det är halvtidsrealisation på Scout. Snabba ryck!
COMME DES GARÇONS PLAY - STRIPE KNIT
TRICKER'S - BOURTON BROGUE MARRON
ALLY CAPELLINO - FREDDIE WAXY BROWN
Kanske en väska från Ally Capellino?

/ D

Reafynd hos Zoobyn

Ramlade in på Zoovillage.com för första gången på något år eller två. Upptäckte att deras Outlet har en massa prisvärda reaklipp för en fattig sjöman.

Vissa kläder är det inte direkt säsong för, men det känns ändå ok att vänta på att få använda det där klockrena plagget om man betalar 40% av ordinarie pris. Så ta en titt. Eller kolla nedan om det är något som passar dig.

Klicka på bilderna nedan för att ta dig direkt till fynden.


Lycka till med intranätshoppingen!

/ D

Asos - Badshorts

Jag tycker ASOS har lyckats alldeles fenomenalt med designen på sina egna badbyxor. 250 :- är inte heller något att bråka om. Däremot har jag aldrig förstått varför badbyxor ska ha fickor!? Jag brukar iaf inte ha något i fickan när jag hoppar i plurret, dessutom är risken stor att man glömmer kvar mobil eller plånbok i fickorna. Jaja, fina är de iaf och du finner dem här!
Image 1 of ASOS Stripe Swim ShortsImage 4 of ASOS Stripe Swim Shorts
Image 4 of ASOS Stripe Swim ShortsImage 3 of ASOS Stripe Swim Shorts
/ F

Norse Store

Norsestore.com har precis som i föregående inlägg varit ute och fotat delar av sortimentet. gillar verkligen den här typen av försäljningsknep. Det blir så mycket roligare att titta på plaggen "in action".
/ F

Black Rainbow

Blackrainbowshop.com har släppt en "lookbook" på vår och sommarkläder som finns tillgängliga på hemsidan. Rörig och löjligt jobbig design på sidan, men utbudet är det inget fel på, så in och kika tills ögonen blöder!
/ F

Fiskarskjorta

Jag har fiskare och sjömän som främsta inspirationskälla på sommaren och tidigare nämnda Emma och Malena gör en utsökt fiskarskjorta som jag tror kan bli en favorit för mig i sommar. Misstänker att det här plagget bara blir snyggare ju slitnare det blir. Missa inte den smarta detaljen att fickan sitter på insidan!

EM Fiskarskjorta/Bussarong Navy

/ D

Sjömansduk

Eller är det en tjusic scarf?
Från svenska Holebrook och kostar i runda slängar 100:-
Finns hos utmärkta shopen Emma och Malena. Passa på och köp nåt fint till frugan när du ändå är där. 
Holebrook Nautic Scarf
/ D

Inventory Magazine, Issue 4

För er som har koll på Inventory kan detta vara en kul nyhet. Om man inte bor i storstan, men ändå vill ta del av detta magasin går det bra att beställa från svenska sidan Papercut. Vad jag vet har det bara gått att beställa från utlandet innan. Har du inte koll på Inventory bör du kika in hemsidan närmare!
/ F

Kvällsbilder

auction week.  
( Tack Söder för tipset)

/ F

Fina Skjortor

Fin fina skjortor från Norse Projects och till det föredömliga priset, 900 :-. Du kan välja på fyra färger och vi pratar om oxfordbomull och button-down. Här finner du dem.
Norse Projects Anton Oxford Shirt Red
Norse Projects Anton Oxford Shirt White
Norse Projects Anton Oxford Shirt Green
Norse Projects Anton Oxford Shirt Blue
/ F

PF Flyers x Freemans Sporting Club

Samarbetet mellan PF Flyers och Freemans Sporting Club har resulterat i denna kreation. De har gått tillbaka och hämtat inspiration från arkivet, närmare bestämt 40-talet. Priset ligger på drygt 600:- och du finner mer info här.
Freemans Sporting Club The Mohonk in Tan
/ F

kvällsbilder

the daily tree for cp. 
for cp.
downeastandout:  looking happy for a change
interesting jacket.
/ F

Vanishing Elephant

Sydney-baserade märket Vanishing Elephant har släppt ett gäng bilder på vår och sommarkollektionen. Inspirationen till dessa plagg kommer från "vintage" och "början till en romantisk affär". Svårdefinierat, men jag tycker de har lyckats bra med hela kollektionen.
/ F

Fleet Foxes

Visst, nya skivan är magnifik. Och de är säkert värda all uppmärksamhet de får för för sin musik, men, deras pressbilder är ju helt perfekta. Skönare band får man leta efter. När ens pressbilder ser så avslappnade men ändå sådär skönt slackerslitet skogshuggarstiliga ut, då har man lyckats. I alla fall i min bok.  



/ D

Warriors Of Radness

Ännu mer 80-tal när vi tipsar om Warriors Of Radness. Pastellfärgade kläder och amerikansk västkust för hela slanten. Här finner ni hela sortimentet.
pop_38677_1.jpgpop_38673_1.jpg
pop_38669_1.jpg
pop_38665_1.jpg
/ F

Sidian, Ersatz & Vanes

Skjortorna från detta märke får mig att le. Snygga färgkombinationer och lätt 80-talsdoftande. Vi behöver bryta av det gråsvarta Sverige med lite färg! Här finner ni skjortorna.
pop_39002_800.jpg
pop_38998_870.jpg
/ F

Rushmore

Såg just Wes Andersons Rushmore på TCM av alla kanaler. Klockren rulle. Hade glömt bort hur fantastisk den faktiskt är. 



/ D

Seventy Eight Percent

Har tipsat om dessa väskor förut och jag gör det igen! Har kikat in dem flera gånger. Gillar verkligen designen! Här finner ni hela sortimentet och fler färger.
Ryggsäcken Jurgen
Axelväskan Gustav

/ F

Gitman Bros Vintage - Chambray

Tre skjortor i chambray att sukta efter och min favorit är den lila. Chambray-tyget är tunnt och lätt vilket gör att det passar alldeles ypperligt för heta sommardagar. Gitman har jag förespråkat innan. Gedigen kvalitet och superb passform! Här finner ni skjortorna.
/ F

Ralph Lauren - Piké

Jag är ingen pikékille, men när jag fick syn på den här blev jag faktiskt lite sugen! Gillar färgen, men framför allt gillar jag när bakstycket är längre än framsidan! Det ger en helt annan bild av den klassiska pikén. Bra jobbat Ralph. Du hittar den här.
Ralph Lauren Custom Fit Polo
/ F

Grenson - Fred Derby Boot

Nyss inkommet på Très Bien är dessa skor från Grenson. Har lite svårt för när lädret ser brännt ut som det gör på de bruna, men jag gillar modellen. Har du liksom jag svårt för det brända finns svart och en låg brun att tillgå. Segla in här för mer info.
Product image
Product image
Product image
/ F

Dagsmundering

Enkelt och ledigt är ledorden till dagens utstyrsel. En helt vanlig tröja i ull, något oversize. Perfekt inslitna jeans med ett brunt läderbälte. Bryt sedan av med ett par finare skor för att lyfta hela looken från vardaglig till intressant vardaglig.
/ F

Morgonbilder

Third favorite bathroom. (1 & 2) 
I few more picture frames are needed.
iqfashion:  sinclonnison: Chambray shirt and stripes bow-tie.
kiskex:  James | ストリートスタイル | ファッションプレス

definitely for cp.
sweet jesus
/ F

J.J. Mercer F/W 2011

Gillar det jag ser när jag tittar på dessa bilder från kommande höstkollektion. Mycket workwear och en gnutta preppy över det hela. Uppklädd workwear helt enkelt!
/ F

Original Penguin

Oxford-skjortor för en väldigt bra peng. 550 :- är priset för ett stycke skjorta och du finner dem här!
/ F

Gårdagen

/ F

Kom och dansa

Ikväll ställer vi till med oljud på XO i Åmål. Jag och David kommer spela skivor och vi lovar gamla goda popdängor från 90-talet. Vi hoppas på mycket folk och glada miner. Vi syns ikväll.....skål!
/ F

Navy Suede Chukka Boot

På begäran av en läsare lägger jag upp lite bilder på mina nya fina skor från Mark McNairy.
/ F

Ett Paket

Idag kom ett mystiskt paket med posten. I kartongen låg en blå låda....
På den blå lådan kunde man läsa....
Äntligen!
Satt som ett smäck! Tack Mark, för att du gör mina fötter lite gladare!

/ F

Weezer - All my friends are insects

Att jag gillar Weezer är ingen hemlighet och idag hittade jag en video som visar varför jag håller dem så högt....

Weezer on Yo Gabba Gabba! from NickPress on Vimeo.

/ F


Diemme Marostica

För er som fastnade för Diemme Roccia kanske denna vårmodell kan vara något för dig. Finns i flera färger och du kan välja på skinn och mocka. Kika in här för att se hela sortimentet.
Diemme Marostica Mid
Diemme Marostica Mid
/ F

Archival Clothing

Ryggsäcken Rucksack är mycket fin. Jag gillar storleken på den. Perfekt för dator plus lite småprylar när man ska resa kortare sträckor. Kika in den här.
Archival Rucksack- Tan
Archival Rucksack- Tan
/ F

Dagens Mundering

Idag bjuder jag på tre jackor. Jag tycker det är intressant hur ett plagg kan ändra hela känslan man får för en utstyrsel.
Business
Civilpolis
Menlös

/ F

Dagens Soundtrack

Biffy Clyro heter bandet som står på scen innan Foo Fighters den 22:a Juni. The Captain heter låten och den finns med på senaste plattan.
/ F

J. Mascis - It's Done

Den gamle gittarrskränarräven har släppt en riktigt bra soloplatta och ett fint smakprov på den hittar du i videon nedan:



/ D

Morgonbilder

urbanemenswear:  Change up the typical menswear silhouette with a cinched waist. Also, check out that bow tie as a brooch!
kiskex:  Braves by This Is A Wake Up Call on Flickr.
simple.
/ F

A.P.C. - Cardigan

Denna cardigan med en något bredare krage är en av mina sommarfavoriter! Perfekt för de lite kyligare sommarkvällarna vid sjön eller havet! Här finner ni den.
A.P.C. Wide-Collar Cardigan
/ F

Dåtid - Nutid

Hittade precis en bild från 60-talet och kan bara konstatera att jag vill äga allt han har på sig! Bilden skulle lika gärna kunnat vara tagen nu. Oxfordskjorta, cardigan, kostymbyxor och ökenkängor! Bra kille.
Your dad wore desert chukka boots before you did. He traveled the world. He has bartered in Kolkata’s outdoor flea markets, gone on safari in Africa and hiked mountains in the Swiss Alps. Most shoes couldn’t withstand the wanderlust that your father’s feet had, that’s why he needed a boot that was comfortable, durable and suave enough to help him bed a new mistress in every foreign land he laid his head down in.  Why do you wear them hipsters? Aren’t your classic Vans enough? Do you really need a pair of smooth as boots to accent your unwashed, ripped, stained Levis worn with an ironic vintage salvation army t-shirt? Those shoes were an accent to your dad’s lifestyle, a lifestyle that involved being awesome on the reg, traveling the world and being an international pimp.  So hipsters, step up your game if you want to step into your dad’s shoes.
/ F

Mark McNairy x Engineered Garments

Denna sammansättning har tagit fram en morgonrock som gärna skulle få hänga på mina axlar under morgontimmarna (iaf den grå)! Tyvärr säljs den exklusivt hos Nepenthes NYC, men man kanske kan hitta något liknande!?
mcnairy robes engineered garments 1 Mark McNairy, Engineered Garments Robes with Big Dots
/ F

Dagens Soundtrack

En låt jag inte fastnade för förrän jag såg videon var Memories med Weezer.
/ F

Morgonbilder

want this bike in black
steelwoolgoldenfleece:  “where is my toothbrush”
cuteguyss:  Submitted by secretsicannottell
sawedoff:  Third, and final, custom shirt by my mother. More on the blog.
/ F

Dagens Mundering

Två detaljbilder från dagens mundering. Scarf innanför skjortkragen och glasögon hängandes i en krok på jackan.
/ F

Mister Mort

Hittade en bild på Mister Mort som väckte mitt intresse. Kavaj, prickig skjorta, randiga hängslebyxor i seersucker och rejäla kängor på det. Helt fel. Det borde vara helt fel, men jag gillar det! Killen retas med mig och får mig att tycka om det. Hmmm....
P1330307
/ F

Armando Cabral

En av sommarens fulsnyggaste skor kommer från Armando Cabral och ser ut såhär...
IMG_1901
IMG_1896
/ F

Kvällsbilder

A gorgeous creation. Yep. Plus he’s adorable. aand the lighting is quite nice. (how the gradation on the face morphs into an almost silhouette..sheer love)
Nuff said.
caseydaurio:  Randomito the smaller version of Random by MDF Italia
shutuppp:  (via Fjallraven Waxed Oban Uncle Blue Jacket | Selectism.com)
( via Heaven/Haven: Bertellibici )
/ F

Big Talk

Big Talk

Ronnie Vanucci, mest känd som den skäggige trummisen i The Killers, släpper en skiva i sommar som går under namnet Big Talk. Då skäggtomten Vanucci är en stor favorit hos mig så räknar jag med ett smärre mästerverk.



/ D

Uppiggande bilder och två filmsnuttar

Efter en seg dag på jobbet kan det vara trevligt med lite uppiggande bilder och två filmsnuttar! Marvels parodi på Volswagen-reklamen fick iaf mig att le brett!
/ F

Dagens Idolbild

Blå oxfordskjorta och grå ullcardigan.
/ F

Thomsen Striped Pantalon

Härlig sommarbyxa att driva runt i till sommaren. Kan med fördel användas till den mer avslappnade dagslooken, men även till den mer dressade kvällslooken! Kika in här för mer info.
/ F

Herr Judit - Messenger Bag

En fin liten väska från Italien i sådär lagom slitning. 1 500:- och den är din. Denna typ av väskor på second hand är klart värt att lägga pengarna på, då de säkerligen kostar över 3000:- annars. Här klickar du hem den.
Alessia Leather Messenger Bag
/ F

"Can you turn the click off?"



Junior Boys är tillbaka med en härligt housepumpande falsettdanspärla för svala försommarkvällar.
Nya plattan It's "All True" kommer 14/6 och kan, om Banana Ripple svallrar om soundet på resten av låtarna, bli en riktigt trevlig sommarskiva. Nu hoppas jag bara på en Way Out West-bokning av kanadickerna.


Junior Boys - Banana Ripple by DominoRecordCo


/ D

Kvällsbilder

mojitosandblow:  architectureblog:  (via amourtendre)
I would like to wear a neck-piece like this. -cp
certiorari:  novh:  (via Shorts for Spring: A How-To : Men of Habit)  PTownnn
everlane:  Say hello to musician Amber Lee of Amber and Little Criminals, photographed by the talented Meagan Cignoli. We dig her style and we think you will too. See Amber’s picks and more.
/ F

Percival - Mac

Har tipsat om denna jacka förut (i höstas någon gång). Såg att de fått in fler storlekar då den varit slutsåld ett tag. Vaxad bomull för de lite regnigare sommardagarna! Här finner ni jackan.
Yellow wax mac with striped beach lining
/ F

"I saw a girl"

EnFinKarl-favoriterna Flight of the Conchords förgyller denna morgon (precis som så många andra) med utvalda Youtubeklipp. Idag är det den lite lätt Bob Dylan-doftande Rambling Through the Avenues of Time som får bli soundtracket.



/ D

cLOUDDEAD vs. Boards of Canada



Yoni Wolf från WHY?, Odd Nosdam och Doseone (Adam Drucker som numera återfinns i Subtle, Themselves, 13 & God och så vidare) hade bandet cLOUDDEAD i några år innan de gick vidare med andra spännande projekt. Samarbetet resulterade i två speciella album som jag håller högt i min skivsamling. Nedan följer "singeln" Dead Dogs Two i en version där den är ommixad av skäggtomtarna Boards of Canada:

/ D

Backyard Bill - Alec Friedman New York

Ännu ett trevligt fotoreportage från killen som kallar sig Backyard Bill.


/ F

Herschel Supply Co.

Som ni vet har det varit en explotion i den här typen av ryggsäckar både förra året och i år. Kanvas och läder är tydligen en bra kombinaion, dessvärre allt för ofta väldigt dyrt. Därför blev jag en gnutta glad när jag fann denna ryggsäck från Herschel Supply Co. 450 :- kostar den och ni finner den här.
Little America
Little America
/ F

A.P.C. - Blazer

Mycket trevlig blazer från A.P.C. Snygga detaljer och något kortare i ärmarna. Perfekt till ett par dressade shorts och inslitna ökenkängor. Addera sedan en axelväska i brunt skinn så är vi hemma! Här finner ni blazern.
Classic Blazer
/ F

Hope F/W 2011

Hope imponerar med sin förhandstitt på höstkollektion. Fortsatt ganska avskalat och militäriskt, men lyckas ändå få till det på bild!
Selectism - hope-autumn-2011-05
Selectism - hope-autumn-2011-01
Selectism - hope-autumn-2011-02
Selectism - hope-autumn-2011-03
Selectism - hope-autumn-2011-04
Selectism - hope-autumn-2011-06
/ F

Henrik Vibskov - Shorts

Vi fortsätter att tipsa om den danska designern. Riktigt snygga shorts att spatsera runt i, kvalisort mjuk kanvas. Dressade shorts tycker iaf jag att varje man bör ha i sin garderob! Här finner ni dem.
Henrik Vibskov Per V Shorts
Henrik Vibskov Per V Shorts
/ F

Henrik Vibskov - Tee

En fulsnygg tisha från danska Henrik Vibskov. Ser lagom slappt och hängit ut och det är ju bra. Ni finner den här.
Henrik Vibskov Microorganism T-shirt
/ F

Levi's Tote Bag

Kärt barn har många namn: tygkasse, totebag, ölkasseoch så vidare.
Levi's Workwear by Filson -Denim/Twill Tote är i alla fall något som gärna skulle få förvara mina vinflaskor mellan Systembolaget och parken i sommar.


/ D

Picasso doing his thing

Ibland behöver man lite inspiration i livet. Då brukar jag titta på den här lilla filmen:




/ D

Söndagsbilder

042911 - DIY Cutaway Collar
thatkindofwoman

/ F

RSS 2.0