Dagsmundering 30/9

Idag har jag nya chinos från Whyred på mig. Första paret jag äger någonsin och jag kan inte fatta hur jag kunnat leva utan beiga chinos innan! I övrigt kan du se en liten smyckeskollektion jag gjort. Är intresset stort kan det t.o.m bli så att jag kommer sälja till den som vill ha! Armband, ring och vad man nu ska kalla det sista.....kavajlås kanske!? Bra att ha ifall tyget stramar och kavajen blir lite tight över knäppningen!
/ F

5 x grå/svarta jeans

Trenden har funnits med några år nu, men ett par riktigt fina och inslitna grå/svarta jeans är snuskigt snyggt ute i höstrusket! Matchat med ett par bruna oxfordskor och en ljusre oxfordskjorta kan det inte bli annat än succé! Här kommer fem favoriter jag snokat upp inför hösten och du finner dem hos Très Bien förutom de två sista som finns på Acnes hemsida.
Product image
Levi´s Vintage Clothing
Product image
Our Legacy Standard Fit Jeans
Product image
Acne Max Grey Thunder
Acne Jones Coal (övre) och Jones Deep (nedre) har ingen värre slitning. Bara svarta, men ack så snygga de är!


/ F

Jonas Alaska - October

Snart är det oktober och vi lyssnar på den sorgliga låten "October" från norges svar på Dylan, Jonas Alaska. Gillar du detta är skivan ett måste! 
/ F

Oi Polloi - Nytt i butiken

Förutom anorakerna jag tipsade om i föregående inlägg har Oi Polloi från Manchester fyllt på sitt lager med flera trevliga plagg! Följande kommer en bildkavalkad av cravings:
Woolen Mills By Woolrich Hoover Pant
Tricker's Woodstock Shoe
Barbour Caister Fair Isle Crew
APC New Standard Cord
Universal Works Aston Pant
Calabrese Medium Boiled Wool Tote
Calabrese Medium Boiled Wool Tote
Ull-tote. Varför man ska kunna rulla ihop den vet jag inte, men likväl fin.
Heritage Research Artillery Jacket
Heritage Research JFK Chino
Heritage Research JFK Chino
Norse Projects Moleskin 5 Panel CapEngineered Garments Cruiser Jacket
/ F

Oi Polloi x Norse Projects

Har av någon anledning blivit väldigt mycket jacktips den senaste tiden, men det hindrar mig inte från att ge er ett till. Den här gången är det en jacka som blivit till genom ett samarbete mellan Norse Projects och butiken Oi Polloi. Anorak i kvalité bomull och tre färger att välja på. Väldigt simpel design som inspirerats av ytterplaggen vi burit i norden under flera årtionden!
Norse Projects Oi Polloi X Norse Projects Kaare Jacket
Norse Projects Oi Polloi X Norse Projects Kaare Jacket
Norse Projects Oi Polloi X Norse Projects Kaare Jacket
/ F

Close Up and Private - Etiquette For The Modern Classicist

Nytt på Close Ups hemsida är "Etiquette For The Modern Classicist" som kan vara värt att läsa. En "vink" om hur man ska klä sig, uppföra sig osv. Nya höstbilder finns också att skåda så in och frossa i preppymunderingar!

Slim cut suits with short legged trousers go a long way. Buy a pair of wingtips and loafers. The Beatles sir, listen to them – and do so regularly. Owning at least 3 oxford shirts has never done a man any harm. Be a gentleman towards women. Own several ties – n.b. Four-in-hand knots only – mix things up with a bow tie. Watch all movies by Andrei Tarkovsky. Re-watch them. Always consider a well-fitting navy blazer with gold buttons. Serge Gainsbourg looked smart in a trench coat and so do you. Own a classic cashmere v-neck and a round-neck pull-over. Kaki chino trousers are as essential as they are basic. Choose your pair meticulously. Cherish a good relationship with your parents. Sometimes looking at a nice black and white picture of your grandfather as a young man wearing his Sunday-suit can learn you more about classic style than reading 20 fashion magazines. A watch – you do own one do you? - should be flat, vintage, and have a leather band. Be punctual. Ray Ban sunglasses matter. Stay current. Trust the classics.


/ F

Vår värld


Konstnär okänd.
/ D

Stay Young, Go Dancing

Death Cab for Cuties nya video till höstmysiga Stay Young Go Dancing är ytterst sevärd.
Inte minst tack vare Benjamin Gibbards regelrätta pagefrisyr.


/ D

PSL ger en fin stund.

PSL visar än en gång varför de är Sveriges viktigaste musikblogg.
Två delar elektronicamusiker och en del fantastisk trummis spelar live.



/ D

Van Cleef and Arpels - Jules Verne

Klocka inspirerad av Jules Verne och berättelsen "Jorden runt på 80 dagar". Jag vill ha dig runt min handled nu! Ena visaren är en flygande fågel och den andra ett ankare. Visarna rör sig dessutom bara på sin halva och följer alltså inte hela vägen runt på urtavlan. Svårförklarat, men kika på bilden så förstår du! Förmodligen svindyr, men det är bara pengar som jag brukar säga.
/ F

Ryan Adams - Ashes and Fire

Ryan Adams nya platta kan nu lyssnas igenom i sin helhet hos npr.org och det tycker jag du ska göra!

/ F

Thrice - Major/Minor

Så heter Thrice nya platta som nyligen släppts. Har än så länge bara hört första låten, men det låter lovande! Vi lyssnar på Yellow Belly:
/ F

Dagsmundering 28/9

Fick tag i en mindre stolek av jackan Bedale när jag var i Sthlm i helgen! Byxorna är de jag köpte på prov hos Asos och rent kvalitetsmässigt verkar de hålla måttet, men modellen var alldeles för tight vid vaderna och man bör alltså inte vara gammal fotbollsspelare för att kunna bära dem ordentligt!
/ F

Très Bien hos McNairy

Ägarna av Très Bien (Hannes och Simon) har i dagarna hälsat på hos Mark McNairy i New York och kikat igenom delar av kollektionen inför våren. Visst blir man lite avundsjuk av att titta på bilderna och man önska såklart att man själv fick spatsera runt hos Mark och testa modeller för ett eventuellt inköp.
/ F

Dagens Soundtrack 27/9

Lönedag för kommunalanställda och vad funkar bättre då än David Sandströms nya projekt A Heavy Feather?
Datorpop döpt efter en alldeles strålande roman av A.L. Barker som jag av någon outgrundlig anledning läste för cirka 10 år sedan efter ett tips av en gammal litteraturlärare av rödvinssorten.


Singeln finns på både Spotify och iTunes.
Den följs upp av albumet med det väldigt Sandströmska namnet "You're the lotion on darkness knuckles as it punches light in the face" i oktober (på Razzia).
Utsökt, skulle jag gissa.
/ D

Dr Martens X British Millerain

Windsor Lester Shoe heter modellen dessa brittiska märken skapat tillsammans och detta för att vi ska få en vädertåligsko som klarar det mesta med sin vaxade yta. Du får dessutom med en burk med vax som du kan kleta på när du märker av torra fläckar! Kul grej tycker jag och vill du ha en passande sko till din vaxade jacka finner du den här.
/ F

Höstjackor

Två höstjackor att lägga till bland intressanta produkter kommer från Sierra Designs. De har deras kända 60/40 tyg (Nylontrådar löper åt ena hållet och bomullstrådarna åt andra). Denna tygblandning gör plagget vindtätt och regnrisistant och var standard innan Gore-Tex dök upp. Hickorees har dem på lager förutom den beiga som du finner hos Need Supply.
Short Parka

Ytterligare en jacka att lägga på minnet är denna parkas från Heritage Research. Inget som håller för regn, men duger fint som överdragsjacka under de finare höstdagarna. Bor du i Göteborg bör du alltså vänta till våren. Du finner den hos Need Supply.
Clipper Parka
Clipper Parka
Clipper Parka
/ F


Dagens Bildkavalkad 27/9

wolf-cub:  want!

milkstudios:  Carlos Campos S/S ‘12 See more of the Campos boys here Photo by: BFA
everlane:  Pretty sick canvas and leather bag
Happy first day of Fall!
/ F

D.S.Dundee - Cable Knit Hat

Kabelstickad mössa i ull från brittiska D.S.Dundee. Finns hos Scout. Over and out.
D.S.DUNDEE - CABLE KNIT HAT
/ F

Marc Johns

Marc Johns teckningar är fantastiska! Skulle pryda ett helt rum med hans teckningar om jag kunde. Snyggt, roligt och smart skulle man kunna sammanfatta hans konst med och jag ska garanterat införskaffa boken han har släppt! Kika in hemsidan för fler bilder och annat skoj.
/ F

YMC - Lookbook F/W 2011

Mer höstinspiration blir det från YMC. Sug in.
/ F

Clarks x Supreme

Supreme har ingått ett samarbete med Clarks och tillsammans har de framställt en mockakänga. Ser ut som en ökenkänga fast med högre skaft. Dessa kommer kosta en bit över 2000:- och det slog mig att Clarks redan har gjort en liknande modell som finns i butik nu. Desert Boot Mali heter den och kostar såklart inte över 2000:-, snarare 1500:-! Såg den inne på Åhlens City i helgen och den är faktiskt riktigt snygg! Första bilden är från samarbetet och de tre sista är Clarks Originals.

/ F

Our Legacy - F/W 2011

Lookbook från Our Legacys höst inspirerar oss här på EnFinKarl.
Our Legacy Autumn/Winter 2011 Looks
/ F

Dagens Bildkavalkad 25/9

Tillbaka från mitt besök i Huvudstaden, sitter jag åter i min soffa och bloggar. Tack för en fin helg broder och tack till Whyred, Herr Judit och Welcome för att min plånbok är lättare att bära!
nickelcobalt:  (via REDWING1905)
eyefivestyle:  These guys killed it with this chore coat, shit is spot on.  wellplaid:  Thank you, Kat. thatkindofwoman:  This is an installment of your handsome man of the day. You are welcome. 
edwinhu:  youmightfindyourself:  Hiroki Nakamura, hypebeast.
knock-thedoorandrun:  - Ash Stymest
nevver:  Don’t forget to play
Isaac blogs so hard mofos’ would like to fine him.
/ F

Dagens Soundtrack 24/9

Ikväll dricker vi alkohol och lyssnar på...
/ F

Barena - Hooded Wool Coat

Förutom helt sanslöst snygga kavajer har Barena gjort en jacka som kräver lite plats här på bloggen. Kavajerna säljer, helt förståeligt, slut ganska fort, men denna godbit är nyinkommet gods och finns kvar i alla storlekar! 70% ull, 20% PA och 10% kashmir gör den till en perfekt höst och vinterjacka!
Product image
Product image
/ F

Dagens Soundtrack 23/9

/ F

Brooklyn Tailors

Urtjusiga skjortor från Brooklyn Tailors. Ett litet företag beläget i Brooklyn, NY och som syr upp fin fina skjortor till dig har just nu rea på utvalda plagg, så pass på om du vill prova något nytt!
SALE Red Pinpoint Oxford Shirt - BkT10
Grey and White Microcheck Shirt - BkT10
SALE Desert Tan Chambray Shirt - BkT10
SALE Muted Green Chambray Shirt - BkT10
SALE Light Blue Chambray Shirt - BkT10
SALE Deep Blue Chambray Shirt - BkT10
Rich Blue End-On-End Shirt - BkT10
Light Blue End-On-End Shirt - BkT10
Bright White Oxford Shirt - BkT10
Navy Blue Twill Shirt - BkT10
Brushed Twill Shirt - Olive Green - BkT10
/ F

Stockholmshelg

Imorgon åker jag till huvudstaden för lite "quality time" med lillebror. Att det dessutom är vintagemässa i helgen hade jag inte räknat med! Kul att pricka in det när man ändå är där. Någon som varit där tidigare och vet om det är något att ha?
/ F

Submarine

Såg filmen Submarine igår och kan bara meddela att den är helt fantastisk! Tonårskille med tonårsbekymmer får tjejproblem samtidigt som han försöker rädda sina föräldrars äktenskap. Allvar blandat med mycket humor. Älskar när man gör komik över allvarliga situtioner! Ett måste för den som gillar lite svart humor helt enkelt, dessutom är det Alex Turner i Arctic Monkeys som står för soundtracket.
/ F

Dagens Bildkavalkad 22/9

mftb:  www.mysteryiniquity.blogspot.com
well-spent:  Individualized Twill Plaid Shirts.
detailoriented:  Visvim Signet Oxford F/W ‘11
asian steez.
fashion-nazi:  i’m the rookie?
nicoleloher:  Aww. Thanks, Justin Chung!
/ F

Our Legacy - Nyheter

Vet inte vad det är med killarna bakom Our Legacy, men de fortsätter att fullständigt spruta ur sig kläder som ger mig fruktansvärda ha-begär! Jag åker själv till Sthlm imorgon och kommer garanterat kika in plaggen närmare i butik. Bland de nya plaggen hittar vi följande:
Product image
Product image
Underbar jacka utan massa detaljer. Rakt och stiligt med två stora fickor räcker långt!
Product image
Product image
Ett par av höstens snyggaste jeans! Ska testas när jag får möjlighet.
Product image
Samma modell i urtvättad svart.
Product image
Något tightare modell i selvedge är också en höstfavorit!
Product image
Product image


Allt finns att skåda hos Très Bien Shop.

/ F

Merchants And Missionaries

Double Pocket heter modellen från Merchant And Missionaries som med sin cut-away-krage och minificka på högerbröstet står ut från mängden. Varianten i chambray ser onekligen väldigt trevlig ut! Här finner ni dem.
Grey End On End Double Pocket ShirtRed End On End Double Pocket Shirt
Blue Mini Gingham Double Pocket ShirtBlue Classic Chambray Double Pocket Shirt
/ F

Acne - Bleeker Elastic

Nya skon "Bleeker Elastic" från Acne är trevlig att skåda med sin innovativa design! Chelseaboot i ny tappning för den som tröttnat på den gamla klassiska looken. Ni finner den här.
/ F

Inventory x Woolrich x McNairy x Suzuki

Två skjortor från Woolrich Woolen Mills har dykt upp på inventorys sida. Den ena är specialdesignad av Mark McNairy, men det mest intressanta är ändå skjortan som återproducerats från den tid då Daiki Suzuki höll i designen. Omgjord i en kraftigare ullsort och passar därför utmärkt som jacka nu i höst!
/ F

Street Art

Den italienska konstnären Blu har precis färdigställt ännu en massiv väggmålning. Han måste köra riktigt bra axelträning.
/ F

Bespoken S/S 2012

Mer inspirationsbilder från Bespokens vår/sommar-kollektion.
/ F

Ozwald Boateng

Jag gillar skinn. Speciellt mycket gillar jag brunt skinn. Av någon anledning gillar jag när det hänger runt axlarna också, så det är inte konstigt att jag gjorde ett glädjetjut när jag såg Bälteshängslena från Ozwald Boateng! Hur snyggt som helst!
Set 6_single
/ F

Dagens Soundtrack 21/9


/ F

Heritage Research - Monkey Boot

Att hikingboots är populärt i höst har knappast undgått någon och även om detta inte är en renodlad hikingboot syns tydliga kopplingar! Kanonfin mockasko med kraftigare sula som iaf får mig att bli lite köpsugen. Surfa in hos Peggs & Son för en närmare titt.
/ F

Henrik Vibskov - Anorak

Jag gillar designen skarpt på Vibskovs anorak. Vet inte hur de har behandlat ytan, men det ska tydligen vara 100 % bomull och vattenresistent. Stor ficka på framsidan och två mindre på vardera sida. Aplace har den i webshoppen.
Anorak
Anorak
Anorak
/ F

Caminando Postman Shoes

Har haft med denna i ett tidgare inlägg, då i leopardmönster, men nu har den dykt upp i ljus mocka och jag tycker faktiskt att den är skitsnygg! Uppseendeväckande sula som garanterat kommer ge en del rynkade ögonbryn. Finns hos Assembly New York.
/ F

Junya Watanabe Comme des Garcons F/W 2011

Farligt trevliga plagg i denna kollektion och tyvärr farligt höga priser också, men man kan alltid få lite inspiration genom att bara titta. Dessa bilder har Endclothing tagit för att lyfta fram märket i rampljuset lite och du finner såklart varenda plagg i deras webshop.
/ F

Modern Classics - Classic Navy Gloves

Ännu en klassisk vante i ull med skinnlapp i handflatan och fin kabelstickning på baksidan. Börjar faktiskt bli vantväder på riktigt nu så pass på! Här finner ni den för 312 :-. Sorry för den ynkliga bilden!
/ F

La Panoplie - Camel Mac

Superfin Mac från franska märket La Panoplie. Tillverkad i kraftig bomull och något kortare än en vanlig Mac. Älskar läderspännet uppe vid halsen och det är just en sådan detalj som kan göra en hel jacka! Innerfodret är i klassiskt tartan-mönster och gör sig väldigt bra mot den beiga utsidan. Ni finner den hos Number Six.
La Panoplie Mac Jacket
/ F

Dagens Bildkavalkad 20/9

Banksy.
abstractelements:  stitches / j. kissi | NYFW 

Heritage Research - Ranger Shirt

En jägarskjorta inspirerad av US Military Overshirt som först bars av Hiram Berdans union 1st U.S. Sharpshooter regiment under civilkriget. En skjorta byggd att hålla i evighet och med fina detaljer såsom skinnknappar, snedställd bröstficka och en större ficka med knäppning på magen. Japanerna vet hur man syr en skjorta och du finner den här!
/ F

Tommy Ton igen

Mer bilder från NYFW och vår käre lille Tömmy.
/ F

Camo - Byxa och Hängslen

Italienska Camo gör genuint fina och tidlösa plagg som säkert håller livet ut! Nästan alla byxor från Camo är utrustade med hängsleknappar på insidad och vad passar då bättre än Camos egna hängslen! Nästan så man vill leva i en liten italiensk bergsby bara för att kunna spatsera runt i detta varje dag:
Du finner plaggen hos Coggles.


/ F

Levis Vintage Clothing A/W 2011

Inspirerat av 1930 och 40-tal när "workwear" dominerade i Amerika. Skulle du vara intresserad av plaggen finner du dem hos Studiohomme.
/ F

Southern Field Industries

Det är Japanskt. Det är handgjort. Det har ett namn som inte är Japanskt, utan för snarare tankarna till det stora landet i väst. Southern Field Industries gör kanvasväskor och fina sådana dessutom! Kika in resten av produkterna här.

Vaxade Tote / Khaki x Tan
Vaxade Tote / Mustard x svart
Waxed Tote / Turquoise x Tan
Vaxade Ryggsäck / DarkNavy
Vaxade Ryggsäck / AntiqueRed
/ F

Florsheim by Duckie Brown

En höstfavorit kommer från Florsheim. Brunt läder och klassiskt brogue-mönster, men det mitt öga fastnade mest för var höjden på skon. Skor i detta utförande brukar vara låga eller känghöga, men denna är ankelhög precis som ökenkängan och jag gillar skarpt! Finns hos Park & Bond.
mainmain
/ F

Köptips

En skinnväska från "The Bridge" i en något större modell. Sådär härligt insliten och såklart i läder! Axelrem saknas, men det finns fästen om man vill skaffa en rem till den. 649 :- får nog anses som ett fynd för denna godbit och du finner den hos Got2get.
The Bridge Portfölj
The Bridge Portfölj
/ F

Hjärngymnastik

Ett lite udda tips från denna blogg är tv-spelet Portal. Valve som ligger bakom en av världshistoriens bästa spelserie Half-Life har skapat detta pusselspel (2007) som nu ligger ute för gratis nerladdning. Anledning till detta är att Valve vill uppmana fysiklärare världen runt att använda sig av detta spel i undervisningen. Fysik hade förmodligen varit ett av mina favoritämnen om detta ingick i min undervisning! Skapa ett konto på Steam och ladda ner direkt! Du har till på tisdag på dig.
/ F

Dagens bild 18/9

/ D

Faint Sounds of Shoveled Earth

...är en låt av Slayer.

Det är även en skiva från 1998 av David Sandström, soloartist, slagverkare i Refused, basharvare i AC4 och allmän musiker av rang.
Redan 1998 letade jag efter denna skiva utan större lycka men idag, den 18/9 2011, hittade jag skivan på iTunes.
Precis sådär opunkigt som det kan bli när man är 29 år och för trött för att leta i skivbackar efter en Compact Disc.




- Så hur är skivan, undrar du.
Den är kanske inte lika bra som jag hade tyckt 1998, men den är helt ok.
Och tycker man, precis som jag, att skäggtomten Sandström är ett geni så blir man inte besviken.


/ D

Dagens Bildkavalkad 17/9

mensfashionworld:  MSGM Fall 2011 Collection
forq:  1000+ notes now. fuck yeah
lescreatives:  Picture of the day Designer: Unknown
urbanemenswear:  One of our favorites, Junya Watanabe by Scott S.
jaycinista:  tiger.
CP wishes she had this blanket (with convenient strap) right now so she could roll it out on the lawn and watch the birds migrate.
loversinengland:  Pott Shrigley - Cheshire
/ F

Favorit i repris



Jag älskar Animals Being Dicks.
Det gör du också även om du kanske inte vet om det än.


/ D

Live The Language

Svensken och filmmakaren Gustav Johansson är en jäkel på att filma. Nu har han gjort kortfilmer för EF Education First och man blir riktigt sugen på att sticka iväg och utbilda sig utomlands efter att ha sett denna filmsnutt. Atmosfäriskt och suveränt filmat! Vi hälsar på Vancouver.
/ F

Asos - Budgetköp

Det är aldrig fel med budgettips ibland och jag tänkte visa upp några favoriter jag plockat ut från Asos och som funkar fin fint i höst!
Image 1 of River Island Colour Block T-Shirt
River Island 214 :-
Image 1 of ASOS Carrot Chino
Asos Carrot Chino i fin lila och du kan beställa i tre längder! Har själv provat att beställa denna modell i "short". 380 :-.
Image 1 of ASOS Wool Pocket Carrot Trousers
Asos Wool Pocket Carrot Trousers är kanske den mest intressanta produkten i detta inlägg! Ser ut att sitta riktigt bra på höften och du får mycket design för 534 :-.
Image 1 of Pantone Socks
Image 1 of Pantone Socks
Image 1 of Pantone Socks
Image 1 of Pantone Socks
Strumpor i härlig pastell från Pantone. 95 :- paret.
Image 1 of ASOS Canvas Backpack With Contrast Panelling
Asos Canvas Backpack med innovativ knäppning ligger på 356 :-.
Image 1 of ASOS Wool Backpack With Twin Straps
Asos Wool Backpack ligger på 415 :-
Image 1 of ASOS Crew Neck T-Shirt With Cut And Sew Panels
Asos T-shirt för 237 :-.
Image 1 of ASOS OTH Cagoule
Asos OTH Cagoule har jag tipsat om tidigare och är ett solklart köp för dig som är lite återhållsam med pengarna! 594:- kostar den och visst är den fin!
Image 1 of ASOS Washed Cord Shirt
Asos Washed Cord Shirt kostar 356 :-.


Många fina plagg till redigt bra priser alltså! Ska bli kul att testa mina chinos när de dyker upp nästa vecka och jag hoppas att kvalitén har höjts ett snäpp sedan jag beställde något därifrån senast (6-7 år sedan).

/ F

Dagens Bildkavalkad 15/9

THE SIGNIFICANT OTHER: PHOTOS | TWO WEEKS OF DETAILS My watch
Julien Decanali of Saks Fifth goes hard with that ‘hashtag menswear’
justinchungphotography:  Noah Emrich and Nicole Loher.
<3
nickelcobalt:  Loft Photography by Anita Calero
nickelcobalt:  Mark McNairy Brown Grain Derby Boot
thefashionisto:  (via Mathias Lauridsen & Simon Nessman by Hunter & Gatti for Massimo Dutti Sport Fall 2011 Campaign)
/ F

Dagsmundering

I min dagsmundering finner vi ett par nya skor! Det fick bli ett par slit och slängskor som kommer bli sådär härligt inslitna efter alla äventyr med barnen i lekparken. Skorna är ett par klassiska Blundstone inköpta på Lester för 1 200:- och ett bra alternativ till dyrare varianter som exempelvis RM Williams. Annars ser vi ett par Levi´s 501 som ska sys upp snarast, en tröja med snygg detalj över bröstet från Franska "Busnel" som jag kom över billigt på Second hand. Typ 30 :-.
/ F

C.P. Company - A/W Goggle Collection

Det ligger en apokalyptisk atmosfär över C.P. Company och deras Gogglekollektion. Jordens undergång är nära, allt är raserat och ligger i spillror. I dessa massor av damm och sten smyger människor runt i sina Gogglejackor från C.P. Company i hopp om att finna något ätbart till familjen. Priset ligger såklart inte i närheten av vad jag kan spendera på en jacka, men kanske kan man lyxa till det med höstens coolaste mössa!?
/ F

Backyard Bill - New York Fashion Week

Backyard Bill har fått äran att följa några utvalda personer under NYFW. Han kartlägger helt enkelt vad de har på sig från dag till dag och jag finner bilderna riktigt inspirerande. Man får även med en släng av inredning vilket alltid är kul!

Noah Emrich
Blogger, Youth Excuse


André Saraiva Creative Director, L'Officiel


Resten av gänget han fotar finner ni här!

/ F

Fox River - Ragg Wool and Leather Gloves

En riktig klassiskt höstvante är inte att förakta! Tjock och tät ull för värmens skull. Hjortskinn i handflatan för att kunna kasta snöbollar. 166 :- aktuell kurs är ett rimligt pris och du finner dem här.

/ F

J. Crew S/S 2012

J. Crew visade idag upp sin vår/sommar-kollektion på New York Fashion Week och är det något dom är bra på så är det att styla modellerna! Varenda outfit är bra och kläderna samarbetar med varandra på ett sätt som gör att man blir köpsugen direkt. Mycket inspiration att hitta bland dessa bilder med andra ord! Låt det insupas.
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012J.Crew Spring 2012
J.Crew Spring 2012
/ F

Dagens citat 14/9



I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best.

- Oscar Wilde

Killar vi gillar 14/9

Ed Harcourt
Ok, det var ett tag sen jag lyssnade på något som denne herre producerade, men det gör honom inte desto mindre skön.
/ D

The Hill-Side - Ties

The Hill-Side har helt underbara produkter att hänga runt halsen! Tänkte kika närmare på höstens utbud av slipsar i ull. De har verkligen lyckats få till färgkombinationen på samtliga varianter och jag ser att de skulle funka väldigt bra till en jeansskjorta, chambrayskjorta eller klassisk vit oxfordskjorta. En grövre ullslips med många färger gör sig helt enkelt bäst till en skjorta utan massa mönster. Alla slipsar är tillverkade i New York och blir du sugen på ett eget exemplar besöker du Hickoree´s.
/ F

Justice - Audio, Video, Disco.

Ny låt från grabbarna i Justice smeker öronen med sina ljuvliga toner.
/ F

Percival - A/W 2011

Upptäckte brittiska Percival förra året och gillar det de gör skarpt! Här är en liten filmsnutt som visar upp vad vi har att vänta oss i höst från detta märke:
/ F

Our Legacy - 1950´s Ethnic Arrow Off White Shirt

Our Legacy dundrar på med skjortor som skapar svåra cravinganfall! Senaste modellen är ytterligare en skjorta jag gärna hade ägt. Finns att köpa hos Coggles.
/ F

Ally Capellino - Frances Rucksack

Ally Capellino gör verkligen mästerliga väskor! Denna ryggsäck är inget undantag och du finner den i tre färger hos Scout. Vaxad bomull och läderdetaljer precis som jag vill ha det!
ALLY CAPELLINO - FRANCES RUCKSACK NAVY
ALLY CAPELLINO - FRANCES RUCKSACK NAVY
ALLY CAPELLINO - FRANCES RUCKSACK OLIVE
ALLY CAPELLINO - FRANCES RUCKSACK BEIGE
/ F

Killar vi gillar 13/9



Bret Easton Ellis - Killen har skrivit några av de där böckerna man gärna läser om och om igen.
Det går med andra ord inte att inte gilla honom.

/ D

Dagens citat 13/9


A joke is a very serious thing.

- Sir Winston Churchill

Dagens Bildkavalkad 13/9

it0ldyouso:  gets me everytime
thoughtsandviews:  Jamie Dornan for Hugo Boss Love this jumper. I’ve had a thing for thick knit crew neck jumpers lately. 
Arthur.
Thom Browne.
i want this.
/ F

Dagens Soundtrack 13/9

Färsk musik från Beiruts nya platta:
/ F

Velour - Höstnytt

Svenska Velour imponerar med flera fina plagg i höst och på hemsidan hittar vi flera produkter som har ett släppdatum 15/9. Om två dagar alltså! Äger själv en variant av skjortan Sonny och man får mycket design för pengarna! Bland mina favoriter finner vi de nedan:
Heitinga
Walker
Stevan
Leo
Heitinga
Ryan
Alton
Alton
Henning
Lionel
Love Winter Yellow
Kramer
Gilbert Mustard Yellow
Declan light blue
Declan raw
Rolf White
Velvin
Hans
Sonny Green
Sonny Blue
Simon Blue/Rust Check
/ F

Uppsats om en ko

Fantastisk uppsats av en mellanstadieelev:
/ F

Gant Rugger S/S 2012

Gant Rugger imponerar mer och mer på mig även om jag inte är någon sucker för preppy-modet! Jag gillar delar av det och jag har redan valt ut några plagg att titta närmare på till våren!
/ F

Best Made Co - Axe Sling

Best Made Co gör oerhört snygga yxor! Varför gör jag ett inlägg om yxor? Jag vet inte. Trots att jag knappt använt en yxa under mina 26 år började jag nästan gråta av lycka när jag fick syn på yxhållaren i skinn. Ska skaffa mig en stuga belägen vid en liten sjö någonstans längre norrut. Alla kommer tro att jag åker upp för att fiska och för att återhämta mig ett tag, men fan heller! Jag kommer stå och hugga ved från morgon till kväll och jag kommer bära min yxhållare i skinn på ryggen hela dagen tills solen går ner! Då går jag in och tänder en brasa för att utmattad kunna tillbringa den sista stunden på kvällen i fåtöljen med en bok i handen. Yxan hänger fint i sitt fodral på väggen.
Axe Sling
/ F

Universal Works - The Socks

Har två favoritpar här hemma när det kommer till strumpor. Ett par orangea och ett par i lavendel, båda paren i ull och inköpta i den lilla staden Utrecht i Holland. Köper man rätt strumpor håller de faktiskt längre än man tror! Har haft mina favoriter i tre år. Det börjar alltså bli dags för ett nyköp och jag är meget sugen på Universal Works strumpor som finns i en hel uppsjö hos Scout the Store. Extra sugen är jag på de orangea eller gröna. Det blir nog båda!
UNIVERSAL WORKS - SIMPLE WORK SOCK ORANGE
UNIVERSAL WORKS - SIMPLE WORK SOCK LOVAT
UNIVERSAL WORKS - CITY SOCK NAVY
UNIVERSAL WORKS - CITY SOCK GREEN
UNIVERSAL WORKS - SOFT SOCK PORRIDGE
UNIVERSAL WORKS - SOFT SOCK BROWN
UNIVERSAL WORKS - RIB SOCK ILLINOIS
/ F

Dagens Soundtrack 12/9

/ F

Killar vi gillar 12/9

Erland Loe skrev Naiv.Super.
Läs den. Du kommer inte att ångra dig.
/ D

Dagens citat 12/9

A big man has no time really to do anything but just sit and be big.

- F. Scott Fitzgerald

Ovadia & Sons S/S 2012

Med stundande New York Fashion Week där det har visats upp vår och sommar plagg för glatta livet tänkte jag visa upp Ovadia & Sons vår/sommar-kollektion. Inte ofta man klär sig klassiskt elegant, men Herrarna bakom detta märke vet hur man gör!
/ F

Yacht och ett ambitiöst skivomslag.

Lite sugen blir man ju på att köpa skivan när man ser detta:

/ D

Tommy Ton - Street Style

GQ:s utsände fotograf Tommy Ton har under föregående vecka fotat människorna som rört sig i närheten av New York Fashion Week. Det märks att hösten är på intågande även i New York!
/ F

Dagens citat 11/9



Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.

- Oscar Wilde

A.P.C. - Ytterplaggen

Älskar enkelheten man får av A.P.C. Militäriskt på ett elegantare vis! Très Bien har fått in en höstladdning och är du på jakt efter något klassiskt och hållbart får du inte missa att kika in höstjackorna!
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
/ F

Mark McNairy - Silk Knit Tie

EnFinKarl-favoriten Mark McNairy har slängt upp några stickade slipsar på hemsidan. Jag fastnade direkt för slipsen längst till höger kallad "Awesome Stripe".
SILK KNIT TIE
/ F

Pendleton - Jeansjacka

Riktigt härlig jeansjacka med indianmönster (Chief Joseph) från Pendleton. Kräver sin man att slänga över axlarna, men matchat med skjorta precis som modellen har gjort kan det aldrig gå fel!
/ F

Söndagsfördriv

Celebs With No Eyebrows är en hemsida som, precis som namnet antyder, redigerat bort ögonbrynen på kändisar. Menlös sida, men underhållande när man är på rätt humör!
Leonardo DiBrowio
Tyra Brows
Freddy Browcury
Brow Dean
Jared Lebrow
/ F

Oliver Spencer - Beford Crew Neck

Mycket trevlig ulltröja från Oliver Spencer. Detaljer som bröstfickan, ribbad krage och en annan typ av stickning på nederdelen höjer verkligen plagget!
Oliver Spencer Beford Crew Knit
Oliver Spencer Beford Crew Knit
Oliver Spencer Beford Crew Knit
Oliver Spencer Beford Crew Knit
Oliver Spencer Beford Crew Knit
/ F

Dagens Bildkavalkad 10/9

Engineered Gaments
northofcanal:  Hillside
 Christopher Bettig
(via juiceki, cosmic-dust)
apostrophe9:  nievre:  theclassychoice:  sorakeem:  unf.  (via de-lumiere) I agree.
/ F

Dagens citat 10/9



Always do sober what you said you'd do drunk.
That will teach you to keep your mouth shut.

- Ernest Hemingway

Slobodan Zivic

Slobodan Zivic har gjort Krigets senaste video och har även gjort teasern till Oscar Linnros album. Något som är gemensamt för dessa båda är att det är fruktansvärt välgjort.
Den där Slobodan skall man nog hålla ögonen på för fortsätter han i den här takten så kommer det bli världssuccé.

Kriget - Submission (Official video) from Slobodan Zivic on Vimeo.



Oskar Linnros Albumtrailer #1 from Slobodan Zivic on Vimeo.

 

/ D


Dagens citat 9/9



"I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying."

- Oscar Wilde

Det var bättre förr...

Rodney Mullen, små tajta shorts och knästrumpor. Och hundra miljarder poäng i valfritt TV-spel med Tony Hawk i titeln.




/ D

Dagsmundering

Sten, tegel och trä.
/ F

Dickies X Stussy

Två av mina favoritmärken för ca 13 år sedan har gjort ett samarbete som ser riktigt lovande ut.
Dickies på egen hand kan bli lite tråkigt, men återupplivade Stussy verkar liva upp några av plaggen.

Att jag gillar workwear som håller för evigt är ingen hemlighet och jag misstänker att även dessa godbitar kan funka i en livstid oavsett behandling. Dock sparkar jag bakut när jag ser att de tillsammans gjort en chinomodell i ripstop. Vem vill egentligen ha något i ripstop?






/ D

Dagens Soundtrack 9/9

/ D

Red Wing - Amsterdam Store

Red Wing Shoes Amsterdam Store har öppnat portarna till en egen hemsida med webshop. Såklart kan du välja och vraka på alla skomodeller och det är många! Förutom skor finns accessoarer, kläder, väskor och annat trevligt att titta på också!
Red Wing Shoes 8125 - 8
/ F

Gant Rugger - Ytterplaggen

Tipsade om några plagg från Gant Rugger nu i veckan, men glömde helt bort vilka fantastiska jackor de har! Västen finns hos Zoovillage och bikerjackan näst längst ner måste man nog tyvärr beställa från utlandet, exempelvis här.
Look.07 Rugger
Look.02 Rugger
Look.05 Rugger
/ F

Monitaly F/W 2011

En inspirerande lookbook för er som gillar klassiska plagg och mönster!
/ F

Dagens citat 8/9



"If I can't dance, I don't want to be part of your revolution"

- Emma Goldman
(Har tillskrivits Goldman även om hon enligt källor aldrig yttrat exakt dessa ord. Det gör det inte mindre bevingat)

Grandpa - Nyheter

Tänkte slänga upp några höstfavoriter från Grandpas hemsida!

Velour har haft redigt snygga jackor både förra hösten och denna! Jackan "Emanuel Waxed" skulle kunna misstas för en Barbour. Vaxad bomull och detaljer i manchester gör den sådär gubbmysig. 2000:- och den är din. Titta på modellen så ser du vad glad man blir av denna jacka.
EMANUEL WAXED JKT IN

Wolsey är bra på sina ullprodukter och tröjan "Callum" som finns i både grönt och sandfärgad gör sig fantastiskt bra under höstkavajen! Denna gång verkar det som modellen gillar den gröna mer än den sandfärgade! 1 000 riksdaler.
CALLUM MOSS
CALLUM TOB

En äkta klassiker från Sebago är modellen "Fairhaven" och är ett bra alternativ till redwingkängorna. För dig som inte vill ha en lika bufflig känga, men ändå något rejält! Priset är 1 700:-
FAIRHAVEN BROWN

Har alltid haft svårt för W:t som pryder Wranglers fickor, men med skjortan "Todd Western" gör jag ett undantag. Jag gillar den mellanblå färgen på jeanstyget och det är faktiskt svårt att hitta jeansskjortor med rätt nyans om man heter Fredrik och är lite petig. Kostar 1 400:-.
TODD WESTERN SHIRT S

Folk "All Over Print" är en prickig skjorta med prickar på och designmässigt mitt i prick. Tycker dock man ska vika upp ärmarna något då prickarna kan ta över och kännas lite väl prickigt. Priset är prick 1 600:-.
ALL OVER PRINT SHIRT
/ F

Ryan Adams -författaren



Att Ryan Adams gör bra musik vet vi redan (Fredrik tipsade t.ex. nyligen om Ashes & Fire), men att han dessutom är en helt ok författare är inte alla med på. Med två böcker i bagaget och med en tredje på väg så visar herr Adams att han är en författare att räkna med. Böckerna hittar du här.

/ D

Fantastic Man A/W 2011

I veckan ska nya Fantastic Man upp på hyllan. Har alla utgåvor sedan 2009 och kan varmt rekommendera denna tidning. En allvarlig Raf Simons pryder omslaget, men det som jag fastnade för i förhandstitten var de sk "Shirt stays" som hårdtestats i nya numret. Dessa används främst av poliser och kypare, för att hålla skjortan på plats hela dagen! Av bilden att döma ser det ganska obekvämt ut, men verkar det funka bra ska jag inhandla på stört.

Bra träning för benen också eller!?

/ F

Marc Jacobs - Dark Check Trousers

Mr. Jacobs kan mycket väl ha gjort höstens snyggaste ullbyxor! Byxan är skapt efter hur militärmodet såg ut i början av 1900-talet och man skulle tydligen kriga med stil på den tiden. Oki-ni säljer dem.
/ F

Dagens Soundtrack 8/9

"Wilco - Born Alone"

/ D

-Nej, men det låter bra ändå.

/ D

Precis så här känner jag mig.

/ D

The Deer Hunter

Typisk höstlook finner vi i filmen "The Deer Hunter" och framförallt på De Niro. Blev väldigt sugen på att se denna klassiker igen! Se den du också.
/ F

Laddar inför hösten

Klickade just hem ett par sådana här skönheter:
Diemme - Inverno Vet
De heter Diemme Inverno Vet Boot Dark Loden och de ska hålla mina fötter varma i höst.
/ D

Irish Setter



Red Wing har ett systermärke som tillverkar, hör och häpna, kängor.
Dessa kängor kallas Irish Setter och är oftast gjorda för jakt av olika slag. Alltså, funktion framför design.
Men faktum är att vissa av de här kängorna tilltalar mig rent estetiskt också. Här är några av mina favoriter:


Black Bear




Wingshooter




/ D

Adam Kimmel x Carhartt - Sweatshirt

Jag hade hoppats på något riktigt bra när jag först läste om samarbetet mellan Adam Kimmel och Carhartt, men i slutändan blev kollektionen bara helt okej. På sin höjd. Har dock fastnat för deras sweatshirt. Passformen ser på bilderna ut att sitta på ett fördelaktigt sätt! 710 :- hos Très Bien.
Product image
Product image
/ F

Budapest

/ D

Catfish

SVT Dox har gjort det igen!
Catfish är en rätt konstig historia som är väl värd att spendera 1:21:14 på.
Se trailern här nedan:



/ D

Quiltad skjorta


Quiltad skjorta borde vara en självklar favorit inför den kommande vargavintern.
Jag tänker införskaffa en för säkerhets skull. Man vill ju inte frysa ihjäl när snön kommer.
(Skjortan heter Kemsey och kommer från Penfield)

/ D

Dagens citat 7/9



"Culture is roughly anything we do and the monkeys don't"

- Lord Raglan

Dagens Soundtrack 7/9

Skränigt och poppigt? -check.



/ D

Dagens Bildkavalkad 7/8

dearscience:  A Sea of Fall Color (by Magadelic Rock)
Back to School.
Aiden Shaw.
Eddie Klint
jongenandmeisje:  via mille-notti
/ F

Christopher Shannon - Pom Pom Shirt

Christopher Shannon gör utflippade kläder. Oftast så konstigt att mina barn skulle grina om jag hängde något av hans kreationer på min kropp! Nu är det dock så att skjortan vid namn Pom Pom har väckt någonting i mig och jag kan inte låta bli att älska det jag ser! Helt fantastisk skjorta som jag stolt skulle bära så fort mina barn tillät. Tyvärr helt slutsåld hos Oki-Ni, men Victims Store har den kvar i S och L. Toffsigt och fransigt ska det vara!
/ F

Herr Judit x Sandqvist

Väskan Christian är såklart döpt efter Herr Judits grundare Christian Quaglia. Vegetabiliskt garvat läder i högsta kvalitet med en avtagbar axelrem. Blir du sugen på ett eget exemplar går det bra att beställa via Herr Judits Hemsida. Har varit otroligt mycket kanvastotebags under sommaren, så visst är det kul med en lite höstigare och mer gedigen modell i skinn!
Sandqvist "Christian" Bag
Sandqvist "Christian" Bag
Sandqvist "Christian" Bag
/ F

Carhartt Heritage

Carhartts Heritage-linje lägger grunden för en skön skogshuggarlook och kommer att ge mig stora hål i plånboken och i sparkontot. Finns på bl.a. Scout och Junkyard.

En klar fördel med kläderna är att de är av en kvalité som gör att de förmodligen kommer att överleva mig samt se snyggare ut ju slitnare de blir.


Några favoriter följer här nedan:
Ranch Jacket
Ranch Jacket



Surrey Shirt Jac
Surrey Shirt Jacket



L/S Simbley Shirt
L/S Simbley Shirt



State Coat
State Coat



/ D


Baths live

EnFinKarl-favoriten Baths släppte förra året en av de viktigaste elektroniska debutalbumen sen Khonnors "Handwriting" och är en stolt försvarare av det livsviktiga plagget skogshuggarskjortan. Se och njut här nedan när Baths framför några låtar för Amoeba.



/ D

Jimmy Choo - Double Monkstrap Boot

En av höstens snyggaste sko är Jimmy Choos variant av en klassisk monkstrap. Brukar inte gilla Jimmys herrskor, men denna får iaf mig att fnittra som en lite flicka. Innovativt och klockren design! Mr Porter säljer den till ett riktigt bra pris...inte.
Jimmy Choo Double Monkstrap Boots
Jimmy Choo Double Monkstrap Boots
Jimmy Choo Double Monkstrap Boots
/ F

Herr Judit - Borsalino

Tipsade förra veckan om en Borsalinohatt designad av Junya. Idag hittade jag en snarlik variant hos Herr Judit och även om den inte är designad av Junya är det en gedigen Borsalino vi pratar om! 400 :- är ett bra pris tycker jag. Förutom hatten har de fått in många fina skjortor, slipsar och annat sevärt!
Borsalino Hat
Comme des Garçon Shirt
Polo Ralph Lauren Shirt
Gant Rugger Poplin Checked Shirt
The Hill-Side Denim Tie
/ F
/ F

Freddie Mercury - 65 år

Igår skulle Freddie Mercury fyllt 65 år och Google har knåpat ihop en liten animerad musikvideo i hans minne!
/ F

Gant Rugger - Köptips

Gant Rugger har även detta år några riktiga godbitar! Förutom The Herringbone Blazer och The Granpa Blazer är jag extra sugen på Slipover Cardigan och Fair Isle-tröjan. Går bra att beställa från hemsidan! Första två bilderna är från Herr Judits webbshop och du finner plaggen även där.
Gant Rugger The Granpa Blazer
Gant Rugger The Herringbone Blazer
Gant Rugger "The Fair Isle Knitted" Sweater
/ F

A.P.C. - Classic Windbreaker

Höstig windbreaker från franska A.P.C. Enkelt och sportigt, men stilfullt på samma gång. Perfekt ihop med en kraftigare oxfordskjorta som är knäppt hela vägen upp och kikar fram när man har dragkedjan något nerdragen på jackan! Storlek S och M finns kvar här.
A.P.C. Classic Windbreaker
/ F

Dagens Bildkavalkad 5/8

potent:  cooolllll
Trevor Traynor 
cute dog. bad outfit.
atlandsend:  25-11.jpg by k.kunstadt on Flickr.
530242:  C.P. Company Sandblast Mille Miglia 2003. ART: 38184P56 by mrphoam on Flickr. Via Flickr: Spring summer 2003. watchviewer lense to left wrist. unique mottled sand effect jacket, with waist adjusters and zipped hood.
/ F

Dagens Soundtrack 5/8

Ny singel från Ryan Adams. Ny platta 11 Oktober.

Lucky Now by ryanadams

Woolrich Woolen Mills - Ullväst

Var otroligt sugen på en väst från Acne förra året, men det blev inget köp då. Är lika sugen i år och jag skulle föredra den här i ull från Woolrich. Hur snyggt som helst med en skjorta under! Endclothing har kvar på lager.
Woolrich Woolen Mills Elmer Vest
/ F

Dagens ord

Kittelflickare: Ej benämning på en individ som kittlar flickor, men däremot en benämning på en yrkesgrupp som förtennade eller lagade kopparkittlar. Ofta förknippas det med zigenare men var i grunden ett vanligt yrke.


Kända kittelflickare: John Bunyan som 1678 skrev "The Pilgrim's Progress" som du med stor sannolikhet inte har läst.

/ D & F

Joe Goddard - Gabriel

Hot Chips låtskrivare/sångare släppte nyligen en solosingel. Här är videon:



/ D

Relativt nytt från NN.07

Några favoriter från NN.07.

/ D

Barbour - Hunter Shirt

Jägarskjortan är en given del i garderoben nu när hösten smyger sig på! Barbour har en klassisk "shooter shirt" med den igenkännande tygdelen på högeraxeln. Är såklart till för änden av geväret, men jag tycker även att det är en fin detalj rent designmässigt! Här finner ni den till det mycket överkomliga priset på 800 :-.
Barbour Hexham Shirt
Barbour Hexham Shirt
/ F

Walden

Dåren Alexander Supertramp som det skrivs om i  "Into The Wild" dyrkade Thoreau och hans mästerverk Walden. Och visst är det en bra bok. Visst blir man inspirerad och i vissa fall provocerad.
Att bo i en liten stuga i skogen vid ett tjärn har ett litet romantiskt skimmer över sig men är knappast någon dans på rosor om man skall vara självförsörjande.
Läs boken och se om det moderna samhället verkligen är något för dig. Eller om du ska bo ensam ute i skogen.
/ D

Veckans, kanske t.o.m. månadens soundtrack

Wilcos nya album "The Whole Love" finns nu att lyssna på i sin helhet på deras hemsida.
Det låter fantastiskt.
/ D

Band of Outsiders - Anorak Parka

Fantastisk jacka som skulle få hänga i min garderob resten av livet, men priset på 5500:- är lite saftigt! Den kan dock ge lite inspiration för er som letar efter en höstjacka. Är man villig att betala går det bra att beställa här.
Band of Outsiders Coated Cotton Anorak Parka
/ F

A.P.C. - Tennis Shoe

Höstvarianten på tennisskon från A.P.C. ser trevlig ut! Brun mockasko med rågummisula funkar en bra bit in på hösten. Nitty Gritty ha den.
A.P.C. Tennis Derbies
A.P.C. Tennis Derbies
/ F

Dagens Soundtrack 3/9

Min flickvän har spelat sönder denna låt här hemma och nu på morgonen tvingade hon mig att slänga upp den på bloggen också!
/ F
/ F

Happy Socks - Collection 4

Backyard bill har fotat strumpor åt svenska Happy Socks och deras 4:e kollektion:
/ F

Dagsmundering

Idag får ni pre-höst. Underbart när man kan gå ut såhär utan att det blir för varmt eller kallt!
/ F

Visvim - SS Picaro Shirt

Helt makalöst snygg jeansskjorta med mockadetaljer på axlar och fickor! Visvim fortsätter att sätta färg på tillvaron och de gör det dessutom riktigt bra! Den går att beställa via Samplekickz om du är intresserad.

/ F

Norse Projects - Dublin Chestpocket Knit

Norse Projects har lagom till hösten tillverkat denna kardigan. Kul att den går att knäppa hela vägen upp till kragen vilket egentligen gör den till en hybrid mellan tröja och kardigan. Tillverkad i Italien med 100% italiensk ull och har ett pris på 1 349:-. C-store vill sälja den till dig.
/ F

Huge Magazine - Frank Leder

Huge Magazine har gjort ett fotoreportage hemma hos den tyska designern Frank Leder. Älskar när man blandar gammalt och nytt som denna man har gjort! Låt dig inspireras.
/ F

RSS 2.0